Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Digitális térfigyelő központot adtak át a fővárosban
Az Erzsébetvárosi központ kilencven IP kamerájának képminősége kategóriákkal jobb az analógénál

Egy 90 kamerából álló új térfigyelő központ átadására került sor 2014. június 10-én a VII. kerületben. A központ jelenleg hat operátor állomással működik a nap 24 órájában. Vattamány Zsolt polgármester az átadón elmondta: „Az önkormányzat vezetése kiemelten kezeli a közbiztonság javítását a kerületben, a rendszer kiépítésével pedig további javulást vár ezen a területen” – írja közleményében Erzsébetváros Önkormányzata.


A beruházásra Erzsébetváros önkormányzata közel 186 millió forintot fordított. Az új térfigyelő központ teljes mértékben kiiktatta a kábelhálózatos rendszert és egy új, digitális, vezeték nélküli jelátvitelt használ. Ez mikrohullámú és lézer jelátvitelt jelent, mintegy egymást kiegészítve, így bármelyik meghibásodása esetén a másik azonnal átveszi a helyét, garantálva ezzel az üzembiztonságot.

A térfigyelő helységben egy nagyméretű, 16 darab, egyenként 106 cm-es kijelzőből álló monitorfal került kiépítésre, ahol mind a 90 kamera képe látható egyszerre. A kialakított 6 operátorállomás mindegyikénél üzemel egy PC, melyen keresztül a térfigyelést végző operátorok tetszőlegesen megjeleníthetik, vezérelhetik az összes kamerát, bármilyen kameranézetet létrehozhatnak, visszanézhetik, elemezhetik az archív felvételeket és kimentéseket készíthetnek. A térfigyelő központ szoftvere egy intelligens, könnyen és sokoldalúan használható rendszer.

A térfigyelő modernizálása során fontos szempont volt, hogy egy olyan jövőbe mutató, nagy tudású, fejlett rendszert alakítsunk ki, hogy akár a későbbiekben felmerülő új igényeket is ki tudja szolgálni anélkül, hogy nagyobb beruházásra lenne szükség. A jelenlegi bővítéssel a rendszer alkalmassá vált összesen 150 darab térfigyelő kamera képének fogadására, így egy későbbi bővítés során minimális ráfordítással, mindössze a kamerák beszerzésével és felszerelésével növelhető tovább a készülékek száma.

Az analóg kamerákat már digitális, a mai kor követelményeinek megfelelő úgynevezett IP kamerák váltják fel, melyek képminősége kategóriákkal jobb az analóghoz képest. A kamerák cseréje mellett 6 db új kamerahelyszín is épült, így a kerület kameráinak száma elérte a 90-et. A próbaüzem időszaka alatt a rendszer bűnügyi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési szempontokból is hatékonynak és egyedülállónak bizonyult.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu