Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Orgoványban lemondott a teljes képviselő-testület
A hat képviselő szerint Lóczi Boglárka polgármester gazdasági összeomlás felé sodorta a települést

Mind a hat orgoványi önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról, döntésüket 2014. június 24-én este, a helyi művelődési ház nagytermében rendezett lakossági fórumon jelentették be –olvasható a baon.hu honlapon. A Bács-Kiskun megyei hírportál június 26-i cikke szerint az esemény meghívójában az szerepelt, hogy a polgármester „viselkedésével és döntéseivel gazdasági összeomlás felé sodorta a települést”. 


A hat képviselő a fórumon szóban is elmondta: a június 2-i képviselő-testületi ülésen szereztek tudomást arról, hogy az önkormányzatnak több mint 21 millió forint működési támogatást és kamatait kell visszafizetnie az államkincstárnak, mivel nem készült el határidőre a felhasználási elszámolás.

A cikk szerint a leköszönt képviselők egyike, egyben a település alpolgármestere, Gellért László arról beszélt, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban, ami után azt mondták, a történtekhez nem adják tovább a nevüket.

Egy másik képviselő, Subicz József szavait idézve a honlapon az olvasható, hogy a 2013-as költségvetés tárgyalásánál 60 milliós hiány mutatkozott a beszámolóban. A legutóbbi két nagyberuházás finanszírozásához hitelt vett fel az önkormányzat, a kamatot fizetni kell. A támogatást viszont nem lehet lehívni, mert hiányzik a pályázati elszámolás. A képviselő úgy fogalmazott: javaslataikat, tanácsaikat a polgármester nem fogadta el. Döntéseiről csak utólag adott tájékoztatást, elvárva, hogy a testület tagjai fogadják el azokat akkor is, ha nem értenek vele egyet.

A cikk szerint tetézte a bajt, hogy a polgármester februárban azonnali hatállyal menesztette a jegyzőt. Ezt megelőzően a pénzügyi osztály két munkatársa is felmondott, így a folyamatban lévő gazdasági és jogi ügyek intézése félbeszakadt.

A portál megkeresésére Lóczi Boglárka polgármester június 25-én elmondta: „nem olyan nehéz a helyzet, mint ahogy azt a lemondott képviselők kommunikálták”. Hozzátette: írásban kíván reagálni a történtekre, miután egyeztet a kormányhivatallal.

A cikk felidézi: Orgoványon 2012. december 3-án tartottak időközi választást, miután az előző polgármester nyugdíjba vonult és lemondott tisztségéről. Lóczi Boglárkát akkor választották a település élére. A szavazatok 61,5 százalékát kapta 42 százalékos részvétel mellett. A jegyző 2014. februári azonnali felmentését a polgármester bizalomvesztéssel indokolta. Kerekes Tibor címzetes főjegyző emiatt beperelte a helyhatóságot.

A baon.hu arról is beszámol: egy internetes állásportálon olvasható az Orgoványi Polgármesteri Hivatal álláshirdetése gazdasági vezető munkakör betöltésére. A jelentkező feladatai között szerepel egyebek mellett „az önkormányzat gazdasági folyamatainak figyelemmel kísérése, az elemi költségvetés és éves költségvetési beszámolók aláírása”.

Forrás: baon.hu - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu