Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek


Szakálné Berkes Erika független jelölt, a település korábbi alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást 2017. február 19-én a Veszprém megyei Dabronyban.

A választáson három független jelölt indult. Szakálné Berkes Erika 77, Szabóné Porkoláb Zsanett 73, Stubán Ferenc Lajosné 56 voksot kapott, 7 szavazat érvénytelen volt – közölte a jegyző. 320 választásra jogosult polgár közül 213 jelent meg a voksoláson, ami 66 százalékos részvételt jelent. A településen Kozma Sándor (független) polgármester lemondása miatt kellett időközi választást tartani.

/forrás: MTI/


Ötéves program kezdődött Nógrád megyében, amelynek keretében képzéssel, a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolásával, a vállalkozások munkaerő igényeinek kielégítésével javítják a foglalkoztatást; a Nógrád megyei foglalkoztatási paktum című program - a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 1 milliárd forintból valósul meg.


A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.


2017. áprilisban nyílik meg a falusi turizmus fejlesztését célzó pályázat meglévő szálláshelyek felújítására, bővítésére, és új szálláshelyek létrehozására. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg jelentős, 35,94 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 50.000.000 Ft, a támogatási intenzitás mértéke a fejlesztési helyszíntől függően: 50%, 60%, vagy 70%-os.


Pályázati felhívás

A pályázat (VP6-7.2.1.4-17) során megvalósítható tevékenységek a tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztése. Célterület szerint egyrészt természetes személyek, másrészt önkormányzatok pályázhatnak. A támogatás összege minimum 200 ezer forint, az 1. célterület esetében maximum 6,2 millió forint, 2. célterület esetében maximum 50 millió forint.


TOP-2.1.3-16
2017. májustól nyílik meg a korábban lezárult, "Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések" c. TOP pályázat, önkormányzatok számára. A pályázaton 100%-os támogatás mellett, akár 10-400 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz is lehet jutni főként belterületi csapadékvíz elvezetésre.

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése


A Kúria csütörtökön közzétett határozata másodszor semmisíti meg Sátoraljaújhely önkormányzatának ugyanazt a törvénysértő rendeletét.


15,22 milliárd forintos kerettel jelent meg "A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével" című pályázati felhívás. (TOP-1.4.1-16)

A pályázatra önkormányzatok, költségvetési szervek, közalapítványok és az önkormányzat tulajdonában lévő vállalkozások nyújthatnak be kérelmeket a kevésbé fejlett régiók megyéjének településein. A támogatásból óvodák és bölcsődék hozzáférésének és szolgáltatásainak javítása valósítható meg. A maximális támogatás összege és a támogatási kérelmek benyújtási határideje régiónként változik.


Pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 2017. február 20-án közzétette az Európa Kulturális Főváros (EKF) 2023 pályázatot és kapcsolódó dokumentumait. Az EMMI március 6-án információs napot tart az érdeklődő városok számára a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek keretében részletes tájékoztatást kaphatnak a pályázatra való felkészüléshez.


2017. február 26.

Három településen választottak új polgármestert, a Pest megyei Domonyban, a Nógrád megyei Rimócon és a Veszprém megyei Vigántpetenden


TOP

A TOP 6.1.3-16 pályázat 8,1 milliárd forint értékben támogatja a 10.000 fő feletti önkormányzatok és az önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások kisléptékű termék-előállításhoz, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztéseit akár 100%-os támogatással. A pályázat keretében támogatható a helyi termelők, helyi termékek piacra jutásának; az önkormányzati, saját közétkeztetési célokat szolgáló fejlesztések; és a helyi termékek piacra jutását segítő agrár-logisztikai fejlesztések támogatása.


10 milliárd forintos keretösszegű pályázat indul 2017. március elején a fiatal vidékre költözésének ösztönzése céljából. A támogatást önkormányzatok igényelhetik, az elnyerhető 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás 50 és 200 millió forint között lehet. Az EFOP-1.2.11-16 Esély Otthon felhívás keretein belül megvalósítható ingatlanok fejlesztése lakhatási célból, munkaszerzési ismeretek bővítése, gazdasági együttműködések szervezése, pályázati részvételek, egyéb gyakorlatok folytatása.


3.5 milliárdos keretösszeggel jelent meg a "Belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" c. pályázati felhívás, melyre Pest megyei önkormányzatok adhatják be a támogatási kérelmeket.


A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” c. (TOP-3.2.1-16) pályázati felhívás. A támogatás célja a felhívásban meghatározott önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.


A Felhívás célja elsősorban a kisléptékű, helyi, térségi jelentőségű turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására irányuló fejlesztések támogatása, amely keretében lehetőség nyílik kulturális és örökségi helyszíneken lévő attrakciók, rendezvények és tematikus útvonalak, természeti értékek bemutatását célzó helyszínek, kisvasutak, kerékpáros turisztikai útvonalak, természetes fürdőhelyek, valamint vízi és horgászturisztikai helyszínek fejlesztésére.


2017. január 1-jei kezdéssel írja elő a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény az önkormányzatokra váró feladatok végrehajtását 2017. október 1. határidővel.


A miniszterelnök javaslatára a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) távozó Tasó Lászlót nevezte ki a köztársasági elnök a Miniszterelnökség államtitkárává.


A Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. pályázatot hirdet olyan ideiglenes jelleggel megvalósítandó, széles közönségréteget megszólító művészeti alkotások elkészítésére, amelyek alkalmasak a városban élők és az odaérkező vendégek figyelmének felkeltésére. Az alkotások létrehozásának elsődleges célja, hogy elősegítse Szentendre látogatottságának növelését, valamint hozzájáruljon a város népszerűsítéséhez.


Feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett, és több másfél milliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet – tudta meg a RomNet.


A vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai.


Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a január 19-én megtartott rendkívüli ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy bírósági felülvizsgálattal él azzal a minisztériumi határozattal szemben, amely a helyi általános- és zeneiskolát kétoldalú szerződés aláírásával kívánja állami vagyonkezelésbe venni.

Tizenkét óvoda nyert az idei Kincses Kultúróvoda pályázaton, köztük a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde is. Az elismerést Béres Istvánné igazgatónő vette át dr. Hoppál Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárától és Závogyán Magdolna helyettes államtitkártól, a napokban rendezett ünnepélyes átadáson, Budapesten.


Bejegyezték a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t, amely a Magyar Turisztika Ügynökség szakmai irányítása alatt a következő években 2020-ig menedzselni fogja a tó körüli fejlesztéseket – számolt be a Világgazdaság.

2017. február 28.

Március elsejével ismét elindul a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, amelyben elhelyezkedési juttatást, "egyfajta bónuszt" kaphatnak a versenyszférában a közfoglalkoztatási jogviszony vége előtt munkát találók - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.


2017. február 28.

Vádat emeltek egy közmunkás ellen, aki ököllel arcul ütötte a polgármesterét - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.


2017. február 28.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Leromlott városi területek rehabilitációja” című (TOP-4.3.1-16) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6,135 milliárd forint.


TOP-7.1.1. – 16 pályázat

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívás jelenlegi benyújtási szakaszának lezárásával újabb benyújtási szakasz kezdődik 2017. május 24-ei határidővel.


február 28.

Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Miskolcon.


Pályázati felhívás a helyi önkormányzatok részére a megye városi barnamezős területeinek környezettudatos átalakítása, vállalkozói tevékenységeket ösztönző, a népességmegtartó településfejlesztési beavatkozásra.


Pályázat TOP – 2.1.2-16

Pályázati felhívás a helyi önkormányzatok részére város-rehabilitációs tevékenységeik környezettudatos módon történő megvalósítása érdekében.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu