Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A jobbikos jelölt szerint meg kellene kezdeni az elmúlt huszonnégy évre vonatkozó valódi elszámoltatást

Staudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson – jelentette be 2014. augusztus 1-jén Szilágyi György, a párt budapesti elnöke. A fővárosi pártelnök arról beszélt: 2010-ben bíztak abban, hogy Budapest a Demszky-éra után fejlődésnek indult, de ez nem következett be, így most is ez a választás tétje. 


A szállodákhoz hasonlóan a fürdőket is minősíteni fogják a jövőben

Tavaly mintegy 31 millió látogatót fogadott Magyarország mintegy 200 turisztikailag is jelentős fürdője, amelyekben a fejlesztéseket a következő uniós költségvetési ciklusban is folytatják - közölte 2014. augusztus 1-jén, Budapesten Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.


Zombor Gábor úgy véli, az állami szerepvállalásnak állami garanciát is kell jelentenie a működtetésben

A kórházak anyagi helyzetének rendezése érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy az állam közvetlenül finanszírozza a létesítmények fenntartását – mondta 2014. augusztus 1-jén, Tatabányán, a Szent Borbála Kórház épülő új szárnyának megtekintése előtt Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. Zombor Gábor hozzátette: az állami szerepvállalás a működtetésben állami garanciát is kell hogy jelentsen. 


Pogácsás Tibor feladatfinanszírozásról, rezsicsökkentésről, közmunkáról és a polgármesteri fizetésekről

A feladatfinanszírozás nagyobb korrekcióit elvégezzük a jövő évi költségvetésben, és a későbbiekben nem lesz rá szükség, hogy tervezési hiányosságok miatt komolyabban be kelljen avatkozni – jelentette ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Monor korábbi polgármestere a Magyar Nemzet 2014. augusztus 4-i számában megjelent interjúban. 


Négy évvel ezelőtt 2321 kisebbségi választást tűztek ki a helyi választási bizottságok, az ország 1604 településén

Az ország 3177 településének több mint felében, 1744-ben lesz települési nemzetiségi választás októberben. A legtöbb településen egy, legfeljebb két nemzetiség választását tűzte ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A törvény szerint ott lehetett nemzetiségi választást kiírni, ahol a legfrissebb (2011-es), önkéntes bevalláson alapuló népszámlálás adatai alapján legalább 25-en az adott nemzetiséghez tartozónak vallják magukat.


A várhatóan szeptember közepétől pályázható programra 1,85 milliárd forint áll rendelkezésre

Közzétette a Miniszterelnökség a Széchenyi 2020 keretében a Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című (ÁROP-1.A.3-2014 kódszámú) pályázati kiírást, amelyre kizárólag járásszékhely települések önkormányzatai pályázhatnak az egy járáshoz tartozó településszám alapján.


Az MSZP, a DK és az Együtt-PM 16 kerületben indít „politikailag közös” polgármesterjelöltet

Ismertette az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció a fővárosi önkormányzati választási együttműködésükről szóló megállapodás-tervezet részleteit. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke 2014. augusztus 6-án, Budapesten, sajtótájékoztatón ismertette a megállapodás főbb pontjait, így azt, hogy Falus Ferenc volt tiszti főorvos lehet a főpolgármester-jelölt, valamint azt, hogy mely kerületekben nem indítanak egymással szemben polgármesterjelöltet.


A legnagyobb párharcra a XI. és a XVIII. kerületben számítanak a kormánypártok

Tizenegy kerületben számít vereségre a Fidesz-KDNP az őszi budapesti önkormányzati választáson, de ezzel együtt is meglehet a közgyűlési többsége – értesült az Origo. A legnagyobb párharcra a XI. és a XVIII. kerületben számítanak 2014. október 12-én.


Minden harmadik családorvos betöltötte már a nyugdíjkorhatárt

Ma közel 200 háziorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül Magyarországon. Eközben a praktizáló családorvosok harmada már betöltötte a nyugdíjkorhatárt, így hamarosan további körzetek maradhatnak üresen – írja a Népszava. Július 1-jén elérte a 199-et a tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek száma, ami azt jelenti, hogy az ország valamennyi megyéjében rengeteg háziorvos hiányzik. Számos olyan körzet is van, amelyekbe évek óta nem találnak orvost.


Különösen a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelére, valamint a só- és cukorfogyasztás csökkentésére kell odafigyelni

2015. Január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkő a sófogyasztás csökkentésében – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2014. augusztus 7-i, budapesti sajtótájékoztatóján.


Díszes őrségváltás – Interaktív táncház – Kosztümös életképek – Vásári bábcirkusz – Múzeumi barangolások

A Gödöllői Királyi Kastély egyik újabb programjára kerül sor augusztus második hétvégéjén. Mária Terézia 263 évvel ezelőtti látogatását idézi a gyermekek és felnőttek változatos szórakozását ígérő Barokk Kastélynapok nevet viselő kétnapos fesztivál. A történelmi találkozón a kastélyt építő Grassalkovich I. Antal rendkívüli ünnepséggel fogadta a Magyarországon először vendégeskedő királynőt.


A hatóságok a légi felderítés eszközeit is bevetik – A mentesítést elmulasztókra öt millió forintig terjedő bírság szabható ki

Elkezdődött a parlagfű szezon, ezért a hatóságok a földi felderítés mellett bevetik a légi felderítés eszközeit is. Négy éve a hatóságok a helikopteres ellenőrzést is felhasználják a parlagfű fertőzöttség csökkentésére. Ez jelentősen segíti a munkát, pontos kép kapható azokról a földtulajdonosokról, földhasználókról, akik nem tartják rendben területeiket.


Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje az „elégedetlenek koalíciójaként” definiálta az együttműködést

Tíz budapesti kerületben együttműködik az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választáson – jelentették be a felek 2014. augusztus 10-i, budapesti sajtótájékoztatójukon. A két párt tíz pontban foglalta össze választási elképzeléseit. A programpontok között szociális bérlakás-program, óvodaépítés és ingyenes sportpályák építése is szerepel.


Az önkormányzati és nemzetiségi választásokon nem érvényes az országgyűlési választásokra vonatkozó ötmilliós határ

Az önkormányzati és nemzetiségi választások kampánykiadásait semmilyen jogszabály nem korlátozza, így a jelöltként indulók korlátlan mennyiségű pénzt költhetnek bemutatkozásra vagy saját maguk és jelölő szervezetük népszerűsítésére. Ezeken a választásokon nem érvényes az országgyűlési választásokra vonatkozó szabályozás, amely szerint a parlamenti választáson induló jelöltek legfeljebb ötmillió forintot költhetnek a kampányukra, ebből egymilliót az állam biztosít.


Összeférhetetlenség miatt tucatnyi városnak lehet új vezetője

A parlament korábbi döntése szerint az októberi önkormányzati választással lépnek hatályba azok az összeférhetetlenségi szabályok, amelyek alapján már nem lehet egyszerre valaki országgyűlési képviselő és polgármester. Az eddigi polgármesterek többsége már az év elején eldöntötte, hogy helyi szinten vagy a nagypolitikában folytatná-e a pályafutását. A fővárosi kerületekben és a megyei jogú városokban több mint tucatnyi új városvezető lehet – írja a Magyar Nemzet.


Index-összeállítás az önkormányzati választások esélyeiről, esélyeseiről és esélyteleneiről

A 23 megyei jogú város polgármesteri pozícióiért folyó küzdelemben biztosra ismét csak Szegeden mehet a baloldal, de a 2010-es, gátszakadásszerű Fidesz-győzelem októberben aligha ismétlődik meg. Nagy harc várható a polgármesteri székért Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, és személyi okok vagy más botrányok miatt megjósolhatatlanná vált a választás eredménye Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsen is – írja az Index.


Az LMP, a Munkáspárt, a liberálisok és a szociáldemokraták is állítanak saját jelöltet

Eddig összesen hét főpolgármester-jelölt jelentette be hivatalosan is indulási szándékát az októberi önkormányzati választásokra. Régóta tudható, hogy a Fidesz–KDNP a jelenlegi főpolgármestert, Tarlós Istvánt támogatja. A kormánypártok fontosnak tartják, hogy a következő négy-öt évben olyan főpolgármestere legyen Budapestnek, aki a kormánnyal együtt tud működni a megoldandó gondok kezelésében – olvasható a Magyar Hírlapban.


Négy évvel ezelőtt hétszer ennyi szervezet indult az önkormányzati választáson

Eddig nyolcvanhét jelölőszervezetet vettek nyilvántartásba a területi választási bizottságok és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az október 12-ei önkormányzati és nemzetiségi választásra. Négy évvel ezelőtt hétszer ennyi szervezet indult az önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) 2014. augusztus 212-i összesítése szerint 56 szervezet vehet részt az önkormányzati és 31 a nemzetiségi választáson, és van több, amely mindkettőn.


A magyarországi lakcímmel rendelkező EU-polgárokat az aktív és a passzív választójog is megilleti az önkormányzati választáson

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 12-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament magyar tagjainak választásától eltérően nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe. 


Valamennyi hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű település nyert az EMMI pályázatán

Tíz százalékkal nőtt a nyári étkeztetésben részt vevő gyerekek száma a múlt évihez képest, a programra az idén 2 milliárd 640 millió forintot fordított a kormány – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.


Száznégy állami ingatlan kerül ingyenesen ötvenhét önkormányzat tulajdonába 2,1 milliárd forintos értékben

A kormány döntése alapján 57 önkormányzat jut ingyenesen 104 ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint. Emellett az állam 95 millió forint értékben ad át Jászberény Város Önkormányzatának és több civilszervezetnek olyan ingóságokat, amelyek közvetlenül szükségesek feladataik ellátásához, illetve fejlesztések, beruházások alapjául szolgálnak majd – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményében.


A kettős többség elve alaposan felforgathatja a testület működését

Kaotikus állapotok alakulhatnak ki az új fővárosi közgyűlésben, ha a bal- és jobboldal fej fej mellett végez az októberi önkormányzati választáson – derült ki az Origo számításaiból. A normális kormányzáshoz az sem elég, ha a két nagy tömb közül az egyik többségbe kerül, és főpolgármestert is ad. Ugyanis a kettős többség elvének bevezetése még így is patthelyzetet hozhat. 


Kizárólag azok a sajtótermékek közölhetnek politikai hirdetéseket, amelyek jelezték ezen szándékukat az ÁSZ-nak

Augusztus 23-tól indul a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány, augusztus 25-től pedig már az aláírásokat is gyűjthetik a pártok – mondta 2014. augusztus 23-án az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona hozzátette, hogy augusztus 25-ig minden választópolgárnak meg kell kapnia a választási értesítését.


Az ellenzéki párt Új Köztársaságért néven hoz létre alapítványt, amelynek elnöke Kolber István lesz

A Demokratikus Koalíció (DK) valamennyi megyében önálló megyei közgyűlési listát állít és létrehozza saját pártalapítványát – ismertette az ellenzéki párt elnökségi ülésének több döntését szóvivőjük. Gréczy Zsolt az MTI-hez 2014. augusztus 22-én eljuttatott közleményében azt írja, hogy budapesti kompenzációs listájukat Gy. Németh Erzsébet korábbi szocialista országgyűlési képviselő és fővárosi frakcióvezető vezeti.


Minden megyeszékhelyen, kerületben és a több nagyvárosban kiderül majd, lehet-e más az önkormányzati politika

Körülbelül hatvan polgármesterjelöltet állít az önkormányzati választáson az LMP: jelen állás szerint minden megyeszékhelyen, több megyei jogú városban, minden fővárosi kerületben és legalább 13 tízezer fő feletti településen indítanak saját jelöltet – közölte az ellenzéki párt 2014. augusztus 22-i sajtótájékoztatóján Szél Bernadett társelnök.


A pártszövetség a helyi önkormányzatokban „a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait” szeretné megteremteni

A főváros 12 kerületében állít polgármesterjelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon – hangzott el Juhász Péter és Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnökei a pártszövetség kampánynyitó sajtótájékoztatóján, 2014. augusztus 24-én, Budapesten. Karácsony Gergely hangsúlyozta: céljuk, hogy a helyi önkormányzatokban megteremtsék a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait, így kezdjék meg az Orbán-rezsim lebontását.


A devizahitelesek ügyének rendezése és a jövő évi költségvetés elfogadása is legfontosabb feladatok között lesz

A szeptember 15-i héten kezdődhet meg az Országgyűlés őszi ülésszaka, az október 12-re kitűzött önkormányzati választás előtt azonban biztosan lesz szünet. Ezt leszámítva a Ház várhatóan decemberig az eddig megszokott rendben, vagyis minden héten összeül – olvasható a Magyar Nemzet 2014. augusztus 26-i számában.


A CoR ajánlja, hogy az Európai Unió valamennyi helyi és regionális önkormányzata csatlakozzon aláírásával a chartához

A Régiók Bizottsága (CoR) kidolgozta és 2014. április 3-án elfogadta az európai többszintű kormányzás chartáját és azt ajánlja, hogy az EU valamennyi helyi és regionális önkormányzata csatlakozzon aláírásával a chartához, annak alapelveihez. Május 9-től nyílt meg a folyamatos lehetőség csatlakozni a chartához és erre vonatkozóan a tagállamok valamennyi hivatalos nyelvén elérhető az útmutató az aláíráshoz, valamint maga a Charta szövege is.


A metrókocsik felújítása 60-65 milliárd forintba, az infrastruktúráé 100 milliárdba kerülhet

A hármas metró szerelvényeinek felújítása elindulhat, az infrastruktúra felújításának finanszírozásáról még egyeztet a főváros a kormánnyal – mondta Tarlós István főpolgármester 2014. augusztus 25-i sajtótájékoztatóján. Hozzátette: mintegy 220 metrószerelvényt kell felújítani, ennek költsége 60-65 milliárd forintra tehető és 2015 végére, 2016 elejére végezhetnek.


A Pest megyei város önkormányzata európai uniós támogatásból fedezné az 1,8 milliárd forintos beruházást

Vác Város Önkormányzata, egészében uniós támogatásból, nettó 1,8 milliárd forint becsült összegből kívánja megoldani a város déli részének árvízmentesítését – a védelem megépítésére kiírt nyílt tender a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat három részből áll. A Duna mellett elhelyezendő 1780 méter hosszú mobil árvízvédelmi falból, a hozzá csatlakozó 350 méteres gyorsgátból, valamint a Gombás-patakot ideiglenesen lezáró műtárgyból.


A józsefvárosi eredmény a helyi önkormányzati választások történetének legsikeresebb ajánlásgyűjtése

Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármester-jelöltje rekordgyorsasággal gyűjtötte össze az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – közölte a Fidesz józsefvárosi szervezete 2014. Augusztus 25-én az MTI-vel. Közleményük szerint a helyi polgármester-választások történetében ez „minden idők legsikeresebb ajánlásgyűjtése”: egy óra alatt 1041 józsefvárosi támogatta aláírásával a jelenlegi polgármestert.


A Republikon intézet szerint az áprilisihoz hasonló szerepléssel a baloldal öt-hét helyen tudna győzni

A fővárosi kerületek közül egy, az áprilisihoz hasonló szerepléssel a baloldal öt-hét helyen tudna győzni: a legesélyesebb kerületek az újrainduló baloldali polgármesterek városrészei – véli a Republikon Intézet. Jó eséllyel indul még a baloldali jelölt azokon a helyeken is, ahol a korábbi választásokon jól szerepelt és nem regnáló polgármesterrel kell versengenie. Egy ennél jobb szereplés 8-13 kerületekben jelenthet sikert.


Idén ősszel is elindul posztjáért Veresegyház negyvenkilenc éve hivatalban lévő polgármestere

Újraindul posztjáért a Pest megyei Veresegyház 1965 óta hivatalban lévő polgármestere az októberi önkormányzati választáson. Pásztor Béla, az ország legrégebben hivatalban lévő, 76 éves polgármestere, aki 1989-ig tanácselnök volt, az MTI-nek elmondta: mivel egészséges, és az erőnléte is a régi, „a család nemtetszése ellenére is” vállalja az újbóli megméretést. Mint mindig, most is függetlenként – tette hozzá, megjegyezve: soha semmilyen pártnak nem volt tagja.


A telefonhívások 80 százaléka fél percen belül operátorhoz kerül, az e-maileket átlagosan négy órán belül megválaszolják

Megújult a kormányzati ügyfélvonal. A 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át 2014. augusztus 26-án, Budapesten. Pintér Sándor azt mondta: egy országban az segíti legjobban a fejlődést, ha rend van, van megfelelő jogi háttér, jogbiztonság, és olyan államigazgatási rendszer, amely biztosítja a jogszabályok megismerhetőségét, betartatását és az állami apparátus gyors reagálóképességét.


A Fidesz-KDNP jelöltjeinek több mint fele már összegyűjtötte a szükséges támogatói aláírásokat

A Fidesz-KDNP polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltjeinek több mint fele egy nap alatt összegyűjtötte az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges számú támogatói aláírásokat – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke 2014. augusztus 26-i budapesti sajtótájékoztatóján.


Négy független és egy hölgy induló is van a népes mezőnyben

Egyre nő azoknak a száma, akik szívesen lennének Tarlós István főpolgármester kihívói. Eddig 13 jelölt jutott be az elődöntőbe: ők azok, akik elkezdtek aláírást gyűjteni, de az októberi önkormányzati választáson csak akkor indulhatnak, ha 5000 érvényes ajánlást szereznek. A népes mezőny párt- és férfidominanciájú: csak négy független és mindössze egy nő van közöttük – írja az Origo.


Vágó István differenciálná a kommunális adót és nem szeretné, ha a Normafa a „Hegyvidék stadionja” lenne

„Elég régóta foglalkoztat a közélet, aki ismer a Facebookról, tudja, hogy sokszor elmondom a véleményemet. Másrészt nagyon ráérek. Ha valamelyik csatornán műsort vezetnék, bizonyára nem vállalnék jelöltséget, már csak azért sem, mert a tévék nem engedik az ilyesmit” – kommentálta az Origónak Vágó István, hogy képviselőjelölt az önkormányzati választáson.


A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük ajánlásaikat

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának 2014. augusztus 26-i adataiból.


Az önkormányzati választásra vonatkozó átjelentkezési kérelmek benyújtási határideje: október 10.

Nyolcszáznál többen jelentkeztek át az október 12-ei önkormányzati választásra az augusztus 26-i adatok szerint – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján. Pálffy Ilona elmondta, 819 választópolgár jelezte, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán nem a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni, hanem a tartózkodási helyén.


Varga Mihály úgy véli, ilyen formán hatékonyabban valósíthatják majd meg a szakképzést, a fejlesztéseket

2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz a szakképző iskolák fenntartója – jelentette be a tárca vezetője a szakképzési és felnőttképzési intézmények országos tanévnyitóján, 2014. augusztus 28-án, Miskolcon. Varga Mihály ezt azzal indokolta, hogy a megfelelő szintre emelt szakképzés nélkül a legjobb gazdaságpolitika sem lehet eredményes, ennek pedig a legcélravezetőbb módja, ha a terület egy kézbe kerül.


Az MLP polgármester- és képviselőjelöltjeinek zöme Budapesten próbál szerencsét

A Magyar Liberális Párt színeiben polgármester- és képviselőjelöltként 380-an indulnak országszerte az őszi önkormányzati választáson – jelentette be Fodor Gábor pártelnök 2014. augusztus 28-i, miskolci sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a pártja által is támogatott Rózsa Edit polgármesterjelöltet.


Staudt Gábor szerint a valódi elszámoltatás elmaradásával „kisiklott valami”, ezért visszamenőleg hozzálátnának

Külön Budapest-törvény megalkotását javasolja a Jobbik főpolgármester-jelöltje az Országgyűlésnek. Staudt Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt: takarékosabb gazdálkodást tart szükségesnek a fővárosban, a közterület-felügyeleteket pedig Budapest Őrséggé szervezné.


Csárdi Antal, a párt főpolgármester jelöltje átláthatóbb, takarékosabb és biztonságosabb Budapestet szeretne

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje. Csárdi Antal, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy éves szinten több mint tízmilliárdot is meg lehetne takarítani, elismerte, hogy nem ő az önkormányzati választás legfőbb esélyese, de mint mondta, „benne lehet egy vaskos meglepetés is”.


A települések lélekszámától függ, hány ajánlást kell gyűjteni a polgármester-jelöltséghez

Tizenegy településen, illetve fővárosi kerületben kell legalább ötszáz érvényes ajánlás ahhoz, hogy valakiből polgármesterjelölt legyen az októberi önkormányzati választáson. Ennél több ajánlást csak a főpolgármester-jelölteknek kell gyűjteniük. Van azonban húsz olyan település is, ahol már egy választópolgár ajánlása is elegendő a polgármester-jelöltséghez.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu