Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy-egy kertben 20-30 panelben élő család tagjai kóstolhatnak bele a „mini gazdálkodás” örömeibe

A Városi Kertek Egyesületének vezetője szerint egyre népszerűbbek a lakótelepen megvalósítható közösségi mintakertek, Kispest és Óbuda után a szentendrei önkormányzat készül megállapodást kötni az effajta „zöld szigetek” létrehozását szervező civil szervezettel. Rosta Gábor, az egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kihasználatlan önkormányzati tulajdonú területeken kialakított kertek egyenként 25-30, panellakásban élő családnak adnak lehetőséget, hogy belekóstoljanak a „mini gazdálkodás" örömeibe.


Az önkormányzati választásokig az egyik alpolgármester vezeti a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést

Lemondott tisztségéről június elsejei hatállyal Tálas László, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürt polgármestere. Döntését személyesen erősítette meg 2014. május 2-án MTI-nek. Az 57 éves polgármester elhatározását azzal indokolta, hogy az elmúlt években többször volt szívpanasza, és nem akarja, hogy közéleti munkája miatt a jövőben komolyabb egészségi problémája adódjon. Hozzátette: utódját a feladatok átadásánál-átvételénél mindenben segíteni fogja.


Június 15-ig különleges önkormányzati kedvezményes csomag

Az elmúlt néhány évben egyre többet lehet hallani a csodafának is elkeresztelt Császárfáról, amely jelen korunk talán legnépszerűbb gyorsan növő haszonfája! Lássuk csak mi az, ami kiváltotta ezt a nagyfokú érdeklődést.


A BÖSZ szerint az új választási rendszer révén hatékonyabb, olcsóbb és demokratikusabb lesz Budapest irányítása

A fővárosi kerületeket összefogó Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) támogatja azt a törvénymódosító javaslatot, amelynek értelmében a 2014-es önkormányzati választást követően a Fővárosi Közgyűlésben a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és a kompenzációs listáról bekerülő kilenc képviselő dolgozna – tájékoztatta Riz Levente, a BÖSZ elnöke a szervezet 2014. június 2-i rendkívüli közgyűlése után az MTI-t.


Ferenc József torta – Koronázási Operett Gála – Közös fotó a királynéval és kutyáival

Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-án történt megkoronázásának emlékére 2014. június 7-én és 8-án, Gödöllőn ismét megrendezik a már hagyományos Koronázási Hétvégét. A két napos rendezvénysorozat a Királyi Kastélyban és a város főterén, a Gödöllői Városi Múzeum előtti területen várja az érdeklődőket.


A döntés még ebben az önkormányzati ciklusban megszülethet

A fővárosi önkormányzat helyett az állam venné meg a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) 25 százalék plusz 1 szavazatos részvénypakettjét a német és francia tulajdonosoktól. A két kisebbségi részvénytulajdonos pedig nagy valószínűséggel eladja azt. Erre utal a cég múlt heti közgyűlésének döntése, hogy szinte az egész nyereséget kiveszik a cégből – írja a Népszabadság.


Nyílt közbeszerzés keretében megtartott versenytárgyalással sikerült az árat lejjebb szorítani

Gyula gesztorságával 21 település vásárolt hat százalékkal olcsóbban földgázt a szabadpiacról: a fürdőváros nyílt közbeszerzés keretében három szolgáltatót hívott versenytárgyalásra, a lefolytatott elektronikus árlejtés eredményes volt, a nyertes szolgáltatóval, a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt.-vel az önkormányzat 2014. június 3-án, sajtótájékoztató keretében írta alá a szerződést.


A három év börtönbüntetésre ítélt díjbeszedő munkáját szinte egyáltalán nem ellenőrizték

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla 2014. június 3-án azt a martfűi önkormányzatnál dolgozó nőt, aki milliókat sikkasztott el a fogyasztók által befizetett víz- és csatornadíjból. A táblabíróság sikkasztás bűntettében találta bűnösnek a jelenleg 51 esztendős asszonyt és kimondta, legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.


Elkészült a Városligeti Építési Szabályzat tervezete – Módosítások a Liget Budapest Projektben

A jelenlegi 60-ró 65 százalékra nő majd a városligeti park zöldfelülete a vonatkozó Városligeti Építési Szabályzat tervezete szerint. A Fővárosi Önkormányzat partnerségi egyeztetési programja keretében beérkezett vélemények figyelembevételével, és a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosával történő egyeztetések után módosul a Városligetbe tervezett Új Nemzeti Galéria tervezési területe, valamint nem a park területén épül majd fel a Gyermek és Ifjúsági Tudás- és Élményközpont. 


A párt módosító javaslatot nyújt be az 500 és az 1500 fősnél kisebb települések polgármestereinek javadalmazására vonatkozóan

Várhatóan a jövő héten nyújt be egy módosító javaslatot az LMP, amellyel a párt szeretné felemelni az 1500 főnél kevesebb lakosú települések polgármestereinek javadalmazását – jelentette be Sallai R. Benedek 2014. június 3-i, Ikotity Istvánnal közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.


A szocialisták szerint a javaslat több szempontból alkotmánysértő

Az MSZP-frakció Kövér Lászlóhoz fordult azt kérve, hogy a házelnök küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz (Ab) a fideszes önkormányzatitörvény-módosítást – jelentette be a szocialisták frakcióvezető-helyettese 2014. június 4-én, Budapesten sajtótájékoztatón. Tóth Bertalan azzal indokolta a kérést, hogy a javaslat szerintük több szempontból is alkotmánysértő.


A számvevők visszatérő hiányosságokat és szabálytalanságokat tártak fel ellenőrzéseik során

Megkezdte a fővárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenőrzéséről szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az ÁSZ, amely visszatérő hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel. Warvasovszky Tihamér ÁSZ-alelnök 2014. június 6-án, Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: az ÁSZ már korábban nyilvánosságra hozta 68 helyi nemzetiségi önkormányzat ellenőrzéséről készült jelentését. Ezután kezdték meg a 73 budapesti kerületi nemzetiségi önkormányzat ellenőrzését. 


KÖSZ-állásfoglalás a kistelepülési önkormányzatokat sújtó szabályozási változásokkal kapcsolatban

A közös hivatalok létszáma és azok finanszírozása, a feladatfinanszírozás, a kistelepülési polgármesterek bérének drasztikus csökkentése, illetve az Európai Unió 2014-2020 programozási időszaka fejlesztési forrásainak felhasználása a főbb pontjai annak az állásfoglalásnak, amelyet a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) tett közzé tavaszi választmányi ülését követően.


Az önkormányzati választással összefüggő módosító javaslatokról tárgyalt a törvényalkotási bizottság

Kormánypárti többséggel szavazta meg az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága az önkormányzati választásokkal összefüggő összegző módosító javaslatát. A szocialisták nem szavaztak, a többi ellenzéki párt pedig elutasította a javaslatot a testület 2014. június 5-i ülésén.


A térfigyelő kamerarendszer kiépítésére kiírt pályázatára 2170 önkormányzat jelentkezett

Százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára 2014. június 5-i budapesti sajtótájékoztatóján. Tállai András elmondta, a pályázatok elbírálásánál figyelembe vették a települések bűnügyi statisztikáit. A nyertesek négyötöde tízezernél kevesebb lakosú önkormányzat.


Összefogásra kényszerítené az MSZP-t, a DK-t és az Együtt-PM-et a fideszes törvénymódosítás

Hét, jobboldalinak számító budapesti kerületben egymás ellen indulhatnak a baloldali ellenzéki pártok polgármesterjelöltjei, míg a többit feloszthatják egymás között. Ez a legvalószínűbb forgatókönyv az önkormányzati választásra, ha életbe lép a Fidesz érdeke szerint átírt önkormányzati törvény – írja a Népszabadság.


A kormánypárt tovább módosítaná az ÖTV-t – Így biztosítanák az arányosságot a Fővárosi Közgyűlésben

Biztosított lesz az arányosság a Fővárosi Közgyűlés munkájában – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a testület 2014. június 5-i ülése után újságíróknak. A politikus a bizottságnak az önkormányzati választásokkal összefüggő törvények változtatásához benyújtott összegző módosító indítványát ismertette, amelyben fideszes kezdeményezésre helyet kapott a kettős többség elve. 


Kerti felszerelések nyári kedvezménnyel augusztus végéig

Nyári akció indult a közel egy évtizede  környezetvédelemmel kapcsolatos termékeket értékesítő Meva-Hu Kft-nél. A 2014. augusztus 31-ig tartó akció ideje alatt a komposztáló edények, a kerti padok, a virágtartók és a kerékpár állványok 10 százalék engedménnyel kaphatóak. 


Az új kabinet kilenc minisztere között két új név található

Esküt tettek Orbán Viktor harmadik kormányának miniszterei 2014. június 6-án az Országgyűlésben. Az új kabinet tagjai: Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Fazekas Sándor földművelésügyi, Hende Csaba honvédelmi, Trócsányi László igazságügyi, Varga Mihály nemzetgazdasági, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.


A honvédelmi tárca Székesfehérvárra, a földművelésügyi tárca Debrecenbe, a Miniszterelnökség Kecskemétre költözhet

A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, 2014. június 6-án tartott üléséről az MTI érdeklődésére adott tájékoztatásában.


Az állam csak akkor ad pénzt a munkálatokra, miután az épület a pécsi önkormányzat tulajdonába került

Több mint két hónap már eltelt a pécsi Magasház lebontására adott féléves határidőből, azonban eddig még semmi nem történt, a szellemház teljes valójában éktelenkedik. A városházán azt mondják, az önkormányzati tulajdonba kerülését követően a „lehető leghamarabb” elkezdődhet a munka – írja a Pécsi Újság.


Idén 2,64 milliárd forint áll rendelkezésre a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésének támogatására

A Kormány 240 millió forinttal növelte a nyári gyermekétkeztetésre fordított támogatást, így idén nyáron 10 százalékkal több rászoruló gyermek kaphat napi egyszeri meleg ételt. Az idei költségvetésben 2,64 milliárd forint áll rendelkezésre a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését biztosító települési önkormányzatok támogatására – áll az EMMI közleményében. 


Gyenes Levente nem most először kerül kellemetlen helyzetbe

Roppant kínos fotók jelentek meg Gyömrő polgármesteréről, Gyenes Leventéről: a képeken az látszik, amint meztelen nők testéről valamiféle fehér port szippant fel. Nem ez az első eset, hogy a városvezető botrányba keveredik – írja a Népszabadság Online.


Hadházy Ákos szerint extrém címeken csorgattak ki uniós pénzeket magánkézbe a tolnai megyeszékhelyen

Az LMP felszólítja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vizsgálja ki a magyarországi európai uniós közbeszerzéseket – közölte 2014. június 6-án a korábban a szekszárdi trafikmutyit leleplező Hadházy Ákos, a párt önkormányzati képviselője. Hozzátette, feljelentést tesznek jövő héten, mert sok közbeszerzési ügyben felmerül a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúja.


Az MSZP és a Jobbik alkotmányellenesnek, illetve igazságtalannak tartja a tervezett módosításokat

Az MSZP és a Jobbik is tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz az önkormányzati választások előtt megváltoztassa a választási törvényt. Az MSZP szerint a tervezettel szakadékszerűen lejtene a pálya a Fidesznek Budapesten. A Jobbik jogi lépéseket tesz. Szerintük a tervezet brutálisan torzítja a választók akaratát a Fidesz javára.


A járatok üzemeltetését június végéig, ütemezett időpontokban veszi át a BKV-tól a társaság

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján a BKK közbeszerzési pályázatán nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. 8+2 évre kapta meg az agglomerációs vonalak üzemeltetési jogát. A társaság így 13 agglomerációs járatcsoportot vesz át a BKV-tól a június végéig ütemezett időpontokban.


Az emlékhelyet jelző oszlopot a kastély Ferenc József szárny előtti feljárójánál állították fel

Felavatták azt az oszlopot, ami történelmi emlékhelyként jelöli meg a Gödöllői Királyi Kastélyt. A Koronázási Hétvége rendezvénysorozat második napján – 2014. Június 8-án – rendezett ünnepségen részt vett a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság részéről Zsigmond Attila formatervező, Dr. Gedai István elnökhelyettes, Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Gönczi Tibor, a Királyi Kastély ügyvezető igazgatója.


Gémesi György szerint számos kistelepülés vezető nélkül maradhat az illetmények csökkentése hatására

Rengeteg falu vezetőjének állását veszélyezteti az új törvény, amely meghatározza, hogy az 500 lakónál kisebb településeken 150 ezer forintra csökken a polgármesterek fizetése. Ez 20-40 százalékos csökkenés, és egy kőműves segédmunkás is kevesellné. Aki pedig társadalmi megbízatásban településvezető, az nagyjából nettó 40 ezret keres majd. A Hír24 riportjában Gémesi György, a MÖSZ elnöke is elmondja véleményét a kérdésről.


A 3150 méter hosszú gátrendszer épül részben mobil gátfalból, részben hagyományos földműből áll majd

Több mint 1,3 milliárdos beruházás keretében gátrendszert építenek Visegrádon, a Duna mentén – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t 2014. június 9-én, a projektnyitót követően. A fejlesztés 100 százalékos támogatást élvez, a létesítmény költségeinek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar állam finanszírozza. 


A Gyömrői Társaskör, illetve a Fidesz és a KDNP helyi szervezete közös közleményt intézett a város polgármesteréhez

Két héten belül tisztázza magát, vagy azonnal távozzon a gyömrői közéletből – erre szólítja fel több helyi szervezet is Gyenes Levente polgármestert az újabb botrány után. A Gyömrői Társaskör, valamint a Fidesz és a KDNP helyi alapszervezete együttes közleményükben azt írják: a drog- és szexbotrányba keveredett polgármester az egész város lakosságára hoz szégyent. 


Egyebek mellett a Budapest tulajdonában lévő cégekkel kapcsolatos kinevezési jogkörök kerülhetnek főpolgármesterhez

Az őszi önkormányzati választás után elképzelhető a főpolgármester intézményének megerősítése – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője 2014. június 10-i budapesti sajtótájékoztatóján. Rogán Antal kijelentette: ha az őszi önkormányzati választáson győztes főpolgármester kezdeményezi majd intézménye megerősítését, akkor erre a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja készen áll.


Átalakul a Fővárosi Közgyűlés – Bevezetik a kettős többség elvét – Kevesebb ajánlásra lesz szükség

Elfogadta a parlament 2014. június 10-én az önkormányzati választási rendszer módosítását: ennek alapján átalakul a Fővárosi Közgyűlés, és ezentúl a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és 9 listás képviselő lesz a tagja. A listáról a kerületek lélekszáma alapján súlyozva osztják ki a mandátumokat. A közgyűlési döntéseknél bevezetik a kettős többség elvét. Változtattak az ajánláson is, így a nagyvárosokban könnyebb lesz polgármesterjelöltté válni. 


A legtöbb államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában lehet

Negyvenegy államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor miniszterelnök Áder János államfőnek – derül ki abból a dokumentumból, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el 2014. június 10-én az MTI-hez.


A miniszterelnök és hivatala Budai Várba költözésével a végrehajtó és a törvényhozó hatalom látványosan elkülönülhet egymástól

Először két hét múlva kell beszámolnia Fazekas Sándor földművelésügyi és Hende Csaba honvédelmi miniszternek a két tárca Debrecenbe, illetve Székesfehérvárra költözésének tervéről – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2014. június 10-én az MTI-nek, szimbolikusnak nevezve a helyszínek kiválasztását.


Szoftverhibák késleltetik az indítást – Az éves bringabérlet tervezett ára: 18 900 forint
Júliusban kezdődhet meg leghamarabb a MOL Bubi közbringarendszer nyilvános próbaüzeme, ha addig a kivitelezőnek sikerül kijavítania a még jelentkező szoftverhibákat. A főváros csak akkor veszi át a rendszert, ha az hibátlanul működik, addig pedig napi 1,8 millió forint kötbért érvényesít a T-Systemsszel szemben – mondta 2014. június 10-én sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs, városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

A Népszabadság információi szerint több forgatókönyv is készült a budapesti tömegközlekedési cég államosítására

Egyre nagyobb teher az önkormányzatnak a BKV üzemeltetése, így a főváros államosítaná azt – írja a Népszabadság. A lap információi szerint több lehetséges forgatókönyv is készült a budapesti tömegközlekedési cég államosítására, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mindez az önkormányzati választások előtt megvalósulhat-e.


Az Erzsébetvárosi központ kilencven IP kamerájának képminősége kategóriákkal jobb az analógénál

Egy 90 kamerából álló új térfigyelő központ átadására került sor 2014. június 10-én a VII. kerületben. A központ jelenleg hat operátor állomással működik a nap 24 órájában. Vattamány Zsolt polgármester az átadón elmondta: „Az önkormányzat vezetése kiemelten kezeli a közbiztonság javítását a kerületben, a rendszer kiépítésével pedig további javulást vár ezen a területen” – írja közleményében Erzsébetváros Önkormányzata.


A kétszeres Kossuth-díjas író a Gödöllői Királyi Kastélyban veszi át a jeles kitüntetést

Jókai Anna kétszeres Kossuth–díjas író veheti át idén a Magyar Szabadságért-díjat. A Magyar Szabadság Napja Alapítvány által 2000-ben alapított díjat minden évben „olyan személyiségek kaphatnak meg, akik az elmúlt évtizedekben tevékenységükkel nagyban hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez”. A díjátadó ünnepségre 2014. június 19-én 16 órakor a Gödöllői Kastély Dísztermében kerül sor.


Horváth Csaba úgy véli, a módosított önkormányzati választási rendszer választási csalással ér fel

Budapest ellen nyílt háborút folytat az Orbán-kormány, a módosított önkormányzati választási rendszer választási csalással ér fel – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője 2014. június 11-i budapesti sajtótájékoztatón. Az önkormányzati választási rendszer módosítása ahhoz kell – mondta a párt főpolgármester-jelöltje –, hogy a Fidesz megpróbálja megszerezni a fővárosi többséget, ez a törvény arról szól, hogyan lehet a kisebbségből többséget csinálni. 


A kompenzációs keret tízszeresére pályáztak már az állami és önkormányzati hulladékgazdálkodási cégek

Sokszorosát igényelték az állami és önkormányzati hulladékgazdálkodási cégek annak az összegnek, amit a rezsicsökkentés miatti veszteségek kompenzálására a részükre elkülönített a Vidékfejlesztési Minisztérium. A veszteségeik miatt többen a kötelező hulladéklerakási járulékot is képtelenek fizetni, és legalább addig haladékot kérnek, amíg a kompenzáció nem érkezik meg a számlájukra – írja a hvg.hu.


Ünnepi küldöttgyűlést tartottak a TÖOSZ megalakulásának 25. évfordulója alkalmából

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) nemzetközi workshoppal egybekötött jubileumi küldöttgyűlésen emlékezett meg megalakulásának 25. évfordulójáról, 2014. június 12-én, Százhalombattán. Az ünnepségen a TÖOSZ elnöksége jubileumi emléklappal fejezte ki elismerését a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) a magyar önkormányzati érdekek képviselete és a szövetségek közötti együttműködés során kifejtett tevékenységéért. Az elismerést Dr. Fábián Zsolt, a MÖSZ főtitkára vette át.


A VÁTI Nonprofit Kft. augusztus 15-ig várja az önkormányzatok projektötleteit

A VÁTI Nonprofit Kft. ismét megnyitja a Svájci-Magyar Együttműködési Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alapját 2014. augusztus 15-i pályázati határidővel. Az Alap keretében rendelkezésre álló forrás ugyan 2013. május 31-ig lekötésre került, így le is zárult, azonban a HUF/CHF árfolyamváltozás miatti újabb 95 millió forint támogatás vált elérhetővé az érdeklődők számára.


A Fidesz-KDNP helyi frakciója megkérdezi a megyeszékhely lakóit

A miskolci nyomortelepek felszámolásáért támogató aláírásgyűjtő kampányt indít a városi önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója – közölte a frakció szóvivője 2014. június 12-én, sajtótájékoztatón. Soós Attila emlékeztetett arra: a miskolci közgyűlés májusban a Fidesz-KDNP-frakció javaslatáról többségi szavazattal úgy döntött, hogy „felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását”, szándékaik szerint teljes mértékben megszüntetnék azokat.


Az államtitkároknak kinevezett városvezetők helyét megbízott polgármesterek veszik majd át

Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget. Mivel a választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra, valószínűleg mindenütt megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.


Pintér Sándor bemutatta a BM államtitkárait – Az önkormányzatok Pogácsás Tiborhoz tartoznak ezentúl

A köztisztviselők és a hivatásos állományúak életpályamodelljének kidolgozása, valamint az elektronikus közigazgatás megtervezése, megszervezése lesz a Belügyminisztérium fő feladata ebben a kormányzati ciklusban – mondta Pintér Sándor belügyminiszter azon a 2014. június 13-i budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.


Az önkormányzatok helyett az állam fizeti a szúnyogirtás költségét

Négyszázötven ezer hektáron légi kémiai, háromszázötven ezer hektáron földi kémiai és húsz ezer hektáron biológiai módszerrel irtják majd a szúnyogokat. A kormány 1,5 milliárd forintot szán szúnyogirtásra, mert Budapesten és további 700 településen szúnyoginvázióra lehet számítani – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő 2014. június 13-án, Budakeszin.


Az ellenzéki párt szerint az önkormányzati törvény módosításával csak kozmetikázták a helyzetet

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője 2014. június 13-i sajtótájékoztatóján azt mondta: noha törvénymódosítással lehetővé tették, hogy a kistelepülési polgármesterek más kereső foglalkozást is betölthessenek, a háttérben komolyabb ügy áll. Szavai szerint egy 500 lakosnál kisebb településen egy társadalmi megbízatású polgármester kevesebbet keres, mint egy közfoglalkoztatott.


Több városrészben már megvan a jelölt – A végleges döntés június 18-án várható

A napokban zajlik a budapesti kerületi polgármesterjelöltek kiválasztása a Fideszben, és 2014. június 18-ra össze is állhat a teljes névsor. Az MTI összesítése szerint a II., a III., a VII., a VIII., a XI., a XII., a XVII., és a XVIII. kerületben a jelenlegi polgármestereket indítják újra, míg az V. és a XXII. kerületben új jelölteket állítanak. 


Az év alpolgármestere díjat a szekszárdi Ács Rezső, az év jegyzője díjat a józsefvárosi Rimán Edina kapta

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere kapta az év polgármestere díjat a XX. városi polgármesterek randevúján, 2014. június 13-án, Budapesten. A rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elsősorban gazdaságfejlesztést célzó beruházásokat javasolt a településeknek, példaként említve a kis- és közepes vállalkozásokat segítő akciókat, valamint a turisztikai vonzerő növelését segítő fejlesztéseket.


A voksolás első lehetséges napja 2014. október 5-e, amit már június 27-én kiírhat a köztársasági elnök

Amennyiben az első lehetséges napon, 2014. október 5-én lesz az önkormányzati választás, akkor akár már másfél hét múlva, június 27-én is kiírhatja Áder János köztársasági elnök a voksolást, ezt követően pedig a Nemzeti Választási Bizottság is kitűzheti a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. Az alaptörvény szerint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását októberben kell megtartani.


A kar elnöke Horváth Péter győri gimnázium igazgató, helyettese Szeleczki János Heves megyei intézményvezető lett

A Nemzeti Pedagógus Kar a pedagógusokról szól, a pedagógusoknak és a pedagógusokért – mondta az emberi erőforrások minisztere a kar alakuló ülése után 2014. június 14-én, Budapesten. A kar elnökévé a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját, Horváth Pétert választották, helyettese Szeleczki János Heves megyei intézményvezető lett.


A június 21-i eseményen több mint 300 múzeum és kiállítóhely, csaknem 4000 programmal várja az érdeklődőket

A Múzeumok Éjszakáját idén Budapesten tizenkettedik, vidéken pedig tizedik alkalommal szervezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. 2014. június 21-én este 6 és hajnali 2 óra között Magyarország több mint 300 múzeuma és kiállítóhelye csaknem 4000 programmal várja az érdeklődőket – olvasható azt EMMI közleményében.


Ifjúság Európája 2014-2020 – nemzetközi konferencia

A Régiók Bizottsága (CoR) oktatással, ifjúsággal, kultúrával és kutatással foglalkozó EDUC szakbizottsági ülését Krakkóban tartotta 2014. június 12-13-án, amelyen a bizottság tagjaként részt vett Gémesi György, a MÖSZ elnöke. A Lengyelországba szervezett CoR találkozó útja során Gödöllő testvérvárosát, Zywiecet is meglátogatta, ahol Antoni Slagor polgármesterrel folytatott baráti eszmecserét az együttműködésről és a jövőbeni szakmai és kulturális találkozók lehetőségeiről. 


A köztársasági elnök az ellenzéki pártok tiltakozása ellenére is szignálta a törvénymódosítást

Aláírta Áder János köztársasági elnök a főként a Fővárosi Közgyűlést érintő önkormányzati választási törvénymódosítást – derül ki az Országgyűlés honlapjáról. Az államfő még 2014. június 16-án szignálta a törvényt, szövege június 17-én délig még nem jelent meg a Magyar Közlönyben.


A TÖOSZ még idén 100 ezer forinttal növelné a köztisztviselők havi nettó jövedelmét

A polgármesterek is felsorakoztak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) fizetésemelési javaslata mögé – derült ki a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) legutóbbi fórumán. A TÖOSZ elnöksége a napokban kezdeményezte, hogy a köztisztviselők bére átlagosan havi nettó 100 ezer forinttal növekedjen még ebben az esztendőben, de legkésőbb 2015. január elsejétől.


Az ügyész súlyosítást, a védelem enyhítést kért Erzsébetváros egykori polgármestere és társai büntetőperében

Az ügyész súlyosítást, a védelem jobbára enyhítést kért Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, erzsébetvárosi polgármester, Gál György volt szabad demokrata erzsébetvárosi önkormányzati politikus és négy társának harmadfokú büntetőperében, 2014. június 17-én, a Kúrián.


Az MSZP alkotmánybírósági felülvizsgálatot kezdeményez, a Jobbik jogi lépéseket fontolgat

Az MSZP az Áder János államfő által aláírt önkormányzati választási törvény módosítása miatt alkotmánybírósági felülvizsgálatot kezdeményez az alapvető jogok biztosánál – közölte Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes 2014. június 17-én az MTI-vel. A jobbik szintén tiltakozik. Szilágyi György, a párt budapesti elnöke szerint a köztársasági elnök a törvénymódosítás aláírásával lehetővé tette, hogy törvényesen „egy antidemokratikus, választási csalásnak is nevezhető rendszerben” kelljen megméretni magukat a pártoknak ősszel.


A jegyzők a választás kitűzéséig a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva módosíthatják az egyes szavazókörök határát

A helyi választási irodák vezetői, a jegyzők a választás kitűzéséig a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva módosíthatják az egyes szavazókörök határát. A jegyzőknek március 31-ig kellett kialakítaniuk az önkormányzati választásra a szavazóköri beosztást. A tízezernél főnél népesebb településeken az egyéni választókerületeket a törvény szerint úgy kell kialakítani, hogy összefüggő területet alkossanak, és a központi névjegyzék alapján választásra jogosultak száma megközelítően azonos legyen.


Feloldhatatlan ellentét alakult ki a képviselő-testületben – Az őszi választásokig az alpolgármester irányítja a települést

Lemondott tisztségéről Zalaszentlászló polgármestere, Feketéné Tarpál Ibolya, akit 2012-ben időközi választáson tettek meg a település vezetőjének – közölte 2014. június 18-án a Zalai Hírlap online kiadása. A független polgármester döntéséről május végén tájékoztatta a képviselő-testületet. A lapnak szerdán nem kívánta részletesen indokolni lemondásának okát, csupán annyit közölt, hogy az öttagú képviselő-testületben hárman minden javaslatát leszavazták.


A szövetség küldöttgyűlése egy szinte minden önkormányzati működési területet átfogó határozatot fogadott el

Az önkormányzatok működésének szinte minden területével – egyebek mellett a közszolgálatban dolgozók bérével, az adósságkezeléssel és a támogatásokkal, a helyi adók rendszerének megerősítésével, illetve a hazai és európai uniós fejlesztések elosztásával – kapcsolatban tartalmaz kezdeményezéseket a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) 2/2014. (VI. 12.), az átalakuló önkormányzati rendszerrel kapcsolatos küldöttgyűlési határozata.


A kitüntetett író „nem csak szereti a szabadságot, hanem tiszteli is”

Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, költő vehette át idén a Magyar Szabadságért díjat. A díjátadó ünnepségre 2014. június 19-én, a Gödöllői Kastély dísztermében került sor. A 2000-ben alapított Magyar Szabadságért-díjat olyan személyiségek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben nagymértékben hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, alkotásaikkal, tevékenységükkel a magyarság megmaradását szolgálják.


A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén Tarlós István főpolgármester méltatta a kitüntetetteket

Átadták a főváros díszpolgári címeit 2014. június 19-én, a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén. Az idén tizenhárom személyiségnek ítélték oda az elismerő címet. A szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármester beszédében megemlékezett arról, hogy 1991. június 19-én hagyta el Magyarországot az utolsó szovjet katona.


A 21. századi igényeket kielégítő intézményt a Művészetek Palotája közelében tervezik felépíteni

Egy 4000-5000 fő befogadására alkalmas új kongresszusi központ épülhet meg négy éven belül Budapesten, a beruházás előkészítését az idén már megkezdték – mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos 2014. június 19-én, az MTI-nek adott interjújában.


Az OEFI felvételt hirdet Szakmai Támogató Hálózati tag munkakör betöltésére

A TÁMOP 6.1.1-12/1-2013-0001 - "Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása" című kiemelt projekt keretében az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) felvételt hirdet Szakmai Támogató Hálózati tag munkakör betöltésére. Az OEFI várja minden orvos és egészségtudományi területen végzett, vagy egészségfejlesztési területen dolgozó kolléga jelentkezését.


A kerületi önkormányzat is bekapcsolódik a segítségnyújtásba

Rezsiadósság-kezelő mintaprogram indul Csepelen. Az adósságspirálba került családok helyzetének megoldására 2014. június 19-én írt alá szándéknyilatkozatot a kerületi önkormányzat, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a Főgáz Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet. A program lényege, hogy a cégek és az önkormányzat tartozások 49 százalékát vállalják át, a fennmaradó összeget az adósnak kell kifizetnie.


A városban lévő Sándor-palotát, illetve a Déli Kanonoksor épületét ajánlják fel a kormánynak

Esztergom önkormányzata az Alkotmánybíróság lehetséges székhelyéül a városban lévő Sándor-palotát, illetve a Déli Kanonoksor épületét is alkalmasnak tartja, és felajánlja őket a kormánynak – erről született elvi döntés a helyi képviselő-testület 2014. június 19-i ülésén. A beadványt Steindl Balázs, a testület Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője sürgősségi indítványként terjesztette a testület elé. 


Új térburkolat – Víz architektúra – Látványpárásító berendezés

Városi rendezvények megtartására is alkalmas főteret alakítanak ki a dunakeszi polgármesteri hivatal környezetében; a közel félmilliárd forintba kerülő projekt alapkövét 2014. június 19-én tették le – tájékoztatta az önkormányzat szóvivője az MTI-t. Szabó Katalin elmondta, hogy a 40 ezer lakosú Dunakeszin régi igény teljesül a közösségi találkahelyül is szolgáló főtér megépítésével. 


Az adósságkonszolidáció után már húsz település nyújtotta be hitelfelvételi kérelmét a kormánynak

Az adósságkonszolidációt követően máris húsz önkormányzat nyújtott be hitelfelvételi kérelmet május végéig a kormánynak – értesült a Magyar Hírlap. Miskolc önkormányzata például 484,7 millió forint fejlesztési célú hitelkérelmmel fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (NGM) és a Belügyminisztériumhoz. A jogszabályok alapján a kérelemről a kabinetnek július végéig kell döntenie a két tárca által készített közös előterjesztés alapján.


A szaktárca elsősorban a helyi önkormányzatokra és azok háttérintézményeire számít a foglalkoztatásban

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július 1-jétől idén is meghirdeti a diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget – jelentette be Czomba Sándor 2014. június 19-én.


A vidéki nagyvárosokra koncentrálva húsz-huszonöt növekedési zónát hoznának létre

A kormány kiemelten számít a megyei jogú városokra – hangoztatta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2014. június 20-án, Kaposváron, a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlésének első napját záró sajtótájékoztatón. A következő időszakban – mondta Lázár János – minden megyei jogú város növekedési centrum, fejlődési központ lehet egy-egy megye, egy-egy térség életében.


A huszonnégy állami tulajdonban lévő Volán társaságot hét regionális társaságba szervezik

Folytatódik a közösségi közlekedés megkezdett átalakítása, az újjászervezés célja a gazdaságosabb működés, az állami források hatékonyabb felhasználása, a közösségi közlekedés személyszállításon belül 22-25 százalékos részarányának megőrzése, ami kedvezőnek számít az uniós 12-15 százalékkal szemben – nyilatkozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek.


Biológiai szennyvíztisztítás és bio fürdőtavak az Öko Water Management Kft. segítségével

2014. június 28-29.-én kerül megrendezésre Gödöllőn, a Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozója, melynek kapcsán kérdezzük Reisert Lászlót, az ÖKO WATER  Management Kft. tulajdonosát.


A hitel felvételére a hiányos költségvetés miatt van szükség

A fővárosi önkormányzat beruházásainak finanszírozásához összesen 20 milliárdos hitelt vesz fel az OTP Banktól. A hitelre a hiányos költségvetés miatt van szükség. A főváros 2014. június 5-én már aláírta a hitelszerződéseket, azonban a hatályba lépésükhöz – Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011-es törvény alapján – a kormány hozzájárulása szükséges – írja a napi.hu.


A TÖOSZ elnöke szerint a helyi viszonyok alapján, helyben kellene dönteni arról, mennyibe kerüljön a szolgáltatás

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke szerint az lenne a célravezető, ha nem a kormány, hanem a helyi sajátosságokhoz igazodva a polgármesteri hivatalok dönthetnének a szemétszállítás díjáról – írta 2014. június 23-i számában a Népszava. 


Keretösszeg: 35,9 millió forint – Benyújtási határidő: július 31.

A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 12/2009. (III.13.) Főv. Kgy. rendelet 4.§ a) pontjára, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvénynek 58. § (4) bekezdésére tekintettel Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése témakörében.


Az MSZP kezdeményezését LMP-sek és jobbikosok képviselők is támogatták aláírásukkal

Az MSZP összegyűjtötte a parlamenti képviselők több mint negyedének aláírását, s az Alkotmánybíróságtól kéri az ÖTV Fővárosi Közgyűlést érintő módosításainak eltörlését. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője 2014. június 24-én elmondta: a szükséges 50 helyett 57 képviselő, köztük LMP-sek és jobbikosok támogatták a szocialisták kezdeményezését, amelynek célja, hogy a Fővárosi Közgyűlést ne a kerületi polgármesterek és a kompenzációs listáról bekerülő politikusok adják.


Közös közleményt adott ki a MÖSZ, a TÖOSZ, a KÖSZ és a Magyar Faluszövetség

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) mielőbbi összehívását kezdeményezte 2014. június 24-én kiadott közös közleményében négy országos önkormányzati szövetség. A MÖSZ, a TÖOSZ, a KÖSZ és a Magyar Faluszövetség többek között kérik, hogy a kormány tárgyalja újra a polgármesterek jogállásának és javadalmazásának kérdését, illetve vizsgálja felül a hivatali létszámok meghatározását.


A 250 millió forintos fejlesztés révén tovább erősödhet a térség kulturális-turisztikai vonzereje

A Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, az úgynevezett Lés-erdőnek a helyreállításával kezdődött meg a kertrekonstrukció Fertődön. A 250 millió forintos fejlesztés révén tovább erősödik a térség kulturális-turisztikai vonzereje – mondta el L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára 2014. június 25-én, Fertődön.


A testületet szocialista és független képviselői indítványra hívják össze június 27-én

Rendkívüli ülés tart 2014. június 27-én a Fővárosi Közgyűlés. A testület összehívását kilenc szocialista és egy független képviselő indítványozta egyebek mellett az önkormányzati választási rendszer módosítása miatt. A budapest.hu oldalon közzétett meghívó szerint este hét órakor kezdődik a testület rendkívüli ülése.


Az életveszélyessé nyilvánított épület lebontása és törmelékeinek elszállítása egymilliárd forintba is kerülhet

A helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi magasház az épület tulajdonosának számító gazdasági társaság felszámolása során - közölte a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere 2014. június 25-én az MTI-vel. Csizi Péter azzal kapcsolatban nyilatkozott erről, hogy három, egy szerződés aláírásakor készített fotót helyezett el közösségi oldalán „Visszavettük a Magasházat! Mostantól vége az időhúzásnak!” címmel.


Mindenhol bevezetik a 24 órás rendőri jelenlétet biztosító programot

Az egész országban bevezeti a rendőrség a korábban csak öt észak-keleti megyében bevezetett, 24 órás rendőri jelenlétet biztosító programot. Ez azt jelenti, hogy minden településen a bűnügyi és közbiztonsági igényeknek megfelelően biztosít járőrszolgálatot a rendőrség. Lesz olyan település, ahol visszatérő ellenőrzésekre lehet számítani, de olyan is, ahol állandó rendőri jelenlétre kell számítani mindaddig, amíg indokolt. 


A hat képviselő szerint Lóczi Boglárka polgármester gazdasági összeomlás felé sodorta a települést

Mind a hat orgoványi önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról, döntésüket 2014. június 24-én este, a helyi művelődési ház nagytermében rendezett lakossági fórumon jelentették be –olvasható a baon.hu honlapon. A Bács-Kiskun megyei hírportál június 26-i cikke szerint az esemény meghívójában az szerepelt, hogy a polgármester „viselkedésével és döntéseivel gazdasági összeomlás felé sodorta a települést”. 


A javaslattevők már az idei önkormányzati választásokra hatályba léptetnék a változtatásokat

A magyarországi nemzetiségek bizottsága javaslatát 2014. június 25-én nyújtotta be a parlamentnek Fuzik János elnök, szlovák nemzetiségi szószóló. Az indítvány lehetővé tenné, hogy a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények vezetői tagjai lehessenek a nemzetiségi önkormányzatnak. Ezek a módosítások a javaslat szerint a törvény kihirdetésének másnapján hatályba lépnének, így az idei nemzetiségi önkormányzati választásokon már alkalmazni lehetne azokat.


Az 58 településvezető szerint óriási károkat okoztak és okozhatnak a főszezon elején megjelent alaptalan, negatív hírek

A balatoni polgármesterek a térség országgyűlési képviselőihez és a Magyar Turizmus Zrt.-hez fordulnak segítségért, kérve, hogy lépjenek fel az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, a turisztikai régiónak komoly károkat okozó, a Balaton vízminőségéről szóló alaptalan hírekkel, híresztelésekkel szemben. Erről az 58 tóparti és tó közeli település közös fellépését kezdeményező Lombár Gábor (független), Balatonfenyves polgármestere 2014. június 26-án tájékoztatta az MTI-t.


Az önkormányzat egymilliárd forintos állami támogatást kap a munkálatokhoz

Hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi magasház. A baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere 2014. június 26-án azt mondta: a város a lehető legrövidebb idő alatt szeretné lebontatni az épületet. A bontási munkálatokhoz állami támogatásra számíthat Pécs, ugyanis, mint azt a polgármester hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök korábban ígéretet tett arra, hogy egymilliárd forintot biztosít e célra.


A kormány 2,6 milliárdot biztosít nyári szociális étkeztetésre, ami 120 ezer gyerek számára lenne elegendő

A nyári szociális étkeztetésre szánt összeget 2,6 milliárd forintra növelték, de a feltételrendszer miatt sok település nem pályázik – írja a Világgazdaság. „Nem pályáztunk a nyári szociális étkeztetésre, amelyre nem elég világos feltételrendszert írt ki a kormányzat és mi közel feleannyi pénzből tudunk a nyári szünetben enni adni a település rászorult gyermekeinek” – nyilatkozta a lapnak Szentkirály polgármestere.


A gyerekek és nevelőszüleik 2015 őszén költöznek be – Battonya nem járul hozzá a gyermekfaluja kiürítéséhez

Magyarországon elsőként Orosházán létesül új, a XXI. század igényeinek megfelelő integrált gyermekfalu – jelentette ki 2014. június 26-án Gosztonyi Gábor, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány ügyvezető igazgatója, a Békés megyei település városházáján tartott sajtótájékoztatón.


Magyarországi és határon túli magyar polgármesterek találkoztak Gödöllőn - Átadták a Polgármesteri Ezüstlánc-díjakat
2014. június 28-án délelőtt a Gödöllői Királyi Kastélyban plenáris üléssel megnyílt a Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozója. Délután három szekcióülés várta az érdeklődőket, a települések fenntartható fejlődése, a visegrádi országok önkormányzati szövetségei és testvérvárosai, valamint településüzemeltetés, közszolgáltatás, energiapolitika, környezetvédelem témakörökben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által szervezett rendezvény fővédnöke Dr. Paczolay Péter, a Magyar Alkotmánybíróság elnöke.

Ünnepi megemlékezés az utolsó megszálló szovjet csapatok kivonulásának évfordulóján

Gödöllőn, az Alsóparkban álló Világfa előtt 1991 óta minden évben több ezer emberrel együtt emlékezünk a szovjet csapatok távozására és arra, hogy Magyarország szabad és független állam lett. Idén - 2014. június 28-án -a XXIV. Magyar Szabadság Napja tiszteletére Román Sándor és az ExperiDance produkció tánckara, valamint az Ister Film művészei Szarka Gyula zenéjére a Toldi című musical költeményt mutatták be. Az előadás előtt Gémesi György, Gödöllő polgármestere szólt a közönséghez.


Előadások az EU-ról és az Unión kívülről – Átadták a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjakat

A Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozója második napjának plenáris ülésén, 2014. június 29-én a nemzetközi kapcsolatok jelentőségét  tárgyalták az egybegyűltek. Elsőként azokat a résztvevőket köszöntötte Gémesi György, a MÖSZ elnöke,  akik valamennyi találkozón részt vettek, majd Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, Markkula Markku, az EPP – EU Régiók Bizottsága alelnöke és H. E. Aliaksandr Khainouski, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete tartott előadást. 


Czomba Sándor: átlagosan napi szinten 200 ezer ember dolgozhat közfoglalkoztatottként

A kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy több mint 40 milliárd forintot még hozzátesz az idei közfoglalkoztatási összeghez – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára 2014. június 30-án az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: ezzel teljesülhet az az elvárás, hogy átlagosan napi szinten 200 ezer ember tud dolgozni a közfoglalkoztatás keretében.


A szolgáltató cégek várják a kormánydöntést az esetleges pénzügyi kompenzációról

A kormány döntésére várnak a kéményseprő szolgáltató cégek, és egyelőre folytatják július elseje után is a közszolgáltatást működési területükön – mondta Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke 2014. június 30-án az MTI megkeresésére.


Módosították a távhőrendeletet – Elfogadták a Városligeti Építési Szabályzatot – Előkészítik az M3-as metró rekonstrukcióját

Csaknem 110 napirendi pontot tárgyalt meg 2014. június 30-i, rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Egyhangúlag támogatták az új budapesti rendőrfőkapitány kinevezését, döntöttek az M3-as metró rekonstrukciójának előkészítéséről, módosították a távhőrendeletet és elfogadták a Városliget építési szabályzatát is. Határoztak a Pro Urbe Budapest és más fővárosi kitüntető címek odaítéléséről.


Tavaly 3000 eljárás indult a kaszálás elmulasztásáért és 130 millió forint bírságot szabott ki a hatóság

Július elsejétől bírságot szab ki az illetékes megyei növény- és talajvédelmi hatóság a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese. A földterületek tulajdonosai vagy használói 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírságra számíthatnak, elsősorban a terület nagyságától függően.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu