Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Minkét irányba meghosszabbítanák a népszerű vasút útvonalát

A fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának közös tervezéséről, valamint elektromos autóbuszok beszerzéséről állapodott meg a XII. kerületi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. Nyúl Zoltán, BKK stratégiai és innovációs igazgatója kiemelte, hogy már készülnek a tervek a fogaskerekű bevezetéséről a Széll Kálmán térre, ez várhatóan 2017-ben kezdődhet el és a 2018-ban érhet véget.


Keretösszeg: 200 millió forint – Benyújtási határidő: november 20.

A hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére pályázatot hirdetett az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. A keretösszeg bruttó 200 millió forint, amelyre a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2015. november 20-án éjfélig lehet pályázatot benyújtani.


A tavasszal kirobbant brókerbotrányok miatt tennék biztonságosabbá az önkormányzatok finanszírozását

Hamarosan az Államreform Bizottság elé kerül a Magyar Államkincstár megújításáról szóló javaslat, amellyel biztonságosabbá válna az önkormányzatok finanszírozása – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2015. november 2-án az MTI-vel. A tárca kiemeli: a tavasszal kirobbant brókerbotrányok indokolttá tették, hogy a kormány lépjen az önkormányzatok biztonságos finanszírozásának megoldása érdekében.


Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés – A vidékfejlesztés és a közfoglalkoztatás aktuális kérdéseiről

A Komárom-Esztergom megyei Tatán folytatja 2015. november 10-én „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen – többek között – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról és a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a településvezetők.


A bizonytalanság miatt az elmúlt 1-1,5 évben a kéményseprők mintegy fele már elhagyta a pályát

A kéményseprők helyzetének rendezetlensége miatt 322 kéményseprő helyezte letétbe felmondását december 21-i határidővel – mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) elnöke 2015. november 3-án, Budapesten. Kiemelte: Magyarországon mintegy 900 kéményseprő dolgozik, akiknek közel 40 százaléka hagyja majd el a pályát, ha december 21-ig nem veszik újra a parlament napirendjére a kéményseprők jövőjét érintő törvénymódosítást.


A Balatoni Szövetség egyezkedni próbál a tóparti üzletek vasárnapi nyitva tartásáról

Bár a kormány sikeresnek ítéli a vasárnapi pihenőnap bevezetését, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) szeretné elérni, hogy az adventi időszak helyett nyáron tarthassanak nyitva a balatoni üdülőrégió üzletei – mondta Balassa Balázs, a BSZ elnöke a szervezet közgyűlésén, 2015. november 3-án, Tihanyban.


A kormány igyekszik az önkormányzatok számára is kiszámítható gazdálkodási környezetet teremteni

A kormány törekvése, hogy a gazdaság szereplői és az önkormányzatok számára is stabil gazdálkodási környezetet teremtsen. Ennek érdekében már tavasszal megalkotta a legfontosabb jövő évi adó- és költségvetési jogszabályokat, köztük a 2016-os költségvetési törvényt – mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára 2015. november 3-án, a 16. Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia sajtótájékoztatóján, Egerben.


A fejük tetejére állnak az okmányirodák – A „kőkori” rendszer és a technikai fejlődés kockázatai

Hatalmas infrastrukturális átalakulásra lehet számítani, ha jövőre valóban bevezetik az e-kártyát, bár az átállás nyilván időbe fog telni az adatvédelmi biztos szerint. Ez a kártya vonná egybe a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát és a tb-kártyát, vizuális és elektronikus személyazonosításra is alkalmas lehet. A szakértő nem tart attól, hogy a különböző adatbázisokat könnyebb lesz majd összekapcsolni, mivel szerinte eddig sem volt nehéz – írja a Magyar Nemzet Online.


Kéthetes rendezvénysorozat a Kossuth-díjas építész születésének nyolcvanadik évfordulójára

Kilenc helyszínen, köztük három határon túli településen zajlik a 2015. november 5-én kezdődő, Makovecz Imre születésének 80. évfordulójára emlékező idei Héttorony Fesztivál. A szervezők közleménye szerint a november 20-ig tartó fesztivál kiemelt célja, hogy a magyarországi népzene és világzene csúcsteljesítményeit eljuttassák a szomszédos országok magyarságához, valamint ráirányítsák a figyelmet a zene és az építészet szerves kapcsolatára.


A Klik-nek több mint nyolcvan uniós támogatást nyert projektje van késésben, de több száz önkormányzat fejlesztése is lassan halad

Jelenleg 962 darab, uniós társfinanszírozással megvalósuló fejlesztés késik az állami és az önkormányzati szektorban. December végén zár­óra, s ha nem történik csodaszámba menő előrelépés, várhatóan sok száz milliárd forintot nem tudnak felhasználni a nyertesek – olvasható a Világgazdaság cikkében.


Cserdi polgármestere szerint a fiatalokon múlik, hogy változik-e a cigányság megítélése

Ha arra domborítasz, hogy cigány vagy, amikor sérelem ér, akkor nem cigány vagy, hanem bunkó – jelentette ki Bogdán László, Cserdi polgármestere a pécsi Gandhi Gimnáziumban tartott bűnmegelőzési napon. A falu vezetője szerint azért, hogy megváltozzanak a cigányokra vonatkozó sztereotípiák, az új roma generáció tehet a legtöbbet – írja a Magyar Nemzet.


Az adósságátvállalást követően megnőtt a megyei jogú városok pénzügyi mozgástere

Évente akár milliárdos nagyságrendű megtakarítással számolhatnak a megyei jogú városok azzal, hogy az állam átvállalta adósságukat – derült ki Magyar Idők körkérdéséből. A konszolidáció után azoknak a nagyvárosoknak is megjött a fejlesztési kedve, amelyek gazdálkodását korábban a tartozások kötötték gúzsba.


Beadási határidő: 2016. március 7. – A pályázatokat 2 kategóriában bírálják el és díjazzák majd

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdeti a Köztérmegújítási Nívódíj 2016 pályázatot. A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el. A pályázat beadási határideje 2016. március 7. A pályázatok „településközpont, főtér”, illetve „lakókörnyezet közterei” kategóriákban bírálják el és díjazzák majd.


A kormányhivatalok vezetőinek feladata lesz kijelölni a közös önkormányzatokat

Az önkormányzati közös hivatalok törvényével foglalkoztak 2015. november 5-én a Parlamentben. Kovács Zoltán államtitkár azzal indokolta az önkormányzati törvény módosítását: előfordult, hogy kistelepülések nem kötöttek megállapodást közös hivatal létrehozására akkor sem, ha a kormányhivatal erre kötelezte őket.


Az önkormányzatoknak nincsen joguk ellenőrizni, hogy valóban rászoruló-e, aki ingyen étkezik

Idén szeptembertől 320 ezer gyerek ehet ingyen a menzán, ami jó hír a több ezret spóroló szülőknek, de akár több tíz millió forintos teher az önkormányzatoknak. Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint több sebből is vérzik a jogszabály. A minisztérium egyelőre hallgat – írja a Magyar Nemzet Online.


Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága elfogadta, a kormányzat egyelőre nem támogatja a kezdeményezést

A kormánypárti frakciók azt kezdeményezik, hogy teljes egészében az önkormányzatok gazdálkodhassanak a közterület-felügyelet által kiszabott szabálysértési helyszíni bírságból származó bevétellel. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága 2015. november 5-i ülésén egyhangúlag fogadta el az erről szóló módosító javaslatot a szabálysértési törvény változtatásához kapcsolódóan.


Lázár János: a településvezetők jövedelmének növelése csak saját forrásból valósítható meg

Az 1500 fő alatti települések akár 30 százalékkal is növelhetik polgármesterük juttatását, ha annak költségét ki tudják gazdálkodni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015. november 5-én, szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János elmondta: ezzel a legalacsonyabban kereső településvezetők jövedelme 75 ezer forintról mintegy 95 ezer forintra emelkedhet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez saját forrásból valósítható meg.


Tetétlen, Dunaújváros és Alsómocsolád „A legjobb önkormányzati gyakorlatok” program idei nyertesei

A legjobb helyhatósági gyakorlatokból a teljes önkormányzati rendszer profitál, ezért szükség van újításokat bemutató fórumokra – hangoztatta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az e célból indított program záró konferenciáján, 2015. november 5-én, Budapesten. 


Az egykori „hajdúutak” mentén tizenkét települést érintő, három turisztikai útvonalat alakítanak ki Hajdú-Biharban

A magyar szürkemarhák egykori hajtóútja mentén 12 települést érintő, három tematikus turisztikai útvonalat alakítanak ki Hajdú-Biharban – jelentette be Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke 2015. november 6-án, sajtótájékoztatón. A hagyományokra épülő hajtóutak menti turisztikai fejlesztés olyan helyi értékeket is bemutató program lesz Hajdú-Biharban, amiért érdemes összefogniuk a településeknek – tette hozzá.


A katasztrófavédők jelölik majd ki az ideiglenes szolgáltatókat, illetve gondoskodnak a szennyvíz elszállításáról

A katasztrófavédelem feladata lesz, hogy kijelölje az ideiglenes szolgáltatót a háztartási szennyvíz szippantására, amennyiben a korábbi szolgáltató már nem vállalja ezt a munkát. Ha pedig ilyet nem talál, akkor magának a katasztrófavédelemnek kell gondoskodnia a szennyvíz elszállításáról – az erről szóló rendelet tervezete 2015. november 6-án fel a kormány honlapjára.


A tanintézményekben átlagosan legalább ötven megabites sávszélességet biztosít majd a kormányzat

Nem lesz internet nélküli iskola Magyarországon 2016 végére – jelentette ki Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár az Informatika a Társadalomért Egyesület balatonfüredi konferenciáján. Kara Ákos szerint a digitális gazdaság fejlesztése alapvető versenyképességi kérdés Magyarország számára, mivel az informatikai fejlesztések nemcsak a hagyományos ágazatok növekedését segítik elő, hanem alapját képezik a jól működő államnak is.


Bakonyszombathely felhívása a magyarországi önkormányzatokhoz és civil szervezetekhez

Bakonyszombathely önkormányzata felhívással fordul a magyarországi önkormányzatokhoz és civil szervezetekhez, hogy 2015. november 30-án, az ENSZ klímakonferenciája kezdőnapján emeljék fel hangjukat Földünk jövőjéért, középületeiken helyezzenek ki zöld zászlót, s a felhívás szelleméhez kapcsolódó rendezvényekkel, megmozdulásokkal erősítsék a klímacsúcs felé a cselekvés szükségességét.


A képviselő-testület „a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” döntött az eljárás megindítása mellett

Kezdeményezte a pápai húsüzem felszámolási eljárásának megindítását a pápai önkormányzat a Veszprém Megyei Törvényszéknél – tájékoztatta a város önkormányzata 2015. november 9-i közleményében az MTI-t. A felszámolási eljárással kapcsolatban az MTI megkeresésére a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni.


Csaknem 2500 szervezet regisztrált eddig a negyedik kulturális közfoglalkozási programra

Már 2478 szervezet jelezte részvételi szándékát a 2016 márciusában kezdődő, negyedik kulturális közfoglalkozási programban; a regisztráció vasárnap zárul – közölte 2015. november 9-én, a program budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter államtitkár. Eddig a magyarországi települések mintegy feléből, 1404 faluból és városból jelentkeztek állami, önkormányzati, egyházi és civil szervezetek, összesen 5543 fős foglalkoztatási igénnyel.


Fazekas Sándor szerint a jelenlegi ötvennégyről körülbelül százra emelkedhet a hungarikumok száma

Az agrártárca a következő években növelni kívánja az évi mintegy 500 millió forintos, a hungarikumok támogatására szolgáló keretet – mondta a földművelésügyi miniszter 2015. november 9-én, Budapesten, a főváros legnagyobb alapterületű hungarikum ajándékáruháza, az első Paprika Market hivatalos átadásán.


Komárom-Esztergom megyében folytatta „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a MÖSZ

Tata nemcsak a vizek, hanem a sport és a művészetek városa is, ahol az önkormányzat saját alapítású ösztöndíjakkal motiválja a diákokat a jobb eredmények elérésére, persze az idegenforgalom szerepe is jelentős, mint a helyi adóbevételeket, mint a munkahelyteremtés tekintetében – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatának Komárom-Esztergom megyei állomásán.


A számvevők mindkét helyen találtak hiányosságokat és javaslatokat tettek a gazdálkodás szabályszerűségeinek helyreállítására

Lezárta az Állami Számvevőszék a szentendrei Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt., valamint a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. ellenőrzését. Az ÁSZ a 2008 és 2013 közötti időszakra nézve értékelte a társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységük szabályszerűségét. 


Az új üzletben közmunkaprogramokban megtermelt, előállított termékeket kínálják eladásra

Sarkadon jelenleg 530 főnek biztosítanak munkát az értékteremtő önkormányzati közmunkaprogramok, melyek keretében egyre több és egyre jobb minőségű termékeket állít elő a város. Ezért régi gondolat egy Önkormányzati Bolt megnyitása, amely most vált realitássá, amikor ünnepélyesen megnyitotta kapuit az üzlethelység az önkormányzat által üzemeltetett Vásártéren, a csütörtöki városi piac napján.


A 232 millió forintból megvalósult székesfehérvári kormányablak 25 ügyfélszolgálati állomásán 43 kormánytisztviselő állt munkába

Átadták a Dunántúl legnagyobb kormányablakát 2015. november 11.-én, Székesfehérváron: a Koch László utcai integrált ügyfélszolgálatot európai uniós, állami és önkormányzati forrásból 232 millió forintból valósítottak meg. L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy az emberek erős és határozott államot szeretnének, amely megvédi őket, ugyanakkor elvárás még az állammal szemben, hogy ne látszódjon.


Kiterjesztik az ingyenes gyermekétkeztetést és a gyed extrát – Az önkormányzatok is több feladatot kapnak

Bővülne a családtámogatás, a gyermekvédelem, így a többi között az ingyenes gyermekétkeztetés, a gyed extra és a bölcsődei ellátás a napokban benyújtott családügyi törvényjavaslat nyomán – ismertette 2015. november 11-én Novák Katalin és Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) két államtitkára.


Elkülönítik az állami és az önkormányzati hatásköröket – Az állam céget alapíthat az állami feladatok ellátására

Módosítják a hulladékról szóló törvényt, mivel a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén el kell különíteni az önkormányzati és az állami hatásköröket. A törvényjavaslat leszögezi: a hatáskörök elkülönítése alapján az önkormányzatok továbbra is rendelkeznek az önkormányzati törvény alapján meghatározott hatáskörrel, valamint az állami feladatokat is meghatározza a törvényjavaslat. 


A Baranya megyei Martonfa polgármestere inkább marad jelenlegi, gyalázatosan alacsony fizetésénél

Inkább nem kell a béremelés, ha a falujától kell elvennie a pénzt – így kommentálta a Hír TV-nek az egyik baranyai kistelepülés polgármestere azt, hogy emelhetik bérüket, ha az önkormányzat költségvetésében van rá keret. Egy fideszes törvénymódosító javaslat akár 30 százalékos béremelésre is lehetőséget adna. Lazítanák a 3000 lakosnál kisebb települések vezetőinek összeférhetetlenségi szabályait is.


A támogatási kérelmeket december 10. és december 17. között nyújthatják be a LEADER Helyi Akciócsoportok

A Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésére írt ki pályázatot a Miniszterelnökség 2015. november 10-én, amelyre az Irányító Hatóság által előzetesen elismert LEADER Helyi Akciócsoportok nyújthatják be pályázatukat. A célja, hogy olyan, társadalmi egyeztetésen alapuló helyi fejlesztési stratégia szülessen meg, amelynek köszönhetően a 2014-2020 közötti uniós támogatási időszakban a helyi igényeknek megfelelő projektek valósuljanak meg.


A 650 millió forintból kialakított intézmény 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld 10 világörökségi borvidékét

Közel 650 millió forintból készült el Világörökségi Bormúzeum Tokajban, melyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár és Mengyi Roland országgyűlési képviselő nyitott meg 2015. november 12-én. A múzeum 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld tíz világörökségi borterületét, köztük a Tokaji Borvidéket. 


A díjazottak: GIMEX-Hidraulika Kft., XAPT Hungary Kft., Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány, Végvári Cukrász Kft.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2015. november 12-én a Personal Hungary 12. Emberierőforrás- menedzsment Szakkiállításon szervezte meg a „Legjobb Női Munkahely 2014” Pályázat ünnepélyes díjátadóját a „Nő, Család és Karrier II. - Generációk közötti együttműködés” nemzetközi konferencia keretében. 


A Vidékfejlesztési Program felhívásai közül év végéig 32, ezt követően további, közel 40 jelenik meg

A Vidékfejlesztési Program (továbbiakban VP) elfogadását követően 2015. október 6-án megjelent a Vidékfejlesztési Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1721/2015. (X. 6.) Korm. határozat, amely alapján 2015. december végéig 32 VP felhívás kerül kihirdetésre. A tervek szerint szorosan ezt követően további, közel 40 felhívás jelenik meg 2016-ban.


Egy átfogó digitális köznevelési stratégia a megalkotását is indítványozzák a most lezárult InternetKon résztvevői

Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják egyebek mellett a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján – ismertette a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos 2015. november 13-án, Budapesten.


A Budapest környéki települések bíznak a kormány és a főváros megállapodásában

Az agglomerációs jegyek és bérletek árainak ötszörösére emelése, havonta egy-kétezer forintos regisztrációs díj az ingyenesen utazó gyerekek és nyugdíjasok számára, az agglomerációs települések hozzájárulásának meghúszszorozása – ilyen intézkedések bevezetését tartja szükségesnek a főpolgármester abban az esetben, ha a kormány nem segíti az előirányzottnál nagyobb mértékben a fővárost a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) működtetésének finanszírozásában – írja a Metropol. 


Fővárosunkon kívül még Málaga, Jereván és Valletta nyújtott be pályázatot az ACES által meghirdetett címre

Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa – a címet a Fővárosi Önkormányzat pályázatát elbíráló European Capitals of Sport Association (Európai Sport Fővárosai Bizottság - ACES) ítélte oda. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható beszámoló szerint a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért versenyben lévő Budapesttel együtt Málaga, Jereván és Valletta pályázott.


Az ÁSZ a siklósi, a tapolcai és a pétfürdői távhőcégek vizsgálatának eredményeit hozta nyilvánosságra

Lezárta az Állami Számvevőszék a Siklósi Távhő Nonprofit Kft., a Tapolcai Városgazdálkodási Kft., valamint a „PÉTKOMM” Pétfürdői Kommunális és Szolgáltató Kft. 2008 és 2013 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. A számvevők a társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét értékelték


Középületekkel lehet nevezni a „Spórolunk@kiloWattal - Munkahelyi EnergiaKözösségek” energia-megtakarítási versenybe

Magyarországi települések és intézmények is beneveztek már középületeikkel a 2016 márciusa és 2017 februárja között zajló „Spórolunk@kiloWattal - Munkahelyi EnergiaKözösségek” elnevezésű energia-megtakarítási versenybe, amelynek célja, hogy a közszféra dolgozói energiatudatosabban éljenek, és viselkedésük, szokásaik megváltoztatásával csökkenthessék a munkahelyi – valamint igény esetén otthoni – energiafelhasználásukat. 


Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés – A vidékfejlesztés és a közfoglalkoztatás aktuális kérdéseiről

A Nógrád megyei Kozárdon folytatja 2015. december 1-jén „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen – többek között – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról és a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a településvezetők.


Helyreállították a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret

Bemutatta a Normafa rehabilitációjának első ütemében elkészült fejlesztéseket Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere 2015. november 16-án, Budapesten, sajtótájékoztatón. Elmondta: eredeti állapotában állították helyre a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret, új utcabútorokat helyeztek el, és találkozási pontokat alakítottak ki.


A pályázaton ötezer notebookot, illetve ezer tabletet igényelhetnek térítésmentesen a Nyíregyházán és a nyíregyházi járásban élők

„A szupergyors internet, a notebookok és a táblagépek biztosítása nem cél, hanem eszköz, a Digitális Magyarország nem a gépekről, hanem az emberekről szól” – jelentette ki Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2015. november 16-án, Nyíregyházán, a helyi Digitális Magyarország Programiroda ünnepélyes megnyitóján. 


Wintermantel Zsolt saját maga akart meggyőződni, mit esznek az iskolások a IV. kerületben

Mátyás királyként, álruhában, beépített gyerekek segítségével, menzanaplót vezetve ette végig a főváros IV. kerülete több általános iskolájának menzáját, így próbálva meggyőződni az új iskolai menzafogások minőségéről Wintermantel Zsolt, a kerület kormánypárti polgármestere. Benyomásai vegyesek voltak – írja az Origo.


A helyi vagy térségi feladatokat ellátó TDM szervezetek 10-85 milliós vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el

Kétmilliárd forintos pályázati felhívás jelent meg turisztikai fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, amelyre turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezetek pályázhatnak – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára 2015. november 16-án az MTI-nek.


Milyen tényezők befolyásolják az elsődleges munkaerőpiacra való kilépés, illetve visszatérés esélyét?

Csupán a közfoglalkoztatottak 13,3 százalékának sikerült elhelyezkednie a nyílt munkaerőpiacon a közmunkából való kilépést követő hat hónapon belül – derül ki egy tanulmányból. A nők és a 25 év alatti fiatalok nagyobb arányban találtak munkát, mint a férfiak és az idősek. Az adatok is bizonyítják, hogy minél magasabb valakinek az iskolai végzettsége, annál könnyebben lép ki a közfoglalkoztatásból, ahogy az is számít, hogy az álláskereső mióta munkanélküli – írja a Magyar Nemzet.


Informatikai problémák húzhatják keresztül a kormány terveit

Nem kizárt, hogy 2017-ig nem kerülnek át az önkormányzatok számlái a bankoktól a Magyar Államkincstárhoz (MÁK), mivel utóbbinak az informatikai rendszere erre még nem készült fel. A kormány még vizsgálja, hogyan lehetne a legbiztonságosabban kezelni az önkormányzatok pénzeszközeit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Világgazdaság azon érdeklődésére, mikor terjesztik a parlament elé azt a törvényjavaslatot, amely kötelezné az önkormányzatokat, hogy a MÁK-nál vezessék folyószámláikat. 


Tarlós István ünnepi beszédet tartott és elismeréseket adott át Budapest egyesítésének 142. évfordulóján

Tarlós István a főváros napja alkalmából díjakat adott át 2015. november 17-én, az Újvárosházán, Budapesten. A főpolgármester a Budapest egyesítésének 142. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta, akik ma elismerést kapnak, azok tetteikkel, erkölcsi vállalásaikkal gazdagabbá teszik a várost.


A vasi megyeszékhelyen 80-100 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésekre a Modern városok program keretében

Szombathely történetében még nem kapott ekkora – 80-100 milliárd forintos nagyságrendben – támogatást, amelyet fejlesztésekre tud fordítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök 2015. november 17-én, a Szombathelyi Városi Televízió esti műsorának nyilatkozva azután, hogy Puskás Tivadarral, (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármesterével együttműködési megállapodást írt alá a Modern városok program keretében megvalósuló helyi fejlesztésekről.


Boldog István azt javasolja, hogy az Országgyűlés normatív alapon biztosítsa a polgármesterek és alpolgármesterek illetményét

A fideszes Boldog István azt javasolja, hogy az önkormányzatok helyett az Országgyűlés gondoskodjon a polgármesterek és alpolgármesterek fizetéséről. Az előterjesztés szerint a helyi önkormányzatokról szóló 2011-es törvényt módosítanák. Belevennék, hogy a polgármesterek, társadalmi megbízatású polgármesterek, alpolgármesterek és társadalmi megbízatású alpolgármesterek illetményét valamint költségtérítését az Országgyűlés a mindenkori költségvetési törvényben normatív alapon biztosítaná.


Együttműködés az önkormányzati szféra érdekeinek egységesebb, hatékonyabb és hatásosabb képviselete érdekében

A nyolc országos önkormányzati szövetségből a jelenlévő hét szövetség vezetője írt alá megállapodást 2015. november 17-én a szövetségek összehangolt együttműködése, az önkormányzati szféra érdekeinek egyértelműbb, egységesebb, hatékonyabb és hatásosabb képviselete érdekében. A szövetségek konszenzusos döntése alapján az ÖNET társelnökévé választották a 2016-os évre Schmidt Jenőt, a TÖOSZ elnökét, a 2017-es évre Lipők Sándort, a KÖOÉSZ elnökét.


Emlékezés és előretekintés a Magyar Önkormányzatok Szövetsége jubileumi konferenciáján

Nagyszabású jubileumi konferenciával ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A rendezvényen számos előadás és panelbeszélgetés hangzott el az önkormányzatiság múltjáról és jelenéről, majd Gémesi György MÖSZ-elnök emlékérmekkel és díszoklevelekkel köszönte meg a 25 éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját, illetve adta át az idei Polgármesteri Ezüstlánc- és Polgármesteri Pecsétgyűrű-díjakat. 


Az elismerés azonos értékű a Világörökség, illetve az Ember és Bioszféra programokkal

Több éves előkészítő munkát követően a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által 2006-ban létrehozott Bakony–Balaton Geopark megkapta az „UNESCO Globális Geopark” címet. Az elismerés azonos értékű a Világörökség, illetve az ugyancsak rangos Ember és Bioszféra programokkal.  


A jelenlegi negyvennyolc helyett januártól százkilencvennyolc intézmény működik majd az országban

A kormány elkötelezett abban, hogy megújítsa a gyermekvédelmi rendszer elsődleges védelmi vonalát, a gyermekjóléti rendszert januártól, ennek érdekében négyszeresére emelik a gyermekjóléti központok számát – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2015. november 18-án, Székesfehérváron, az országos gyermekvédelmi konferencián.


Pestszentlőrinc-Pestszentimrén szeretnék vonzóvá tenni a gyermek-és háziorvosi pályát

Jövő januártól havi 200 ezer forintos támogatást kapnak azok a leendő gyermekorvosok vagy háziorvosok, akik a rezidens támogatás keretében vállalják, hogy szakképesítésük megszerzését követően a XVIII. kerületben fognak praktizálni. Mint azt a Rádió Orientnek Ughy Attila polgármester elmondta, a gyermekorvos-utánpótlás kérdése mára égetővé vált, hiszen néhány éven belül nem lesz, aki ellátja a lakosokat. 


Idén 234 településről 2207-en neveztek a versenyre, ami összesen mintegy 7800 kertművelőt jelent

A magyar konyhakertek megművelése egyre dinamikusabban terjedő mozgalom, három év alatt, 2015-re mintegy 230-ra nőtt A Legszebb konyhakertek című versenyen résztvevő települések száma, ahonnan több mint kétezren neveztek – mondta Szakáli István Loránd a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára A legszebb konyhakertek című országos program idei értékelő rendezvényén.


A fejlesztésekhez kapcsolódó, 2020-tól történő szétválás módjáról az érintett településeket is megkérdezik

A kormány jóváhagyta Budapest és Pest megye szétválását 2020-tól. A fejlesztésekhez kapcsolódó változtatást a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette 2015. november 19-i sajtótájékoztatóján. Lázár János hangsúlyozta: a kabinet a szétválás módjáról nem döntött, abban döntő szavuk lesz a Pest megyei településeknek.


Az új informatikai rendszerben nyilvántartják majd a segélyeket, a támogatásokat, és a különböző ellátásokat igénybe vevőket

Központi nyilvántartási rendszer készült a különböző szociális ellátásokról; az informatikai fejlesztésnek köszönhetően jobban követhető lesz, mely területeken van szükség fejlesztésekre, ezáltal pedig javulhat a szolgáltatások minősége – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára Budapesten.


A kormány által a költségvetésben elkülönített támogatásból idén huszonegy település részesült

Idén 21 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból, amely idősek, hajléktalanok és gyermekek gondozását ellátó önkormányzati intézmények fejlesztését, felújítását biztosítja – idézte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye Berczik Ábelt, az NGM kincstárért felelős helyettes államtitkárát.


A fővárosi és az agglomerációs tömegközlekedés működtetésének támogatása volt a Budapestinfó központi témája

​„Senkit sem akarok riogatni, de ha nem lesz megállapodás, a HÉV-ek a városhatárig fognak járni, a többit pedig fizesse az állam, a most a városhatáron túlra közlekedő autóbuszoknál is hasonló lépés várható” – mondta Tarlós István a 2015. november 20-i Budapestinfón, ahol – egyebek mellett – a CAF villamos balesetéről, az M3-as metró felújításáról, 186 segélyhívó oszlop telepítéséről és a csillaghegyi öblözet árvízvédelméről is beszélt a főpolgármester.


A Hős Fa címet a körbeépített győri gesztenyefa kapta, az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a hédervári Árpád-tölgy nyerte el

Bátaszék 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy nyerte el az év fája címet az Ökotárs Alapítvány szervezte versenyen. Az Év Fája egy speciális kezelésre feljogosító utalványt kapott. A Hős Fa címet és a vele járó állapotfelmérő szakmai vizsgálatot és kezelési javaslatot a körbeépített győri gesztenyefa kapta, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját és ajándékcsomagját a hédervári Árpád-tölgy nyerte el – olvasható az alapítvány 2015. november 20-i közleményében.


Mitől lesz okos egy település és miként tud a kormány vagy éppen az EU segíteni a helységeknek?

„Okos városok, okos önkormányzatok” címmel rendez konferenciát a Világgazdaság 2015. december 1-jén, Budapesten, a Boscolo Hotelben. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogy mitől lesz okos egy település és miként tud a kormány vagy éppen az EU segíteni a helységeknek. A rendezvényen a tapasztalatokról is szó lesz, vajon milyen a 21. század modern városa: takarékos, fenntartható, de élhető is?


Mindhárom településen független jelölt kapta a legtöbb voksot vasárnap, az időközi választáson

Három időközi polgármester-választást tartottak 2015. november 22-én az országban. A Tolna megyei Decsen Antal Zsolt, a szintén a Tolna megyei Dúzson János Mariann, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon Gyurkó László a kapta a legtöbb szavazatot. Mindhárman független jelöltként szálltak ringbe a településvezetői poszt elnyeréséért.


Az ágazatban dolgozók bérpótlékára és bérkiegészítésére összesen huszonnyolc milliárd forintot biztosítanak 2016-ban

Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók a kormány november 19-i döntése értelmében – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár 2015. november 23-i sajtótájékoztatóján. Czibere Károly elmondta, jövőre az ágazatban dolgozók bérpótlékára és bérkiegészítésére összesen 28 milliárd forintot biztosítanak; ez 8 milliárddal több, mint az idén.


Székely László ombudsman több országos problémát tárt fel a közfoglalkoztatási programok megvalósításában

Az ombudsman szerint a közfoglalkoztatásban több akut, rendszerszintű működési zavar és rugalmatlanság érzékelhető, a kiszámíthatatlanságot magukban hordozó elemei vannak, például a képzés figyelmen kívül hagyja a helyi igényeket, valamint lehetetlen a jó teljesítmény és a szaktudás anyagi elismerése – közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.


A tematikus út Borsiból, Rákóczi szülőhelyéről indul és Kassáig tart, ahol a fejedelem nyugszik

II. Rákóczi Ferenc örökségének és emlékének ápolása lehet az a kapocs, amely összeköti az európai nemzeteket, ezért a fejedelem életéhez szorosan kapcsolódó települések összefogásával Rákóczi Európai Kulturális Útvonal jön létre – jelentették be 2015. november 23-án, egy sárospataki konferencián. 


Az egyházi beruházásból épült intézmény a hitéletet és a nemzeti identitást egyszerre szolgálja

Egymilliárd forint összegű pályázati forrás áll rendelkezésre a Magyarországon élő 13 nemzetiség kultúrájának megőrzésére – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2015. november 23-án, Máriapócson a Nemzetiségek háza felszentelési szertartásán.


Az önkormányzat újabb képzést hirdetett a magányos idősek támogatására kiépített társalkodó-hálózat erősítésére

Bővül a győri beszélgető-hálózat, ahová hivatásos beszélgetőtársakat keresnek. Az önkormányzat olyan önkéntesek jelentkezését várja, akik szívesen vállalnának heti egy alkalommal beszélgetést egy magányos idős embernél. A városban 2009 óta működik a civil társalkodó-hálózat, jelenleg huszonöt tagja van, de egyre többen érdeklődnek iránta. Most az önkormányzat újabb képzést hirdetett önkénteseknek. 


A Belügyminisztérium egyeztetett az önkormányzatokkal és folyamatban vannak a kifizetések

Sok önkormányzatot érintett az illegális bevándorlás, a migránshelyzet kezelésében részt vevő települések támogatást kaphatnak – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára 2015. november 25-én, az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Pogácsás Tibor elmondta: egyeztettek az önkormányzatokkal, megnézték a leadott igényeiket, és folyamatban vannak a kifizetések. 


A közfoglalkoztatásnak is jelentős szerepe van abban, hogy az elmúlt öt évben közel 12-ről, 6,5 százalékra csökkent

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága, valamint a Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja konferenciát szervezett „A közfoglalkoztatás aktuális kihívásai – javasolt fejlesztési irányok” címmel 2015. november 25-én, a Belügyminisztériumban. A konferencia védnöke dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, a Belügyi Tudományos Tanács elnöke volt.


A források lekötésének hatékonysága javult, de szembetűnő volt a koncentrált stratégiai tervezés hiánya

Az Állami Számvevőszék összegezte az európai uniós források felhasználását, valamint a pénzek elosztásában közreműködő intézményeket érintő ellenőrzések és elemzések tapasztalatait. A tapasztalatok alátámasztják a hazai uniós támogatási intézményrendszer átalakításának indokoltságát, s felhívják a figyelmet arra, hogy a rendelkezésre álló források felhasználása során kiemelten kell kezelni a fenntartható növekedést támogató gazdaságfejlesztést.


A referendum egyik kérdése a Pest megyei település Bács-Kiskun megyéhez csatlakozása

Két kérdésben kezdeményezett helyi népszavazást Nagykőrös polgármestere, illetve képviselő-testülete, az aláírásokkal ellátott dokumentumot 2015. november 26-án adták át a helyi választási iroda vezetőjének. Az egyik kérdés a Pest megyei település Bács-Kiskun megyéhez csatlakozása, amelyről 2013-ban már volt népszavazás, az az alacsony, 32 százalékos részvétel miatt eredménytelenül zárult. Akkor egyébként a voksolók 89 százaléka támogatta a megyeváltást. 


A pályázóknak legalább 25 százalékos önrészt kell vállalniuk – A pályázatok elektronikus rögzítésének határideje: december 3.

Az előző négy évhez hasonlóan idén is száz millió forint állami forrást biztosít a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású, vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező art mozik digitális fejlesztésére a költségvetés. Az egy összegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 20 millió forint.


Az értékesítésbe bevont szántóföldek nagy részén a korábban kötött haszonbérleti szerződés néhány éven belül lejár

A földárverések keretében már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek – mondta el Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára 2015. november 26-án, az M1 aktuális csatorna műsorában. Az államtitkár arra is rámutatott, hogy az értékesítésbe bevont szántóföldek nagy része olyan terület, ahol a korábban kötött haszonbérleti szerződés egy, kettő vagy 5-10 éven belül lejár.


A cél, hogy az állami tulajdon megtartása mellett magánemberek, illetve cégek kezelésébe adhatók legyenek műemléki épületek

Tavasszal a nemzeti vagyonról szóló kétharmados törvényt módosítani kell annak érdekében, hogy az állami tulajdon megtartása mellett magánemberek és cégek kezelésébe adhatók legyenek műemléki épületek, mert a Nemzeti Kastélyprogramból vagy más forrásból felújításra nem kerülő kastélyépületek és környezetük csak így lesz megóvható – hangsúlyozta a Miniszterelnökség államtitkára Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastély parkfelújítása első ütemének záró rendezvényén.


Balog Zoltán neuralgikus pontnak nevezte a helyszín kérdését, jelezve, hogy a legtöbb érv Buda mellett szól

A jövő év elején mindenképpen döntésnek kell születnie az új fővárosi kórház helyéről ahhoz, hogy még ebben a ciklusban elkezdődhessen az építkezés – mondta 2015. november 27-én, az InfoRádió Aréna című műsorában az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán neuralgikus pontnak nevezte a helyszín kérdését, jelezve, a legtöbb érv Buda mellett szól, ugyanakkor azt is mérlegelni kell, hol van megfelelő méretű, jól megközelíthető terület. 


A rendszert a Kistokaj és Mályi határában talált geotermikus hőforrásokból kinyert forró vízre alapozva építették ki

Agrár- és ipari létesítményeket fűtenek geotermikus hővel Kistokajban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a miskolci Geo-Wendung Zrt. 1,162 milliárd forintból építette ki hőközponttal együtt a távfűtőrendszert, amelyet 2015. november 27-én adtak át.


2002 és 2015 között városi szinten 360 főnek adtak munkát – Megyei szintre is kiterjesztenék a DRNÖ programját

Az ország minden településének csak ajánlani lehet azt a képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási programot, amelyet a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (DRNÖ) működtet. Ennek bemutatására és megyei szintű kiterjesztési lehetőségére szervezett a DRNÖ és a Fejér Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat konferenciát 2015. november 27-én, Dunaújvárosban, a városházán – írja a duol.hu. 


A 6,9 milliárd forintos keretösszegű pályázaton minimum 300 millió, maximum 1 milliárd forint támogatás nyerhető

A gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 6,9 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében pénteken - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.


Az önkormányzat így szeretné növelni a városban munkát vállaló szakképzett fiatalok arányát

Szakképzési ösztöndíjprogramot indított Jászberény önkormányzata, együttműködve a munkáltatókkal és az oktatási intézményekkel. Az első körben 31 tanulói pályázatot támogatott a város, összesen 7 millió 350 ezer forint értékben – közölte Bátonyi Attila, a település aljegyzője az MTI megkeresésére.


A párt szerint önkormányzati képviselőknek kötelességük lenne évente legalább egyszer tájékoztatást nyújtani tevékenységükről

A Párbeszéd Magyarországért (PM) önkormányzati képviselői javaslatokat nyújtanak be, hogy az önkormányzatok biztosítsák a nyilvánosság feltételeit, valamint a jövőben a párt honlapján is közzéteszik saját beszámolóikat. A PM kezdeményezésére számos önkormányzatban fogadtak el átláthatósági rendeleteket.


A szocialista politikust 2014-ben a DK, az Együtt, az MSZP és a Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg
Rövid, súlyos betegség után 2015. november 29-én 53 éves korában meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere. A szocialista politikust 2014 októberében a DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg Salgótarján megyei jogú város polgármesterévé. Korábban, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat MSZP-frakcióvezetőjeként dolgozott, 2002 és 2006 között a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke volt.

Állam, egyház, önkormányzat – szociális szolgáltatások, egyházi programok, jó gyakorlatok

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével, „Állam – Önkormányzat – Egyház együttműködése a társadalmi felzárkóztatásban” címmel konferenciát szervez 2015. december 9-én, Gödöllőn. A MÖSZ vidékfejlesztési konferencia-sorozatának záró rendezvényén az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartanak előadásokat.


Egy klímavédelmi cél mihamarabbi kitűzését sürgeti a Klímabarát Települések Szövetsége

A Klímabarát Települések Szövetsége szerint a településeknek kell önként vállalt klímastratégiákat alkotniuk, ez a szint áll ugyanis a legközelebb az állampolgárokhoz – jelentette ki Kovács Lajos, a szövetség elnöke 2015. november 30-án, az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.


Az új alelnökök: Hassay Zsófia, Kovács Péter és Riz Levente

Hoffmann Tamást, Újbuda polgármesterét választotta társelnökévé a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) egyhangú szavazással. A Tarlós István elnök, főpolgármester és Hoffmann Tamás által jegyzett, 2015. november 30-i közlemény szerint az alelnöki tisztséget Hassay Zsófia VI. kerületi, Kovács Péter – leköszönő elnök – XVI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármester látja el a következő egy évben.


Debrecen polgármestere köszönetet mondott a kormánynak és megköszönte a cívisváros lakóinak türelmét

A kormány következetes migrációs politikájának köszönhetően 2015. november 30-án az utolsó őrizetes is elhagyta a menekülttábort – közölte Debrecen polgármestere az MTI-vel. Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében emlékeztetett rá: az Orbán Viktor miniszterelnök májusi debreceni látogatásakor aláírt megállapodásnak megfelelően fogadták el azt a kormányhatározat, amely alapján most bezárta kapuit a tábor.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu