Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rezsiadósság-kezelő mintaprogram indul Csepelen
A kerületi önkormányzat is bekapcsolódik a segítségnyújtásba

Rezsiadósság-kezelő mintaprogram indul Csepelen. Az adósságspirálba került családok helyzetének megoldására 2014. június 19-én írt alá szándéknyilatkozatot a kerületi önkormányzat, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a Főgáz Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet. A program lényege, hogy a cégek és az önkormányzat tartozások 49 százalékát vállalják át, a fennmaradó összeget az adósnak kell kifizetnie.


Tavaly született meg az ötlet, hogy szükség van egy ilyen típusú támogatásra a kerületben – tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat. A közlemény idézte Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint a kormányzat intézkedései – egyebek mellett a munkahelyteremtés, a rezsicsökkentés, az adórendszer átalakítása – a magyar családok terheinek csökkentését célozzák, és ehhez kapcsolódik a helyi kezdeményezés is.

A segítségre szoruló emberekre utalva úgy fogalmazott: „közös érdeke az országnak, hogy támogassuk ezeket az embereket: fontos, hogy minél hamarabb ki tudjanak kerülni az adósságspirálból, hogy aztán majd ők is hozzájárulhassanak a közös teherviseléshez”. A mintaprogram célja, hogy az átmenetileg rossz helyzetbe kerülő csepeli családokat támogassák rezsitartozásuk részbeni kifizetésével – ismertette a polgármester, kifejtve: az önkormányzat 10 millió, a cégek 15 millió forinttal járultak hozzá a rezsiadósság kezeléséhez.

A tartozás 49 százalékát vállalják át, a fennmaradó összeget az adósnak kell kifizetnie. Így „nemcsak halat, hálót is adunk” – tette hozzá Németh Szilárd.

Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági elnöke egyedülállónak nevezte a programot amiatt, hogy az önkormányzat is bekapcsolódik a segítségnyújtásba, és reményét fejezte ki, hogy a mintaprojekt más kerületekben, az ország más részein is megvalósul majd.

A Főgáz vezérigazgatója, Koncz László a kezdeményezés azon újdonságára hívta fel a figyelmet, hogy a fogyasztónak is hozzá kell járulnia adóssága rendezéséhez. Ezt az előzetes fizetéshez kötött mérők felszerelése is segíti majd – tette hozzá.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója hangsúlyozta, hogy a segélyszervezetnek is bizonyítania kell a profizmusát, és ezt úgy teheti meg, „ha azokhoz jut el a segítség, akik valóban rászorulnak”.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu