Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egészségesebb menzát változatlan áron? – Nehéz feladat előtt állnak az önkormányzatok

Két dolgot nagyon szeretne a kormány: egyenek egészségesebb ételeket a gyerekek a menzán, viszont ez ne kerüljön több pénzbe, mint most. A kettő együtt nem működik. Az önkormányzatok többsége egyelőre nem izgul a 2014 januárjától esedékes változás miatt, bár néhány iskolában már idén szeptembertől megugrik az étkezés ára. Ezeken a helyeken jöhet a gyümölcstál és a hal, a többi helyen viszont trükkös fogásokkal játszhatják ki a kormány terveit - írja az Origo.


Orbán Viktor és Tarlós István a megújult szökőkút átadásánál ismertették a szigetre tervezett beruházásokat

Az elmúlt 20 évben a Margitsziget tetszhalott állapotban volt, mostantól azonban elkezdődik a sziget fejlesztésének új korszaka - jelentette ki Orbán Viktor 2013. július 1-jén a felújított margitszigeti szökőkút átadási ünnepségén. Az elmúlt években a jogviszonyok nem tették lehetővé nagy ívű tervek kidolgozását, mostantól azonban ennek a korszaknak vége - mondta a kormányfő, utalva arra, hogy a parlament döntése értelmében a Fővárosi Önkormányzat közvetlen irányítása alá kerül a sziget.


Az időszaki árusítóhelyek kijelölésére az érintett települések polgármesterei tehettek javaslatot

Az első trafikpályázati szakaszban érvénytelennek minősített 1417 helyen nem mozgó árusítással, hanem - a vonatkozó törvénymódosítás által biztosított lehetőségnek megfelelően - ideiglenes kijelöléssel rendezhető a dohánykereskedelem. Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője 2013. július 1-jén hangsúlyozta, hogy az ideiglenes kijelölés maximum egy évre szólhat, de legfeljebb addig, amíg a területre kiírt koncessziós pályázat eredményes nem lesz.


A következő hétéves uniós költségvetési időszakban több mint három milliárd euró áll Magyarország rendelkezésére

Elkészült a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program előzetes társadalmi vitára alkalmas változata, így megkezdődhet a széleskörű konzultáció, amely segíti a program végleges formába öntését - jelentette be 2013. július 2-án V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


Minden ötödik köztéri lámpát kikapcsolják a 700 lelkes községben

A települést megvilágító köztéri lámpák egynegyedét kikapcsoltatja az áramszolgáltatóval Nagyrév önkormányzata, hogy érzékelhetően csökkentse áramszámláját, és ily módon is takarékosodjon kiadásaival - mondta a tiszazugi község független polgármestere 2013. július 2-án az MTI-nek.


Az illegálisan működő autójavító műhelyek felkutatásában az önkormányzatokra is számítanak

Az állam olyan vállalkozási és jogszabályi környezetet alakít ki, amely korlátot állít az illegális autójavítóknak - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével (GÉMOSZ) aláírt megállapodás alkalmával.


Németh Lászlóné fejlesztési miniszter segítségét kéri több vidéki nagyváros polgármestere

Nyár végére csődbe mehetnek a tömegközlekedési cégek, ha a kormány nem talál megoldást a helyi közösségi közlekedés támogatására - állítják egybehangzóan nagyvárosi szocialista és fideszes polgármesterek, akik levelet írtak Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek.


A főváros kiírta a Környezetvédelmi Alap 2013-as pályázatát

A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 12/2009. (III.13.) Főv. Kgy. rendelet 4.§ a) pontja, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII: törvénynek 58. § (4) bekezdésére való tekintettel Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése témakörben.


Szinte minden megújul majd a Városligetben 2014-2020 között

A Városligetbe tervezett Múzeum Negyed mellett 2020-ig megújul többek között az állatkert, a Közlekedési Múzeum és a Petőfi Csarnok, új épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz, míg a Szépművészeti Múzeum gipszmásolat-gyűjteménye a létrehozandó komáromi Csillag Erőd Művészeti, Történeti és Hadkultúra Központba kerül.


Közérdekű szolgáltatót jelölhetnek ki – Járványveszély esetén állami szerv gondoskodik a hulladékszállításról

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség 15 napon belül közérdekű szolgáltatót jelölhet ki a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására, amennyiben az adott önkormányzat nem tud megfelelő minősítéssel rendelkező gazdálkodó szervezetet felmutatni - derül ki a belügyminiszter 2013. július 4-én benyújtott törvénymódosító javaslatából.


Július második felétől háromszáznegyvenhatra emelkedett városi jogállású önkormányzataink száma

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke XII-1/03446/2013. számú határozatával - Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára - 2013. július 15. napjával tizennyolc településnek városi címet adományozott.  A döntés eredményeként Magyarországon július második felétől 346 városi jogállású önkormányzat működik hazánkban.


A MÖSZ elnöke szerint a polgármesterek a helyi adókkal igyekeznek kihasználni a rendelkezésükre álló mozgásteret

Több forrást vett el az állam az önkormányzatoktól, mint amennyi feladatot, ezért a polgármesterek igyekeznek kihasználni a rendelkezésre álló mozgásteret - mondta Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2013. július 17-én. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint ezért emelkedett az utóbbi időben jelentősen, 37 százalékkal az építmény -és a telekadó.


Gémesi György: a szegény településeken a gyermekétkeztetés máshonnan vonja el a forrásokat

A nyári gyermekétkeztetés állami támogatása mindössze a költségek egy részét fedezi, a programok díja és a pedagógusok bére további terhet ró a településekre. A konszolidáltabb gazdasági helyzetű önkormányzatoknál az önrész előteremtése nem okoz gondot, azonban a szegényebb régiókban a forrásokat máshonnan kell elvonni - emelte ki Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a Rádió Orient műsorában.


Korszerű vészhangosítási rendszer, amely a tűzjelző rendszer része

A Bosch vészhangosítási rendszereivel a hangüzenetek kiválóan érthetők, a jelek pedig tiszták és egyszerűen értelmezhetők. A rendszer az irányítható, előre rögzített üzeneteken és jeleken túl, háttérzenét és kereskedelmi hirdetéseket is képes közvetíteni a mindennapos működés során.


Az állam a helyi szociális foglalkoztatást és élelmiszer-előállítást igyekszik elősegíteni

A kormány döntött arról, hogy tovább folytatja a közfoglalkoztatási program számára meghirdetett állami földek vagyonkezelésbe adását. A tavalyi ezer hektár után az idén újabb 370 hektár termőföldet ad át az önkormányzatoknak az állam - tájékoztatott Bitay Márton, a földprogramért felelős államtitkár. A szaktárca szerint a helyi szociális foglalkoztatást és élelmiszer-előállítást segítik ezzel. 


A ChinaCham Hungary 20 magyar termelő és kereskedelmi vállalkozásnak biztosít részvételi lehetőséget

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara és a CECZ Közép-európai Kft. közép-európai vállalkozások, üzletemberek és kiállítók jelentkezését várja a China (Linyi) International Trade and Logistics Fair-re. A ChinaCham Hungary lehetőséget biztosít 20 termelő és kereskedelmi vállalkozásnak a vásáron való részvételre kiállítóként, vagy üzleti partnerként.


A kerület közterület-felügyeletének egyik járőrautóját is hordozható defibrillátorral látták el

Újabb öt óbudai közintézményben alakított ki életmentő pontot a kerületi önkormányzat, és a városrész közterület-felügyeletének egyik járőrautóját is hordozható defibrillátorral látták el - tájékoztatta 2013. július 19-én az önkormányzat az MTI-t. A mostani három életmentő készülékkel nyolcra növekedett a kerületben lévő életmentő pontok száma.


A település egy évig ingyen lakhatást biztosít azoknak, akik legalább két gyermeküket beíratják az óvodába

A Nógrád megyei Terényben olyan nagycsaládosok jelentkezését várják, akik letelepednének ott. A Budapesttől 90 kilométerre lévő falu polgármesterének erről szóló sajtónyilatkozatát Lódi Viktória, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete sajtó- és titkársági referense juttatta el az MTI-hez.


Eddig 2800 leendő ügyintéző fejezte be a képzést és tett záróvizsgát

Új közszolgálati szellemiség kialakítása, a polgárok szolgálatát szem előtt tartó hozzáállás visszaállítása a kormányzat célja - mondta a Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára 2013. július 19-én, Budapesten. Biró Marcell a kormányablak-ügyintézők bizonyítványátadó ünnepségén elmondta, olyan közigazgatást szeretnének, amely az állampolgárokkal való találkozás során segítőkészen, felkészülten áll rendelkezésre.


Fotókiállítással és színdarabbal ünnepelnek a zalai településen

Idén tizenöt esztendeje nyitotta meg kapuit a Csödei Alkotótábor Természetes Iskola Zala megye festői, szlovén határ közelében fekvő teleülésén, ahol - Nyilas Ilona fotográfus-drámapedagógus irányításával - számos gyermek ismerkedhetett meg a fotózás, a korongozás, a bőrözés, a csuhéfonás és más népi mesterségek alapjaival. Az alapítók 2013. augusztus 11-30 között jubileumi kiállítással és más rendezvényekkel ünneplik meg az alkotóműhely születésnapját.


A Számvevőszék új, témacsoportos vizsgálati rendszert vezetett be

A napokban újabb három városi önkormányzat - Bodajk, Kisköre és Nagymányok - pénzügyi ellenőrzését zárta le az Állami Számvevőszék és hozta nyilvánosságra a jelentéseket. Az ÁSZ az önkormányzatok pénzügyi gazdálkodási helyzetét, annak szabályosságát úgynevezett témacsoportos ellenőrzések keretében, új módszertan alapján értékeli.


A VIII. kerületben 20 önkormányzati bérlakásra írtak ki pályázatot

Elsőként Józsefváros Önkormányzata dobott mentőövet a kerületben élő devizahiteles családoknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium március elején arra kérte az önkormányzatokat, hogy vállaljanak részt ennek a súlyos társadalmi problémának a közös megoldásában a tulajdonukban lévő üres lakások szociális alapú bérbeadásával. Józsefváros most 20 önkormányzati bérlakásra írt ki pályázatot.


Mindössze négy szavazat döntött a településvezető személyéről

Kovácsné Fülöp Orsolyát (független) választották meg polgármesternek a 2013. július 21-én megrendezett időközi választáson a Vas megyei Pornóapátiban - közölte az MTI-vel a település jegyzője. Linhart Gábor tájékoztatása szerint a 317 választásra jogosult közül 207-en adták le voksukat, ebből 204 volt érvényes, a választási részvétel 66 százalékos volt.


A kormány támogatásával közel 1200 településen összesen 5,5 millió adag ételt biztosíthatnak az önkormányzatok

A kormány 2,4 milliárd forintos szociális gyermekétkeztetési programjában összesen 110 ezer rászoruló gyermek jut napi egyszeri meleg ételhez a nyári szünetben - közölte Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója, Budapest VIII. kerületének polgármestere 2013. július 22-én, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.


Az intézményfenntartó központ csak utólagosan kéri az illetékes önkormányzatok és testületek véleményét

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átnevezte szinte az összes iskolát - értesült a Délmagyarország. Erről előzetesen ki kellett volna kérnie az önkormányzatok és különböző testületek véleményét, mivel azonban az év végén nyilvánossá tett intézkedés január elsejétől hatályos, utólag kérik be hozzá a véleményeket, fogalmaz a lap. Az iskolák öt hónap késéssel tudták meg, hogy bővítették nevüket.


A világon egyedülálló szolgálat működtetését átvenné az állam az önkormányzatoktól

Száz év után megújulhat a világon is egyedülálló védőnői szolgálat Magyarországon. A működtetést az önkormányzatoktól az állam venné át. Az új Nemzeti Védőnői Szolgálat fejlesztését európai uniós források is segítik, ezzel együtt a kormány rendezni kívánja a védőnők fizetését is.


A rendelkezések megszegése erdővédelmi bírsággal sújtható

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a 2013. július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.


Az OTP vezérigazgatója érdekeltségébe tartozó cég kétmillió sertés vágására alkalmas beruházásra készül

Mohácson épít óriásvágóhidat a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm - erősítette meg 2013. július 23-án a Hír Televíziónak a baranyai város polgármestere.  Szekó József elmondta: a szerződés szerint az akár kétmillió sertés vágására is alkalmas vágóhíd 2016-ra készül el. A beruházás költsége meghaladhatja a 10 milliárd forintot. Ez gyakorlatilag akkora összeg, amennyit a pénzintézet elnöke részvényei eladásából szerzett.


A borsodi település 2011-óta önellátó a sertéshús és a zöldségfélék előállítása terén

Learatta búzáját a harsányi önkormányzat. A Miskolchoz közeli településen az önkormányzat mezőgazdasági munkásai a szociális földprogram keretében 2,5 hektáron vetettek gabonát, és több mint 6 tonna búza termett. A polgármesteri hivatal közölte: a takarmánybúzával az önkormányzat sertéstelepén nevelkedő 38 állatot látják el.


Egyeztetést folytatott a MEKH és az Állami Számvevőszék elnöke

A nemzeti vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzésének aktuális kérdéseiről, illetve a közművagyon védelméről egyeztetett 2013. július 24-én délután Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), illetve Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.


Az új hulladéktörvény egyes rendelkezései és a rezsicsökkentés miatt komoly problémák, fennakadások várhatók

A ma még a hulladékszállításban működő magáncégek tulajdonosai év végétől már csak kisebbségben lehetnek vállalkozásaikban. A többséget törvényi előírás alapján megszerző önkormányzatok azonban nincsenek felkészülve az irányítási jogok átvételére, a kivásárláshoz pedig forrásaik sincsenek. E nélkül is van elég bajuk - írja 2013. július 25-i számában a Népszava.


A 15 millió forintos, 2,21 hektáros létesítményt a Bakonyerdő Zrt. finanszírozta saját forrásból

A helyi önkormányzat, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Balatonfüred és Környéke Földtulajdonosi Közösség és a Bakonyerdő Zrt. együttműködésében vadaspark nyílik a balatonfüredi Koloska-völgyben. A létesítmény 2,21 hektáron terül el, amely teljes egészében a magyar állam tulajdonában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő, védett természeti terület, része a Natura 2000 hálózatnak - közölte a Bakonyerdő az MTI-vel.


A titulus kedvezőbb pályázati lehetőségekhez, újabb turisztikai beruházásokhoz is hozzásegítheti a települést

Hivatalosan megkapta a gyógyhely minősítést a mezőkövesdi Zsóry fürdő, ami nem csak a létesítmény és város számára jelent előnyöket, hanem a turisták számára is - közölte az önkormányzat. A közlemény szerint Mezőkövesd folyamatosan fejlődő fürdőjének üdülőterülete a 15-ik olyan üdülőövezet az országban, amely gyógyhelynek számít. 


A Nemzeti Jogszabálytárra keresések száma 2,7-szeresére, míg a letöltéseké 18,6-szorosára emelkedett tavaly január óta

A Nemzeti Jogszabálytár a tavaly januári induláshoz képest az internetes oldalon a keresések száma 2,7-szeresére, a letöltéseké 18,6-szorosára nőtt - mondta Rétvári Bence az MTI-nek. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára felidézte, hogy a www.njt.hu oldalon 2012. január 1. óta érhető el a Nemzeti Jogszabálytár, amely a kormány által létrehozott, egyszerűen kezelhető, átlátható és ingyenes internetes jogszabálygyűjtemény.


A www.kms.mtva.hu-n külhoni magyar önkormányzatok, egyházak, civil és politikai szervezetek tehetik közzé közleményeiket

Külhoni Magyar Sajtószolgálatot (KMS) indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) augusztustól - jelentette be 2013. július 25-én Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a székelyföldi Tusnádfürdőn rendezett nyári egyetemen. Böröcz István az Összefogás a Kárpát-medencében című beszélgetésen elmondta, mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel részvételre az MTVA a KMS-ben.


A felmérések 9606 hektár mezőgazdasági terület károsodását jelezték – Összesen 565 termelő jelentett be kárt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elkészítette mind az árvíz alatti kárbecslést, mind az azt követő kárfelmérést. A felmérések 9606 hektár mezőgazdasági terület károsodását jelezték, a legnagyobb kiterjedésűt Győr-Moson-Sopron megyéből jelentették, ez az összes érintett terület 28 százalékát teszi ki, míg Pest megye 26, Bács-Kiskun megye 16, Fejér megye pedig 10 százalékos aránnyal részesedik. Összesen 565 termelő jelentett be kárt.


A független Vertetics László nem kívánta indokolni a döntését

Lemondott tisztségéről Zalalövő független polgármestere, aki egyelőre nem indokolta meg döntését - adta hírül 2013. július 26-án a Zalai Hírlap online kiadása. Vertetics László döntéséről Herczeg Imre (független) alpolgármester értesítette e-mailben a képviselő-testület tagjait. Az időközi választás kiírásáig is ő látja el ideiglenesen a városvezetői teendőket.


A metróvonal rekonstrukciójának és meghosszabbításának várható forrásigénye 150-250 milliárd forintra tehető

Újabb mérföldkőhöz érkezett az M3-as metróvonal felújításának előkészítése: a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ pályázatot írt ki a vonal komplex rekonstrukciójának tervezésére. A vonal felújítása a következő, 2014-2020 közötti uniós ciklus legnagyobb fővárosi közösségi közlekedési projektje lehet.


Augusztus 1-jéig kell adatot szolgáltatniuk a Budapesti és megyei kormányhivatalok részére az önkormányzatoknak

Az önkormányzatoknak 2013. augusztus 1-jéig kell adatot szolgáltatniuk a Budapesti és megyei kormányhivatalok részére a tulajdonukban lévő közterületekről, azok pontos kiterjedésével együtt. Ezt a kötelezettséget a közterületek filmforgatási célú használatát szabályozó kormányrendelet írja elő.


Mihez terveznek Battonyán, Jászdózsán, Vecsésen, Bátaszéken és Balatonfüreden az átvett ingatlanokkal?

Hosszabb ideje kihasználatlan épületek, üresen álló belterületi telkek kerülhetnek államiból önkormányzati tulajdonba. A mintegy 1200 ingatlan ingyenes átadásával 32 település több százmillió forint értékben gyarapodhat - közölte az átadásokat lebonyolító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pr-menedzsere az MTI-vel.


Az önkormányzat gyűjtőedényeket és zsákokat osztott szét és várja, hogy kijelöljék az átmeneti szállítót

Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak lejárt a szerződése, és felhagyott a munkával. Az önkormányzat az elmúlt hétvégén gyűjtőedényeket és zsákokat osztott a településen, és egy friss kormányrendelet értelmében várja, hogy kijelöljék az átmeneti szállítót - mondta el 2013. július 29-én a város független polgármestere.


Budapesten lesz Kelet- és Közép-Európa legelső vezető nélküli, automata metrója

2014 tavaszán elindulhat az M4-es metrón az utasforgalmi tesztüzem - mondta Tarlós István főpolgármester 2013. július 29-én, a Kálvin téri metróállomáson tartott sajtótájékoztatóján. A főpolgármester a sajtó képviselőivel, valamint a BKK és a BKV vezetőivel utazott végig a metró 7,5 kilométer hosszú, 6 méter átmérőjű alagútjában, Kelenföld vasútállomástól a Keleti pályaudvarig. Ez volt a vadonatúj Alstom-vonatok első útja utasokkal az új metróvonal teljes hosszán.


A projektek támogatásának mértéke átmenetileg 100 százalékosra emelkedhet

Halasztva fizethetik az önerőt az önkormányzatok és társulásaik az uniós forrásokból megvalósuló, derogációs kötelezettséggel érintett beruházások esetén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2013. július 30-án az MTI-vel. Ezzel a projektek támogatásának mértéke átmenetileg 100 százalékosra emelkedhet.


Sajátos élménycsomag: a lepárlástól az egyedi címkekészítésig

A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a Visegrádon megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a „zugfőzés" is kipróbálható. A háromszintes épületben kialakított turisztikai attrakcióhoz a tulajdonos-működtető közel 20 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretén belül, s ugyanennyi pénzt tettek hozzá saját forrásból - mondta el Spáth Diána, az 1994 óta működő mikrovállalkozás vezetője az MTI-nek.


A Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját megtartják Nagyszakácsiban

Elmarad Nagyszakácsi nemzetközi hírű gasztronómiai programja, a Királyi Szakácsok Nyomdokán reneszánsz fesztivál, melyet 2013. augusztus 3-án rendeztek volna. A szintén hagyományos Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját, amely évről évre megelőzi a nagyrendezvényt, megtartják.


A szénkitermelést az ország importfüggőségének csökkentése és a földgáz magas ára indokolná

A mélyművelésű szénbányászat újraindítását fontolgatja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a megyei önkormányzat, amihez partner lenne a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium energiapolitikai célkitűzéseit támogató energiagazdasági intézet (IEEJ) és a Chiyoda vállalat - jelentették be az intézmények képviselői 2013. július 31-én, Miskolcon.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki a feladatra

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője 2013. július 31-én közérdekű szolgáltatóként a többségében önkormányzati tulajdonú Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki arra, hogy elszállítsa a hulladékot Martfűről.  Varga Béla tűzoltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató szolnoki sajtótájékoztatóján elmondta: a szolgáltatót a személyi és tárgyi feltételek megléte és a szabad kapacitás alapján jelölte ki, a határozat ellen fellebbezésre nincs lehetőség.


Az időközi önkormányzati választások kiírásáig Novák Imre főállású alpolgármesterként vezeti a várost

Jövő héten lemond polgármesteri tisztségéről Pap Tibor, Dévaványa polgármestere. A hírt a sárréti város első embere is megerősítette. A Hír6.hu 2013. július 31.i beszámolója szerint jelenleg az átvétel-átadás zajlik a hivatalban, s az időközi önkormányzati választások kiírásáig a korábban társadalmi megbízatású alpolgármesterként dolgozott Novák Imre (Fidesz-KDNP) főállású alpolgármesterként vezeti a várost.


Jövőre a személyi juttatások helyett a dologi kiadásokat limitálnák

Az önkormányzati tűzoltóságoknál a jövő év első napjától nem a személyi juttatásra, hanem a dologi kiadásokra határoznak meg limitet - egyebek mellett ezt tartalmazza az a belügyminiszteri rendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu