Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Azoknak kell fizetniük, akik 140 négyzetméteresnél nagyobb lakásban élnek

Ingatlanadót kell fizetniük januártól Salgótarjánban azoknak a magánszemélyeknek – az egyedülálló nyugdíjasok kivételével – akik 140 négyzetméteresnél nagyobb lakásban élnek. Erről rendkívüli ülésen döntött 2016. november 29-én a nógrádi megyeszékhely közgyűlése. Az adó mértéke 210 négyzetméterig 100 forint/négyzetméter, 211 és 280 négyzetméter között 150, efölött 200 forint négyzetméterenként.


Olyan, teljesen új bértáblában gondolkodnak, amely minden településvezető fizetésének rendezését célozza

A kormány javaslatot tett a Belügyminisztériumnak, hogy készítsen teljesen új bértáblát a polgármesterek fizetésének rendezésére – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János emlékeztetett: ötpárti egyeztetés zajlik a helyi önkormányzati törvény módosításáról, az 1500-nál kevesebb lakosú települések polgármesterei fizetésének rendezésére.


A vizsgált önkormányzatok többségénél nem volt biztosított a közpénzfelhasználás szabályossága

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több önkormányzatnál befejeződött ellenőrzés alapján megállapította, hogy a vizsgált önkormányzatok többségénél a közpénzfelhasználás szabályossága nem volt biztosított, valamint az adósságrendezési eljárások eredménytelen voltak.


Korábban még sohasem pályázott ennyi város a magyar kerékpáros körverseny megrendezésére

Több település pályázott rajt-, illetve célhelyszínnek a 2017-es Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre, mint ahány helyre eljuthat a hat nap alatt a nemzetközi mezőny. A szervezők közleménye szerint a legnagyobb magyar kerékpáros verseny történetében még nem fordult elő hasonló: a szervezőbizottság által a 2017-es és 2018-as viadalra kiírt pályázat lezárultáig a szükségeshez képest mintegy kétszer annyi település adta be jelentkezését.


A következő negyedévben meghirdethető keretösszeg 177 milliárd forinttal emelkedett

Emelte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) éves fejlesztési keretét a kormány: a következő negyedévben meghirdethető keretösszeg 177 milliárd forinttal nőtt, így már közel 1220 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a megyék és megyei jogú városok számára pályázatokon keresztül – jelentette be 2016. december 1-jén Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.


Míg a fővárosi árak több mint 60 százalékkal nőttek, vidéken 20 százalék alatti emelkedés volt tapasztalható az elmúlt 2,5 évben

Két és fél év alatt több mint hatvan százalékkal nőttek a budapesti lakásárak a jegybank árindexe szerint, miközben a kisebb településeken alig változott az ingatlanok forgalmi értéke. A településtípusokra bontott adatsorokból kiderül, hogy a fővárosi és a vidéki ingatlanpiacok közötti olló egyre nyílik – írja a Magyar Idők.


Ötven önkormányzat és két szeretetszolgálat kapott elismerést

A Belügyminisztérium (BM) a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként öt-öt millió forint támogatásban részesített 50 települést, valamint a Baptista Szeretetszolgálatot és a Református Szeretetszolgálatot. Az elismeréseket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át 2016. december 1-jén, Budapesten – közölte a tárca.


A támogatási kérelmek 2017. január 9-től 2019. január 9-ig nyújthatók be

Megjelent a Tanoda program folytatásáról szóló, kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat azon régóta működő tanodák számára, amelyek a tavaly kiírt pályázaton nem kaptak támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2016. december 2-án az MTI-vel.


Négyszáznegyvenhárom településnél közeledik a megegyezés, harmincnégynél pedig még vannak vitás kérdések

Hat önkormányzat nem hajlandó átadni iskoláit az államnak – a többi közt erről beszélt a Klebelsberg Intézményfenntartó elnöke 2016. december 3-án, Szerencsen, az ottani oktatási intézmények ünnepélyes átvételén. Pölöskei Gáborné azt mondta, a tankerületek minden önkormányzattal egyedi megállapodásokat kötnek, 443 helyhatósággal ez már folyamatban van, további harmincnégynél pedig még vannak vitás kérdések.


Szabálytalanság miatt szüntethetik meg a 19 megyei és területi irodát, köztük Balogh János elnökét is

A jövő héten tartja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) idei utolsó közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a szervezet által fenntartott 19 megyei és területi iroda megszüntetése – értesült a Magyar Nemzet. A kirendeltségek bezárását a kisebbségi szervezet elnöke javasolta. Balogh János anyagi indokokra hivatkozott, valamint arra, hogy az irodák működtetése szabálytalan. Minderre Budapest Főváros Kormányhivatala hívta fel az elnök figyelmét.


Keretösszeg: 1,075 milliárd forint – Beadási határidő: január 15.

Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatok. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által jövő évre kiírt pályázatok keretösszege 1,075 milliárd forint – jelentette be Soltész Miklós az országos szlovák adventi gyermektalálkozón, 2016. december 2-án, Pilisszentkereszten. Az idén ez a keretösszeg 945 millió forint volt.


Mindkét településen független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. december 4-én az országban. Veszprém megyei Barnagon Horváth Zoltán, a Baranya megyei Csarnótán Violáné Gáti Zsuzsanna kapta a legtöbb szavazatott. Mindketten független jelöltekként indultak.


A parlament elfogadta az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló jogszabályokat

„Átláthatóbbá és egyértelműbbé” vált az általános közigazgatási rendtartás, nincsenek benne koherencia zavarok – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2016. december 6-án, Budapesten, miután a parlament elfogadta az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló jogszabályokat.


Kazincbarcikán és Sajószentpéteren a legmagasabb a szálló por koncentrációja

Öt településen egészségtelen, kettőn veszélyes a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt. Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén Kazincbarcikát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel, narancssárga színt kapott, vagyis egészségtelennek számít a levegő Salgótarjánban, Tökölön, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden.


Újabb 70 napirendi pontban hozott döntést a Fővárosi Közgyűlés

Több mint 70 napirendi pontot tárgyalt meg 2016. december 7-i rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Jóváhagyták, hogy Budapest együttműködési megállapodást kössön Quitóval és Minszkkel, módosították a helyi iparűzési adóról szóló rendeletet, továbbá határoztak arról, hogy 2017-től a háziorvos, védőnő vállalkozókat adómentesség illeti meg, ha vállalkozási szintű iparűzési adóalapjuk nem haladja meg a 20 millió forintot.


Az NGM javaslata 12 ezer forintban rögzíti a reklámhordozók utáni építményadó négyzetméterenkénti éves maximumát

A Portfólió szúrta ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által benyújtott javaslat szerint 2018-tól a reklámhordozók után adót szedhetnek a települések. A javaslat 12 ezer forintban rögzíti a reklámhordozók utáni építményadó négyzetméterenkénti legmagasabb éves összegét – tudósít a HírTV. 


A megítélt támogatási összegek havi bontásban, nettó finanszírozás keretében jutnak el az érintett önkormányzatokhoz

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek 2017-ben 11 630,6 millió forint támogatásban részesülnek a központi költségvetésből. Ezen előirányzatokból kiemelt vagy nemzeti minősítésű szervezetek számára ítélhető meg támogatás.


A megyei jogú városok és a kerületi polgármesterek államtitkári fizetést kaphatnak majd

Ötpárti konszenzus alakult ki a polgármesteri bérezés kérdésében, amennyiben a százalékokról is megegyezés születik, január 1-jétől életbe léphet az új rendszer – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016. december 8-i, budapesti sajtótájékoztatóján. Megegyezés esetén a parlament jövő héten dönthet és januártól életbe lép az új szabályozás.


Szita Károly Jean-Claude Junckernek írt levelét 2460 településvezető támogatta aláírásával

A polgármesterek háromnegyede, csaknem 80 százaléka állt ki eddig az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen – közölte a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke 2016. december 7-i budapesti sajtótájékoztatóján. Szita Károly azt mondta: 2460 polgármester támogatta aláírásával azt a levelet, amelyet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének címzett, és amelyben a kötelező betelepítési kvótáról szóló határozat visszavonását kéri.


A KSH adatai szerint az utóbbi nyolc évben több mint duplájára, 281-re nőtt a tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek száma

Az Abcúg térképre vitte, mely településeken nincs az országban háziorvos, és azt is megnéztük, hogy ez mit jelent. Borsodban 77 település között kell szaladgálniuk a helyettesítő orvosoknak, miközben a betegekre egyre kevesebb idő jut. A kormány közel egymilliárd forintból igyekszik megoldani a problémát, a tartósan betöltetlen körzetek száma mégis folyamatosan nő. Hová lettek a magyar háziorvosok?


Hat önkormányzat továbbra sem hajlandó aláírni a megállapodást a tankerületekkel

Ha nem megy szépszerével, rendelettel veszi el az iskolákat a kormány az önkormányzatoktól: hat helyhatóság nem hajlandó aláírni a megállapodást a tankerületekkel. Gémesi György, Gödöllő polgármestere azt mondja: milliárdokat költöttek intézményeikre, ezért nem mondanak le róluk önként – tudósít a HírTV.


A Kéményseprők Országos Szakszervezete szerint kockázatos gyorstalpalón átképzett emberekkel feltölteni a létszámot

Hamarosan közmunkások végezhetik a kéményseprést sok településen. A feladatra a katasztrófavédelem három hónap alatt készíti fel őket. A szakma öregjei szerint ez a megoldás rendkívül veszélyes és tovább növelheti a halálos kimenetelű szénmonoxid mérgezéses esetek számát – olvasható a Népszava cikkében.


Az emeléshez szükséges forrás finanszírozását az adott település „adóerősségéhez” kötnék

A tervezett új polgármesteri fizetések mértékéről egyeztettek a parlamenti képviselőcsoportok 2016. december 9-én, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás után azt mondta, a jövő héten „megkísérlik” a parlamenti döntést a bérrendezésről, amelynek alapja az államtitkári fizetés lenne. Az emelések költségvetési hatása mintegy 1,5 milliárd forint lehet.


A Debreceni Ítélőtábla végzése szerint sem áll fenn az időközi választás kiírásának feltétele Érpatakon

Végérvényes, hogy nem lesz időközi önkormányzati választás Érpatakon 2016. december 11-én, miután a Debreceni Ítélőtábla december 9-én jogerős döntésével helybenhagyta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottságnak az ügyben hozott korábbi döntését – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.


Több mint 10 milliárd forintból megvalósuló adatközpont alapkövét tették le Gödön

Az egységes kormányzati adatkezelés megvalósítását szolgáló központ építése kezdődött Gödön, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. nemzetközi biztonsági minősítéssel rendelkező adatközpontjának alapkövét 2016. december 9-én tették le, a beruházás 2017 harmadik negyedévében készül el.


Az iskolai hittanoktatással sok szülő befejezettnek tekinti a vallásos nevelést, és a templomba járás már elmarad

Nem használt az egyházközségeknek az iskolai hittanórák bevezetése: országszerte számos katolikus plébánián szűnt meg a hittancsoport – becslések szerint az ország egyes részein akár 25 százalékos is lehet a lemorzsolódás. A Hír TV-nek a Magyar Katolikus Konferencia titkára elismerte, hogy új kihívást jelent a számukra, hogy megtalálják azokat az eszközöket, amelyekkel bevonhatják a szülőket, illetve a gyerekeket a települési egyházközségek életébe.


Az ellenzéki párt a képviselő-testületek át nem ruházható jogkörévé tenné a település vagyonával való gazdálkodást

A Jobbik törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy váljon az önkormányzati képviselő-testületek át nem ruházható jogkörévé a helyi vagyon értékesítése és hasznosítása. Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője 2016. december 11-én, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte, mára a fideszes önkormányzatoknál „napi rutinná” vált a „nemzeti vagyon megkárosítása, ellopása”.


A jövő januártól induló kulturális bérfejlesztési program több mint húszezer dolgozóra terjedhet ki

A közalkalmazotti státuszban dolgozó, jellemzően állami és önkormányzati fenntartású intézmények 20 ezer 174 dolgozójára terjedhet ki a 2017. január 1-jén induló kulturális bérfejlesztési program – ismertette 2012. december 11-én Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. A kormány erre a programra 5,4 milliárd forint állami költségvetési forrást biztosít 2017-ben.


A most megjelent hét TOP pályázat keretében összesen közel 60 milliárdos forrás válik elérhetővé

Újabb hét, a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen csaknem 60 milliárd forint értékben – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.


A digitális jövő befogadásáért társadalmi felelősséget vállaló önkormányzatok és partnereik összefogása

Budaörs város és Alsómocsolád község kezdeményezésével 2016. december 7-én megalakult a Digitális Jövő Települési Hálózat azzal a céllal, hogy az élhetőbb település létrehozásának igénye ne csak a jövőkép szintjén jelenjen meg, hanem a településfejlesztési stratégia magas prioritású célja legyen; valamint a települések működési képessége fokozódjon és ezáltal a környezetterhelés mutatói jelentősen javuljanak, a polgárok lehetőségei kitáguljanak. 


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen Berki Balázs, a Baranyai faluban Küzdő-Ábrahám Edit kapott bizalmat

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. december 11-én az országban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen Berki Balázs, a Baranya megyei Kovácshidán pedig Küzdő-Ábrahám Edit, a település korábbi vezetője kapta a legtöbb szavazatott. Mindketten független jelöltekként indultak.


Az önkormányzat az Amerikából származó „elsőként lakhatás” módszerrel javítana a fedél nélküliek helyzetén

Új módszerrel próbálkozik az önkormányzat az utcán élő, a hagyományos ellátási formákat elutasítók helyzetének rendezésére: egy pályázat segítségével legalább harminc érintettet elsőként lakáshoz juttatnának, majd a normális életvitel alapfeltételeit is megteremtik számukra – olvasható a Pécsi Újság cikkében.


Minden önkormányzatnak el kell készítenie Településképi Arculati Kézikönyvét, majd annak alapján településképi rendeletét

A minőségi lakókörnyezet az emberi lét méltóságának alapfeltétele. Ennek megteremtésében és megőrzésében segíti a települések önkormányzatait és a lakosságát a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény. A Miniszterelnökség és a Magyar Építész Kamara által szakmailag előkészített törvény a helyi polgárok bevonásával gondoskodik a település épített, tájképi és településképi értékeinek védelméről.


Az országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia 123 kollégiumot és összesen 37 467 helyet érint

Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is létesítenek – jelentette be Balog Zoltán 2016. december 12-én, Budapesten. Elmondta: az országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia 123 kollégiumot és összesen 37 467 helyet érint. A fejlesztés során négyezer új szobát és nyolcezer új helyet létesítenek, s 12 ezer szobát, 29 ezer helyet felújítanak. A fejlesztésekre 192,6 milliárd forintot költenek majd.


Segítség önkormányzatoknak a tervek elkészítéséhez és a tervezői szerződések kialakításához

A települések klímavédelmének biztosításában, vonzerejének növelésében jelentős szerepet játszanak a zöldfelületek, vízfelületek. Igazán pozitív hatásuk azonban csak az egyes elemek összefüggő hálózatának létrehozásával és fenntartható működtetésével érhető el. A 2014-2020 időszakban számottevő európai uniós források állnak rendelkezésre zöld városok kialakítására, a barnamezős területek jobb hasznosítására, a jobb vízgazdálkodás megvalósítására. 


Az Állami Számvevőszék Vecsést, Dunakeszit, Újpestet, Győrt és Kazincbarcikát ellenőrizte

Újabb öt, befektetési tevékenységben is érintett önkormányzat ellenőrzését zárta le az Állami Számvevőszék (ÁSZ), és többségüknél hiányosságokat talált – közölte a számvevőszék az internetes oldalán. Az ÁSZ Vecsés, Kazincbarcika, Dunakeszi, Újpest és Győr ellenőrzését zárta le, a témában készült első hat jelentést december elsején sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra. 


A településvezetők fizetésének megemelése évente mintegy 1,5 milliárd forintba kerül

Az Országgyűlés 2016. december 13-án megemelte a települési polgármesterek díjazását. A képviselők nagy többséggel, 180 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el - házszabálytól eltéréssel - az önkormányzati törvény ezt tartalmazó módosítását a belügyminiszter kezdeményezésére.


A Magyar Reklámszövetség szerint a plakátadó és a plakátelhelyezés szigorítása ellehetetleníti a közterületi reklámpiacot

Kivételes eljárásban szigorította az Országgyűlés 2016. december 13-án a plakátelhelyezés szabályait. A kormánypártok a települések képének védelmével indokolták a módosítást, az ellenzék szerint viszont csupán a hirdetési piac fölötti kormánypárti kontroll növeléséről van szó – tudósít az InfoRádió.


Idén 214 önkormányzat vett részt a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban

Az idei európai mobilitási héten minden eddiginél több, 214 önkormányzat vett részt a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2016. december 13-án az MTI-vel. A 214 település csatlakozásával Magyarország az 51 részt vevő ország közül a harmadik legjobb eredményt érte el – tették hozzá. 


Az elektromobilitás elterjesztése céljából kötött együttműködési megállapodást az NGM és a fővárosi önkormányzat

Csaknem 500 új töltőhely jöhet létre elektromos autóknak Budapesten 600 millió forintból a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a fővárosi önkormányzat megállapodása alapján. Az NGM 2016. december 13-i tájékoztatása szerint az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos Terv megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást a tárca az önkormányzattal.


Az ellenzéki párt azt szeretné megtudni, hogy piacidegenek-e az ingatlanok bérleti díjai

A Jobbik képviselői közérdekű adatigénylésekkel fordulnak a kerületi önkormányzatokhoz a bérlakás-állományt illetően. Tokody Marcell, a párt fővárosi közgyűlési képviselője 2016. december 15-i, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a közvagyon helyzete a nyilvánosságra tartozik, s arcpirító, ha Fidesz-közeli emberek elveszik az emberek elől ezeket a lakhatási lehetőségeket. 


Újabb huszonkét állami ingatlant adtak önkormányzati tulajdonba

Hatékonyabbá válhat a feladatellátás, az épületek felújításának és bővítésének tervezése, valamint a pályázati források igénybevétele annak a törvénymódosítási javaslatnak az elfogadásával, amelynek értelmében újabb huszonkét ingatlan került az államtól önkormányzati tulajdonba.


Gémesi György szép gesztusnak tartja a településvezetők bérének emelését, Schmidt Jenő a differenciáltságot emeli ki

A mostaninál jóval differenciáltabb és magasabb lesz a polgármesterek fizetése, azaz nem fordulhat elő, hogy egy 1501 és egy tízezres lélekszámú, sokkal több intézményt működtető település vezetője ugyanannyit keressen. Gémesi György, a MÖSZ elnöke szerint ideje volt a változtatásnak, hiszen közel tíz éve nem emelték a polgármesterek illetményét – írja a Világgazdaság.


A fertőzés Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyét érinti

A Békés megyei madárinfluenza november eleji kitörése óta további három megye 31 településén mutatták ki baromfitartó telepeken a megbetegedést – írta a Magyar Nemzet. A Bognár Lajos országos főállatorvos által írt, a lap birtokába került tájékoztató szerint a H5N8 típusú madárinfluenzát mutatták ki a baromfiállományban Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, és Békés megyében. 


Az egyházi jelenlét a köznevelésben ma 14 százalék Magyarországon

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós sajtótájékoztatón. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.


A békési községben a Fidesz-KDNP jelöltje, a szabolcsi településen független induló kapta a legtöbb szavazatot

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. december 18-án az országban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken a független Nagy Gábor, a Békés megyei Sarkadkeresztúron pedig a Bakucz Péter (Fidesz-KDNP), a település korábbi polgármestere kapta a legtöbb szavazatot. 


A COOP cégcsoport új elnöke szerint sok helyen kormányzati segítség nélkül csak veszteségesen lehet üzemeltetni a kisboltot

Vannak Magyarországon olyan kistelepülések, amelyeken csak a kormányzattal közösen lehet megoldást találni a lakosság-megtartásra és a vásárlóerő növelésére, különben csak veszteségesen lehet üzemeltetni a helyi kisboltot – mondta Petkó László, a COOP cégcsoport új elnöke a Világgazdaság 2016. december 19-i számában megjelent interjúban.


Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden nem kötöttek megállapodást a Klikkel

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2016. december 21-én az MTI-vel. 


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu