Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Régiók Bizottsága szakbizottsági ülése Krakkóban
Ifjúság Európája 2014-2020 – nemzetközi konferencia

A Régiók Bizottsága (CoR) oktatással, ifjúsággal, kultúrával és kutatással foglalkozó EDUC szakbizottsági ülését Krakkóban tartotta 2014. június 12-13-án, amelyen a bizottság tagjaként részt vett Gémesi György, a MÖSZ elnöke. A Lengyelországba szervezett CoR találkozó útja során Gödöllő testvérvárosát, Zywiecet is meglátogatta, ahol Antoni Slagor polgármesterrel folytatott baráti eszmecserét az együttműködésről és a jövőbeni szakmai és kulturális találkozók lehetőségeiről. 


Zywiec polgármestere részt vesz a hónap végén megrendezésre kerülő Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozóján és a V4 Önkormányzati Szövetségek és V4 Testvérvárosok Találkozóján, amelynek keretében többek között a hazai, határon túli és a V4 települések közös együttműködési lehetőségei kerülnek megvitatásra a Gödöllői Királyi Kastélyban június 28-29-én.

Gémesi György a Régiók Bizottsága EDUC EPP koordinátoraként vezette az előkészítő ülést Krakkóban, ahol 28 tagállam helyi és regionális önkormányzati képviselői foglaltak állást a jövőben kidolgozandó uniós CoR dokumentumokról, kezdeményezésekről, valamint a napirenden lévő, elfogadásra váró EDUC dossziékról, például a csúcstechnológiai ökoszisztémák létrehozásának támogatásáról témakörben, vagy az internet politika munkadokumentumáról. Utóbbi tekintetében Gémesi György az internet biztonságának kérdéseire és a visszaélésekre hívta fel a figyelmet.

A kétnapos ülés keretében tartották az Ifjúság Európája 2014-2020 című konferenciát, ahol széleskörű részvétellel, jó gyakorlatok bemutatásával és tapasztalatokkal az oktatás és képzés jövője, az ifjúság és foglalkoztatáspolitika összefüggő kérdései kerültek megvitatásra. Wladislaw Kosiniak-Kamysz, foglalkoztatási és szociális politikáért felelős miniszter kiemelte a Krakkóban és Małopolska régióban az ifjúság számára évek óta megrendezésre kerülő munka fesztiválokat, valamint a tanulói évek alatt működő képzéseket, munkahelyi gyakorlati lehetőségeket.

Európa egészében és Lengyelországban egyaránt kihívást jelent a fiatalok munkahelyi elhelyezkedése pályakezdőként, amikor a kis-és középvállalkozások, vállalatok tapasztalatokkal rendelkező fiatalokat keresnek, és ez hiányzik. Ennek orvoslására többek között a vállalkozásokat, minisztériumokat, a versenyszférát és a közigazgatás világát az iskolákkal, egyetemekkel célszerű összekötni, együttműködni, partnerséget építeni a tanulói évek alatt munkahelyi gyakorlatra, a munka világában tapasztalatgyűjtésre csapatban dolgozva, ezáltal minél inkább aktivizálni a fiatalokat és ennek eredménye az önéletrajzban már tapasztalatként tükröződhet az álláskeresés során.

Az előadók összefoglalták, hogy munkára alapuló oktatást és tanulási lehetőséget, mobilitást szükséges biztosítani Európában, figyelembe véve a fiatalok, egyének képességeit, a képzések minőségének fejlesztését, a gyakorlati képzések lehetőségét a kor követelményeinek megfelelő, jó minőségű eszközökkel és képesítőkkel.

Magyar Polgármester Online

 

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu