Főoldal  
 
Hírek
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Magyar Polgármester Cikkek

Elfogadhatatlan az iskolák teljeskörű államosítása
A MÖSZ és a TÖOSZ azonnali konzultációt kezdeményez az oktatásért felelős tárca vezetőjével

Több önkormányzati szövetség is elfogadhatatlannak tartja a kormány tervét, amely szerint teljesen állami kézbe vennék az iskolákat, és azonnali konzultációt kezdeményeznek az oktatásért felelős tárca vezetőjével. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) ez ügyben kiadott közös nyilatkozatához csatlakozott a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége is.


Országos önkormányzati szövetségek közös nyilatkozata

Az alulírott országos önkormányzati szövetségek, támogatva a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kezdeményezését elfogadhatatlannak tartják a kormánynak az iskolák teljes államosításával kapcsolatos kezdeményezését.

Az önkormányzati szövetségek sajnálattal állapítják meg, hogy a kormány nem tanult a KLIK három éves tevékenysége eredményeként bekövetkezett bukásából és továbbra sem támaszkodik az önkormányzatok tapasztalataira, együttműködésére és segítő támogatására.

- A szövetségek a közoktatás biztonságos működése szempontjából veszélyesnek ítélik meg, az önkormányzatok teljes kiszorítását az oktatási intézmények üzemeltetéséből is.

- A szövetségek elfogadhatónak tartják az államnak a fenntartás egységesítésével kapcsolatos törekvéseit, de csak abban az esetben, ha az önkormányzatok is lehetnek - önkéntes alapon - intézményfenntartók, ott ahol ennek a feltételei adottak.

- A szövetségek ragaszkodnak hozzá, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő oktatási intézmények működtetési jogát az önkormányzatok gyakorolhassák, és a szükséges és arányos finanszírozást megkapják; hasonlóan az alapítványi, egyesületi és egyházi fenntartású oktatási intézményekhez.

- A szövetségek figyelmeztetik a kormányzatot, hogy amennyiben mégis sor kerül az iskolarendszer teljes államosítására, abban az esetben az önkormányzatok elhatárolódnak a működtetésből származó konfliktusok és problémák megoldásától. Az önkormányzati szövetségek azonnali konzultációt kezdeményeznek az oktatásért felelős tárca vezetőjével, a részletek megtárgyalása és kidolgozása érdekében.

Letölthető tartalmak:
- Országos önkormányzati szövetségek közös nyilatkozata

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu