Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Legkorábban júliusban indul el a közbringarendszer
Szoftverhibák késleltetik az indítást – Az éves bringabérlet tervezett ára: 18 900 forint
Júliusban kezdődhet meg leghamarabb a MOL Bubi közbringarendszer nyilvános próbaüzeme, ha addig a kivitelezőnek sikerül kijavítania a még jelentkező szoftverhibákat. A főváros csak akkor veszi át a rendszert, ha az hibátlanul működik, addig pedig napi 1,8 millió forint kötbért érvényesít a T-Systemsszel szemben – mondta 2014. június 10-én sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs, városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

A számítógépes háttérrendszer véglegesítése során vannak jelenleg még kisebb problémák, kisebb, kiegészítő funkciók nem működnek még. Jelenleg minden nap a BKK száz munkatársa teszteli a rendszert, bízunk benne, hogy a szállító a hibákat kijavítja – közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Június 11-én indul a közbringarendszer egy hétig tartó, zártkörű terheléses tesztje – mondta Horváth Gábor, a T-Systems ágazati igazgatója. Úgy fogalmazott: ott követtek el hibát, hogy bár a rendszer szoftverfunkciói részben már működnek a világ több nagyvárosában, ezek együttműködését, integrációs szükségletét alábecsülték, amiért vállalják a felelősséget.

A főpolgármester-helyettes és a vezérigazgató hangsúlyozta: a szerződés szerint július 16-án érik el a kivitelezővel szemben érvényesíthető kötbér maximumát, ezt követően akár fel is mondhatják a szerződést. Minden szereplő azon dolgozik, hogy ezt az opciót elkerüljük – hangsúlyozta Szeneczey Balázs.

Vitézy Dávid elmondta: ha a belső terheléses teszt során minden hibát sikerül kijavítani, akkor ezt követően indulhat el a két hétig tartó, ezer fő bevonásával zajló nyilvános próbaüzem, a közbringarendszert pedig július közepén bocsáthatják a nagyközönség rendelkezésére.

Az éves bérlet a jelenlegi tervek szerint 18 900 forintba fog kerülni. A MOL Bubi első ezer felhasználója 12 000 forintért veheti meg az éves bérletet, ebből az összegből ötezer forint felhasználható lesz a félórán túli kerékpárkölcsönzésre. Akinek éves BKK-bérlete van, fél áron, vagyis hatezer forintért juthat hozzá a MOL Bubi bérlethez. A díjszabást a működés első időszakának tapasztalatai alapján korrigálhatják – hangzott el.

Forrás: Budapest.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu