Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hét polgármesternek kell lemondania a tisztségéről
Az államtitkároknak kinevezett városvezetők helyét megbízott polgármesterek veszik majd át

Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget. Mivel a választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra, valószínűleg mindenütt megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.


Zombor Gábor kecskeméti polgármester a város 2014. június 12-i közgyűlésén már be is jelentette, hogy június 24-étől megbízott polgármester vezeti majd Kecskemétet, miután őt kinevezték az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárává, ezért le kell mondania városvezetői tisztségéről.

Ugyanígy kell tennie egy másik Bács-Kiskun megyei polgármesternek, Zsigó Róbertnek is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel június 15-étől. A hónap közepétől szintén az agrártárcához igazoló, ott parlamenti államtitkárként dolgozó Nagy Istvánnak Mosonmagyaróvár vezetéséről kell lemondania.

Távoznia kell a fejlesztési minisztérium államtitkárává ugyancsak június közepi hatállyal kinevezett Szabó Zsolt hatvani és – két héttel később, július 1-jével – Tasó László nyíradonyi polgármesternek is. Utóbbi húsz év után köszön le a Hajdú-Bihar megyei város éléről.

A vasárnaptól belügyminisztériumi államtitkár Pogácsás Tibornak – 1998 után – a monori polgármesteri széket kell otthagynia.

Ugyancsak le kell mondania polgármesteri posztjáról a Bonyhádot tizenkét éve vezető Potápi Árpád Jánosnak, aki a Miniszterelnökségen a nemzetpolitikáért felel majd államtitkárként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter irányítása alatt.

A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra. Így Kecskeméthez hasonlóan – ahol már be is jelentették – várhatóan a többi városban is megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu