Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Különösen fontos a bűncselekmények megelőzése
Mindenhol bevezetik a 24 órás rendőri jelenlétet biztosító programot

Az egész országban bevezeti a rendőrség a korábban csak öt észak-keleti megyében bevezetett, 24 órás rendőri jelenlétet biztosító programot. Ez azt jelenti, hogy minden településen a bűnügyi és közbiztonsági igényeknek megfelelően biztosít járőrszolgálatot a rendőrség. Lesz olyan település, ahol visszatérő ellenőrzésekre lehet számítani, de olyan is, ahol állandó rendőri jelenlétre kell számítani mindaddig, amíg indokolt. 


Tovább erősíti a közterületi szolgálatot a rendőrség, júliustól az észak-magyarországi régióban tavaly szeptemberben bevezetett, 24 órás rendőri jelenlétet biztosító mintaprogramot az ország minden megyéjére kiterjeszti. Erről Papp Károly országos rendőrfőkapitány beszélt „A civil bűnmegelőzés hazai és nemzetközi tapasztalatai” című konferencián, 2014. június 25-én, Budapesten.

Papp Károly felidézte: az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly az ország északkeleti régiójában, öt megyére kiterjedően indította el a programot, amelyet az állampolgárok és az önkormányzatok pozitív visszajelzései alapján terjesztenek ki a többi megyére. Akkor a Készenléti Rendőrség állományából biztosítottak erőket a megyei főkapitányságok számára, hogy a megerősített rendőri jelenléttel fokozzák a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

Az országos rendőr-főkapitány bejelentése szerint a program kiterjesztéséhez szükséges pluszforrásokat a kormány biztosította a rendőrség számára.

Papp Károly a konferencia szünetében az MTI-nek és az M1 Híradójának kifejtette: a megyei rendőr-főkapitányságok és a Készenléti Rendőrség fogja biztosítani a 24 órás jelenlétet, és a szolgálat 95 százalékát a közterületen teljesítik.

Az ORFK tájékoztatása szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden településen a bűnügyi és közbiztonsági igényeknek megfelelően biztosít járőrszolgálatot a rendőrség. Lesz olyan település, ahol visszatérő ellenőrzésekre lehet számítani, de olyan is, ahol állandó rendőri jelenlétre kell számítani mindaddig, amíg indokolt. A Készenléti Rendőrség szükség esetén továbbra is biztosít megerősítő erőket a megyei főkapitányságok számára.

A tanácskozáson Papp Károly arról is beszélt, hogy a polgárok szubjektív biztonságérzete szempontjából döntő a közterületek és a nyilvános helyek rendje, 2013-ban a regisztrált közterületen elkövetett jogsértések száma 92 300 volt. Hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben először volt 100 ezer alatti ez az érték.

A konferencia megnyitó beszédében Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára arról beszélt, hogy a bűnözés minden országban nagyon komoly társadalmi probléma, ezért különösen fontos a bűncselekmények megelőzése. Ismertetve az állami és a civil bűnmegelőzési szervezetrendszert, hangsúlyozta: a feladat a két szegmens előnyeinek összevetése annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb rendszer jöjjön létre. Az állam morális kötelessége ezeknek a társadalmi önvédelmi csoportoknak a segítése – mondta, ugyanakkor rögzítette, hogy a jogi eszközrendszerük nem bővíthető.

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke arról beszélt, hogy a közbiztonság a társadalom életminőségének meghatározó része, és az elmúlt időszak bizonyította, akármennyire szigorú az állami igazságszolgáltatás és következetes a bírói ítélkezés, szükséges a hatékony bűnmegelőzés. Ismertetve a tanács munkáját, arról is szólt, hogy nincs olyan, az életminőséggel összefüggő stratégia, amely esetében ne lenne helye a bűnmegelőzésnek, legyen szó akár az egészségügyről vagy az ifjúságról.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu