Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közösen féltik a turizmust a balatoni polgármesterek
Az 58 településvezető szerint óriási károkat okoztak és okozhatnak a főszezon elején megjelent alaptalan, negatív hírek

A balatoni polgármesterek a térség országgyűlési képviselőihez és a Magyar Turizmus Zrt.-hez fordulnak segítségért, kérve, hogy lépjenek fel az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, a turisztikai régiónak komoly károkat okozó, a Balaton vízminőségéről szóló alaptalan hírekkel, híresztelésekkel szemben. Erről az 58 tóparti és tó közeli település közös fellépését kezdeményező Lombár Gábor (független), Balatonfenyves polgármestere 2014. június 26-án tájékoztatta az MTI-t.


Lombár Gábor közölte: elfogadhatatlan, hogy bárki jogi következmények nélkül, a Balaton vízminőségére hivatkozva mondjon le fesztivál- vagy programszervezést, mint az Balatonföldváron történt, miközben több évtizede nem volt olyan kiváló a tó vízminősége, mint most. Hozzátette, azon túl, hogy ez látszik is, ezt a vízminőség-vizsgálatok adatai is folyamatosan alátámasztják.

Orvosokra és szakemberekre hivatkozva azt mondta, teljesen lokális és átmeneti probléma, ami Balatonfüreden történt, ahol sokan rosszul lettek egy úszóverseny után. Az országos tiszti főorvos június 25-i közlése szerint feltételezhetően emberi ürülékből származó calici vírus okozhatta a Magyar Úszás Napján történt megbetegedéseket.

A polgármester kitért arra, hogy egyes hírek szúnyoginváziókat is vizionáltak, amiről közlése szerint szó sincs a Balatonnál, ennek megelőzésére zajlik éppen jelenleg is, immár országos szinten koordinálva a szúnyogirtást. „Óriási károkat okoztak, és még okozhatnak a balatoni vállalkozásoknak, településeknek, így a nemzetgazdaságnak az alaptalan negatív hírek a főszezon elején” – áll a polgármesterek levelében. Hozzátették: „történik mindez akkor, amikor évről évre szinte erejük felett szépítik, fejlesztik a Balaton környezetét”.

A levélben azt javasolták, szóljanak hírek arról is, milyen áldásos hatásai vannak a magasan tartott vízszintnek, vagy hogy a Balaton turisztikájának színvonalasabbá tételében elkötelezett települések, vállalkozások milyen fejlesztéseket hajtottak végre erre a szezonra. A településvezetők felvetették azt is, vajon kinek az érdeke negatív, alaptalan balatoni hírek közlése egy szezon elején.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu