Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kik lesznek a Fidesz kerületi polgármesterjelöltjei?
Több városrészben már megvan a jelölt – A végleges döntés június 18-án várható

A napokban zajlik a budapesti kerületi polgármesterjelöltek kiválasztása a Fideszben, és 2014. június 18-ra össze is állhat a teljes névsor. Az MTI összesítése szerint a II., a III., a VII., a VIII., a XI., a XII., a XVII., és a XVIII. kerületben a jelenlegi polgármestereket indítják újra, míg az V. és a XXII. kerületben új jelölteket állítanak. 


Az MTI összesítése szerint több kerületi Fidesz-szervezet már döntött arról, kit javasol polgármesterjelöltnek az őszi önkormányzati választáson. Így például a II. kerületben újra Láng Zsoltot, a III. kerületben Bús Balázst, Erzsébetvárosban Vattamány Zsoltot, Józsefvárosban Kocsis Mátét, Újbudán Hoffmann Tamást, a XII. kerületben Pokorni Zoltánt, Rákosmentén Riz Leventét, a XVIII. kerületben pedig Ughy Attilát javasolták a helyiek.

Az V. kerület mostani vezetője, Rogán Antal parlamenti képviselőként folytatja, helyére Szentgyörgyvölgyi Pétert javasolja a kormánypárt belvárosi szervezete. A XXII. kerületben – mivel az eddigi polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő lett – Karsay Ferenc alpolgármester lehet az induló.

A következő forduló a kormánypárt fővárosi választmányának elnökségét is magába foglaló önkormányzati választási egyeztető bizottság döntése lesz – az MTI információi szerint várhatóan június 18-án –, amikor a helyi szervezet közgyűlésének javaslata alapján döntenek a kerületi polgármester-jelöltekről.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke korábban azt mondta, legkésőbb július elejéig – ekkor ülésezik majd a Fidesz országos választmánya – születik hivatalos döntés a kormánypárt minden képviselő- és polgármesterjelöltjéről, illetve azokról is, akiket hivatalosan nem a Fidesz jelöl, de támogat a választáson.

Az önkormányzati választási rendszer június 10-én elfogadott átalakítása alapján a Fővárosi Közgyűlésben a főpolgármester mellett – az eddigi tisztán listás rendszer helyett – a 23 kerület polgármestere és a kompenzációs listáról bekerülő 9 képviselő lesz tag. A listára főpolgármester-jelöltek és polgármesterjelöltek kerülhetnek fel, mégpedig azoké a szervezeteké, amelyek legalább 12 kerületben polgármesterjelöltet állítottak. A listáról a kerületek lakosságszáma alapján súlyozott arányban osztják ki a mandátumokat a vesztes polgármesterjelöltek között.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu