Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megjelent az NGM elektromos töltőállomások létesítésére kiírt 1,25 milliárdos pályázata

Egymilliárd 250 millió forint keretösszegben nyitott pályázatot elektronikus töltőállomások létesítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium – mondta el az InfoRádiónak a tárca államtitkára. Lepsényi István kifejtette, hogy az önkormányzatának szóló pályázat keretében 1000 töltőpont létesülhet, az első állomások pedig már októberben megjelenhetnek.


Szigorúbb jogszabályokra, büntetésekre lenne szükség az allergén gyomnövény elleni védekezésben

Nagyon magas a parlagfű pollenjének koncentrációja, és a helyzet a következő hetekben csak rosszabb lehet. Az önkormányzatok megszigorítanák a jogszabályokat, az ombudsman külön kormánybiztosra bízná a védekezés irányítását – tudható meg a HírTV tudósításából.


Az elismerésből évente egy adományozható – A pályázat beadási határideje: 2016. október 3.

Pest Megye Önkormányzata idén is meghirdeti a Környezetvédelméért Díj pályázatot, amivel az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket ismeri el. A pályázat beadási határideje: 2016. október 3.


Előfordul, hogy házi gyermekorvosok látják el a felnőtteket, és fordítva. A kormányzati támogatás csökkentheti a terhelést

Hétvégi, 12-16 órás ügyelet 2000 forintos órabérért, majd hétfőn újabb munkanap a praxisban – ez nem a legkecsegtetőbb ajánlat, ezért az országban sok helyen nehéz megszervezni a háziorvosi ügyeletet, és a finanszírozást illetően az önkormányzat segítségére is szükség van – mondták a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők. A kormány 4,1 milliárd forintot szán a probléma megoldására.


Közpark és játszótér kerülhet az életveszélyessé vált épület helyére

Életveszélyessé vált, ezért felújítás helyett lebontják Gödöllőn a tavaly még az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó városháza főtéri épületét – tájékoztatta Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója 2016. augusztus 2-án az MTI-t.


Szabó Gellért jelenleg a falusi iskolák helyzetének javítása ügyében szorgoskodik

Harc és erőszak nélkül érte el céljait. Igaz szóval, magyar szívvel, bölcsességgel, szelíd, mégis kőkemény megszállottsággal. Úgy, hogy mindvégig elismerés és tisztelet övezte személyét. Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere, nemrégiben kapta meg a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat. A Magyar Faluszövetség elnökét a szentkiraly.hu kérdezte meg a rangos elismerés kapcsán.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül kerékpáros főosztályt hoznak létre a beruházások koordinálására

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút fejlesztésről döntött a kormány, a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették – jelentette be 2016. augusztus 4-én Révész Máriusz, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa egy háttérbeszélgetésen, Budapesten.


A kormány tervei között a tisztán elektromos üzemű gépjárművek elterjedését ösztönző vásárlási támogatás bevezetése is szerepel

Hamarosan pályázhatnak támogatásért elektromosautó-töltő állomások létesítésére az önkormányzatok – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére. A tájékoztatás szerint a pályázatot jóváhagyták, a megjelentetéssel kapcsolatos adminisztratív feladatok vannak hátra. 


Az EMMI tervei szerint minden városban és községben települési szociális koncepciót kellene készíteni

Hamarosan újabb kötelező feladatokat kapnak a települési önkormányzatok – olvasható a szociális és gyermekvédelmi törvények módosításáról szóló javaslatban. Az EMMI azt tervezi, hogy minden városban és községben települési szociális koncepciót kell készíteni, amelyben meghatározzák a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokat, amelyeket a helyben élő és szociálisan rászoruló személyek érdekében el kell látni – írja a Népszava. 


A smart city fogalma egy fenntartható, környezettudatos városszervezési és működtetési gyakorlatot takar

Divatos kifejezés manapság a smart city, mindenki szeret dobálózni vele, és talán még sikk is, ha valaki ilyen településen élhet. De mit is kell érteni az alatt, hogy egy város okos? Ennek járt utána a Magyar Nemzet Online a Lechner Tudásközpont Okos Város központjának vezetőjénél és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánjánál.


A városképét meghatározó építészeti értékek megóvása érdekében jelentek meg pályázatok

Három új pályázatot hirdetett meg a Fővárosi Önkormányzat, amelyek célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése és felújítása. A műemléki keretből az épületek, épületrészek eredeti állapotának visszaállítására, az építészeti értékvédelmi támogatásból díszítések restaurálására lehet pályázni. Emellett külön pályázatot írtak ki örökségvédelem alatt álló lakóépületek állagmegóvási munkáira is.


Az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparképítési program iránt, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól, a határidő augusztus 15. – mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára 2016. augusztus 4-én az M1 aktuális csatornán.


Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát

Szabó Ágnes, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte meg a 2016. augusztus 7-én megtartott időközi polgármester-választást Jánkmajtison – közölte Erdei Anita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel. A községben az önkormányzati képviselőkről is döntöttek a választók.


A szakemberhiány egyes településeken a szolgáltatások ellátását veszélyeztetheti

A szakképzett munkaerő hiánya már a kisiparosokat is elérte, tevékenységük bővítésének egyre inkább akadálya, hogy nem tudnak felvenni jó szakmunkásokat – mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke. A szakemberhiány elsősorban a fémiparra, az építőiparra jellemző, de érinti az egész kisipart. 


A mintegy ötezer védőnői praxisból jelenleg négyszáz betöltetlen

A kormány által béremelésre szánt összeg töredékét kapják csak kézhez a védőnők, amíg nem kötelezi a munkáltatóikat jogszabály arra, hogy a központi költségvetésből utalt kétmilliárd forintot teljes egészében erre fordítsák. A szaktárca közölte: ők is azt szeretnék, ha az önkormányzatok a kapott pénz minél nagyobb hányadát fordítanák a védőnők béremelésére – írja a Magyar Idők.


A szeptember 1-jén kezdődő programba 756 hátrányos helyzetű embert vonnak be

Európai uniós pályázaton 1,1 milliárd forintot nyert el Békéscsaba önkormányzata és a Békés Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium helyi foglalkoztatási együttműködési programok kidolgozására. A programba 756 hátrányos helyzetű embert vonnak be, akik egyéni és csoportos tanácsadásokon vehetnek részt, mentori szolgáltatást nyújtanak számukra az elhelyezkedés és a munkahely megtartása érdekében.


Ismét lehet jelentkezni a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjára

Ötödik alkalommal hirdeti meg a kormány a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramját (FKÖ Program). Az ösztöndíjat elnyerő jelentkezők a felsőoktatás őszi szemesztere alatt három hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt valamely minisztériumnál, heti 20 óra időtartamban. A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 21.


A kormánytól várnak segítséget a károkat szenvedett települések

Közel egymilliárd forintnyi kár keletkezett a magyar-ukrán-román hármashatár közelében fekvő magyar településeken a júniusi vihar nyomán. Az érintett önkormányzatok a kormánytól várnak segítséget. A legtöbb kár Rozsályban keletkezett, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még tart a viharkárok felmérése – tudósít az InfoRádió.


Dukai Miklós: a 2011-es új önkormányzati törvénnyel lezárult a közigazgatás átalakítása

A Belügyminisztérium illetékes államtitkársága cáfolta, hogy napirenden lenne Budapest közigazgatásának radikális átalakítása. Terézváros polgármestere sem tud róla, hogy kerületét beolvasztanák. A Népszabadság tegnapi száma szerint a 2011-es új önkormányzati törvény előkészítő anyagait porolhatja le a kormány – írja a Magyar Idők.


A cím odaítéléséről a későbbiekben dönt a képviselő-testület, az átadást a decemberi ünnepi közgyűlés keretében tartják meg

Baja Város Díszpolgára címre terjeszti fel Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszót Fercsák Róbert (Fidesz-KDNP) polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője – olvasható a város honlapján. A felterjesztést sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Fercsák Róbert úgy fogalmazott, a város egy emberként áll Hosszú Katinka mellett és szurkol érte. A jelöléssel örömüket fejezik ki eddigi eredményeiért, és biztatásukat a további sikeres szerepléshez.


A fővárosi önkormányzat szerint a rágcsálók irtása folyamatos, jelenlétük nem jelent közegészségügyi veszélyt

Egyre több a patkány Budapesten, a Magyar Idők 2016. augusztus 10-i számában azt írta, többen jelezték, hogy már nappali órákban is találkoznak patkányokkal az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein is. A fővárosi önkormányzat a lapot arról tájékoztatta, hogy a patkányirtás folyamatos, a rágcsálók jelenléte nem jelent közegészségügyi veszélyt.


A III. kerületi önkormányzat a helyi lakossághoz fordul a jelenleg névtelen közterület elnevezésével kapcsolatban

A Kétfarkú Kutya Párt  felvetette, hogy Kaszásdűlőn, egy névtelen közterületet a nemrégiben elhunyt olasz színészről, Carlo Pedersoli művészneve után Bud Spencerről nevezzenek el – írja Óbuda hivatalos honlapja. Az ötletre nyitott az önkormányzat vezetése is, ezért a helyi lakossághoz fordul azzal a kérdéssel, hogy: Támogatják-e, hogy a Búza utca – Köles utca – Szérűskert utca – Zab utca közötti füves terület egy részét Bud Spencerről nevezzék el?


Jelentős informatikai fejlesztésekre készül Budapest Főváros Kormányhivatala

Az okmányirodákat kezdték el 2011 után felváltani az első- majd másodgenerációs kormányablakok, melyekből jelenleg harminc található Budapesten. A rendszer kialakulásáról, jelenéről és jövőjéről Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója beszélt a Rádió Orientnek.


Máté Gábor a kivitelezésben is részt vesz, ha kell, talicskát tol vagy cserepet rak

Máté Gábor polgármester tervezte, helyi közmunkások építik Pusztaszer öt új, fából készült buszmegállóját, amelyeknek darabja négy-ötszázezer forint. Két sikertelen pályázat után önerőből cserélik le az elavult bádogbeállókat – olvasható a Délmagyarország cikkében.


A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az üres ingatlanok aránya Észak-Magyarországon a legmagasabb

A 2001-es 9,2 százalék, illetve a 2011-es 10,9 százalék után tavaly elérte a 12,7 százalékot az üres lakások aránya Magyarországon, számuk mintegy 560 ezer volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréséből. A magyarországi lakásviszonyokat vizsgáló, tavaly október-novemberben készült reprezentatív felmérés adatai szerint Magyarországon 2,7 millió lakóépületben 4,4 millió lakás található, kevéssel több a négy évvel korábbinál.


A fiatalok főként adminisztratív vagy kisegítő feladatokat látnak el

A nyári diákmunkaprogram keretében 26 ezer tanuló vállalt munkát az önkormányzatoknál vagy az önkormányzati fenntartású intézményeknél – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár 2016. augusztus 11-én a köztévében.


Az LMP szerint hosszú távú fejlesztéspolitikára volna szükség a mostani „kézivezérelt” beruházások helyett

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a Modern Városok program nem fejlesztéspolitika, hanem csak egy kampánykörút. Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője 2016. augusztus 13-i sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta: hosszú távú fejlesztéspolitikára volna szükség a mostani „kézivezérelt” beruházások helyett.


A kilenc településen tervezett börtönberuházás 4500 fővel tudja bővíteni a fogvatartotti létszámot

Több lap is megírta, hogy egy rendelettervezet alapján felgyorsíthatja a kabinet a börtönprogramot. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági helyettese szerint a bürokratikus akadályok nélkül akár egy évvel hamarabb is befejezhető az összesen kilenc települést érintő beruházás – tudósít az InfoRádió. 


Czibere Károly szerint legalább 1300-1400 szegregált településrész van Magyarországon

Legalább 1300-1400 szegregált településrész van Magyarországon, amelyek lakói hátrányos helyzetűnek számítanak – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2016. augusztus 13-án, az M1 aktuális csatornán.


A Velencei tótól nemsokára a Balatonig lehet majd tekerni a fejlesztéseknek köszönhetően

Országszerte több száz kilométer kerékpárút épülhet a következő években, emellett a megyei önkormányzatok a meglévő kerékpárút-hálózatok fejlesztésére is több milliárd forintot szánnak – derül ki az Magyar Távirati Iroda tudósítói által készített körképből.


Intézmények, járdák és utak felújításához kap segítséget több mint háromszáz település

Több mint háromszáz település összesen ötmilliárd forint támogatást kap intézmények fejlesztéséhez, valamint utak, hidak és járdák felújításához – erről döntött a közelmúltban a helyi önkormányzatokért felelős miniszter. A legnagyobb támogatás harmincmillió forint, de a legkisebb megítélt összeg is meghaladja az egymillió forintot – írja a Magyar Idők.


Somogyszentimre helyén szántóföld lesz, ahol kukoricát, lucernát vagy napraforgót termelnek majd

Somogyszentimre nemrég vesztette el utolsó lakóját. A falu megmaradt épületeit lebontatják. Így fejeződik be egy 600 éves történet. Nemrég meghalt Somogyszentimre utolsó lakója – írja a Magyar Nemzet. Ezzel a Kadarkúthoz közeli, és közigazgatásilag oda is tartozó falu végképp elnéptelenedett.


Harminc százalékos illetményemelést szeretnének minden önkormányzati köztisztviselő és dolgozó számára

Egynapos sztrájkot tartanak az önkormányzati alkalmazottak szeptember 14-én a javadalmazásuk emeléséért – jelentette be 2016. augusztus 17-én az InfoRádióban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint az érintettek jelentős részének nettó 75 ezer forintos fizetése van. Ráadásul a kistelepülések polgármesterei sok esetben annyit keresnek, mint egy közmunkás.


A tervek szerint 2018. január 1-jéig az ASP-rendszer valamennyi szakrendszeréhez csatlakozik az összes önkormányzat

A Belügyminisztérium és az országos önkormányzati érdekszövetségek a tárca kezdeményezésére egyeztettek az önkormányzatok gazdálkodásához, adózásához számítógépes támogatást nyújtó ASP rendszer bevezetésének ütemezéséről, a csatlakozás várható feltételeiről – áll a Belügyminisztérium közleményében.


Több mint 200 magyarországi önkormányzat csatlakozott a szemléletformáló kampányhoz

Először haladta meg a kétszázat a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban programot szervező hazai önkormányzatok száma 2016-ban. A nemzetközi honlapon már most minden korábbinál több település jelezte részvételét a szűk egy hónap múlva kezdődő rendezvénysorozatban.


A kormány így kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a megemelt béreket meg is kapják az érintettek

Januárig visszamenőleg megkaphatják a védőnők a részükre biztosított béremelés teljes összegét – a Magyar Idők értesülései szerint ezt tartalmazza az az előterjesztés, mellyel a kormány kötelezné az önkormányzatokat, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó 30-35 ezer forintos pluszforrásnak ne csak 12 százalékát juttassák el az érintetteknek. 


A Pest megyei községben így próbálják távol tartani a helyi órabéreket lenyomó romániai idénymunkásokat

Már nemcsak bevételszerzés, hanem a nemkívánatos személyek távol tartása céljából is születnek helyi adók. Alsónémediben napi 800 forintot kötelesek fizetni, akiknek régóta nincs munkájuk, és nem a saját lakásukban élnek – értesült a HVG. Ahogy a képviselő-testületi ülésen elhangzottakból is kiderül, a rendeletet a településen nagy számban jelen lévő, Romániából érkezőkre szabták. 


A támogatási kérelmek benyújtására két szakaszban van lehetőség 2016 szeptember 15. és 2017. február 28. között

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című (KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására két szakaszban van lehetőség. A „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat támogatására rendelkezésre álló tervezett keretösszeg nyolc és félmilliárd forint.


A rendszer Budapest mintegy 300 forgalomfigyelő kamerájának képét teszi hozzáférhetővé

Már közterületi kamerarendszer is segíti a fővárosban az Országos Mentőszolgálat mentésirányítóit. A rendszert, amely a mentőszolgálat, a Fővárosi Önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, a Budapest Közút Zrt., a Siemens Zrt. és a GVSX Kft. együttműködése révén valósult meg, 2016. augusztus 19-én mutatták be.


A rendelet a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek és más egészségügyi dolgozók alapbérének idei emelését rögzíti

A Magyar Közlöny 2016. augusztus 16-i számában megjelent az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak bérfejlesztéséről, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendelet. A most megjelent kormányrendelet a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek, valamint a szakdolgozók, továbbá más egészségügyi dolgozók alapbérének idei emelését rögzíti. 


A közel 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség mintegy 890 milliárd forintot már meghirdetett

Szeptembertől újabb, a gazdák számára jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Miniszterelnökség. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást 2016. augusztus 18-án, a XXV. Farmer-Expon, Debrecenben.


Az idén 11. alkalommal megrendezett eseményen 11 település 12 intézménye várja színes programokkal az érdeklődőket

Az ország 11 településén összesen 12 állatkert várja az érdeklődőket szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal az V. Állatkertek éjszakáján 2016. augusztus 26-án. Az intézményenkénti részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.


Kiválasztották az 58 tankerületi központ vezetőjét, a tankerületek között pedig szétosztották a szükséges pénzügyi keretet

Az őszi szünet végéig mindenhol véglegesítik a tankerületi központok székhelyét, és november végén megkezdődhet az iskolák átvétele az önkormányzatoktól – mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a Magyar Időknek adott interjúban. Pölöskei Gáborné a lap hétfői számában megjelent cikkben kifejtette: már kiválasztották az 58 tankerületi központ vezetőjét, akik ismerik illetékességi területeiket, szervezik csapatukat. 


Az önkormányzatok szeptember 30-áig nyújthatják be igényeiket – Tavaly 180 ezer rászorulónak tudtak segíteni

Megjelent a pályázati kiírás a szociális célú tüzelőanyag-vásárlás támogatására. A települési önkormányzatok jövő héttől nyújthatják be pályázatukat – közölte a Belügyminisztérium 2016. augusztus 23-án az MTI-vel. A közlemény szerint az ötezernél kevesebb lakosú településeknek szóló pályázat kerete idén is hárommilliárd forint. 


A fenntartóknak augusztus végéig kell kérelmezniük, hogy milyen típusú bölcsődeként kívánnak működni a későbbiekben

Januártól átalakul a bölcsődei ellátórendszer, a szülők a jövőben hagyományos bölcsődébe, mini bölcsődébe, munkahelyi bölcsődébe vagy családi bölcsődébe írathatják be három év alatti gyerekeiket – közölte 2016. augusztus 23-án Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.


Évente 3,5 milliárd forint jut a hálózat működtetésére – A jövőben közfoglalkoztatottakat is bevonhatnak majd a munkába

Már ezer faluban működik falugondnoki és ötszáz tanyasi területen tanyagondnoki szolgálat – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2016. augusztus 23-án a Pest megyei Péteri környékén, egy tanyán, sajtótájékoztatón.


Veszprém megyéből eddig Ajka, Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Paloznak kapta meg a MUT elismerését

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) az idei Hild János-díjat Tihanynak adományozta. A rangos elismerést a városépítésben kimagasló eredményeket elért települések önkormányzatai kapják. Tihany először pályázott a díjra. A neves szakmai elismerést három kategóriában osztják ki évente, Tihany a kétezer lélekszám alatti települések között bizonyult idén a legjobbnak.


A állami támogatást 2017. december 31-ig kell felhasználnia az érintett önkormányzatoknak

Idén huszonnégy település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból – mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára 2016. augusztus 25-én az M1 aktuális csatornán.


Tavaly Cigánd, Óbuda-Békásmegyer, illetve Hódmezővásárhely önkormányzata nyerte el a címet és a vele járó támogatást

Hogyan tennéd még gyerekbarátabbá a településed? Erre kíváncsi az UNICEF, amely szervezet másodszorra hirdette meg a hazai önkormányzatok számára a Gyerekbarát Település Programját – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány pályázata olyan települési önkormányzatoknak szól, amelyek kötelezettséget vállalnak a gyermekek jogainak kiemelt védelmére. 


Az év alpolgármestere elismerést a budaörsi Bíró Gyula, az év főjegyzője díjat a zalaegerszegi Kovács Gábor vehette át

Koncz Ferencet, Szerencs Fidesz-KDNP-s vezetőjét választották az év polgármesterének az idén. Az elismerést a városi polgármesterek randevúja elnevezésű, huszonkettedszer megrendezett eseményen adták át 2016. augusztus 25-én, Szerencsen. A díjat országos internetes szavazás alapján évről évre azok a városvezetők kapják meg, akik az állampolgárok voksai szerint leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. 


A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó a későbbiekben, ünnepélyes keretek között kapja meg a díszpolgári aranygyűrűt

Díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak; a legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a 2016. augusztus 25- ülésén döntött a közgyűlés. A városháza tájékoztatása szerint Cseh László az egri díszpolgári aranygyűrűt a későbbiekben, ünnepélyes keretek között veszi majd át.


Októbertől este 10 és reggel 6 között nem lehet alkoholt árusítani a város üzleteiben

A tatabányai képviselő-testület 2016. augusztus 26-i közgyűlésen csaknem másfél órás tanácskozás után megalkotta azt az önkormányzati rendeletet, amely szerint ez év október elsejétől 22 órától reggel 6 óráig tiltja az alkoholtartalmú termékek árusítását Komárom-Esztergom megye székhelyének üzletei számára.


Gémesi György szerint nem igazságos a tervezett „szolidaritási hozzájárulás”

Az iskolák teljes államosításával a finanszírozás rendszere is változik, a tervek szerint az állam 50 milliárd forintot von el az önkormányzatoktól az iskolák működtetéséért cserébe, ebből 21 milliárd forintot „szolidaritási hozzájárulásként”. A településeknek az adóerő-képességük függvényében kell fizetniük, azoktól szednek be pénzt, ahol ez az összeg meghaladja a 32 ezer forintot. A Vasárnapi Hírek erről kérdezte Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét.


Idén 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatással valósultak meg a programok és több mint 90 ezer gyereket tudtak fogadni

Ez évben minden eddiginél több, 90 ezer gyerek üdülhetett az Erzsébet-táborokban – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2016. augusztus 26-án, az aznap záruló fonyódligeti Erzsébet-táborban.


Németh Imre jelentős szavazatkülönbséggel nyerte el a posztot

Németh Imre független jelölt nyerte meg a 2016. augusztus 28-án megtartott időközi polgármester-választást a Zala megyei Padáron – közölte a település jegyzője. Kövécsné Kozma Györgyi elmondta: a polgármesteri tisztségért két független jelölt indult, Németh Imre 42 szavazatot szerzett, Kapusi Zsoltra pedig 28-an szavaztak.


A Pest megyei település lakói a „számlagyáras” perben hozott ítélet ismeretében is kitartottak eddigi vezetőjük mellett

Az előzetes eredmények alapján Gyenes Levente Zoltán (Gyömrő 2000 Kör) kapta a legtöbb voksot a Pest megyei Gyömrőn a 2016. augusztus 28-i időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel. Varga Ernő tájékoztatása szerint Gyenesre 4610-en voksoltak, míg a további két jelölt közül Horváth István Attila (független) 1258, Kovács István (Magyar Munkáspárt) 88 szavazatot kapott. 


A Pest megyei kormánymegbízott szerint távoznia kell a polgármesternek, mert továbbra is méltatlan tisztére

Továbbra is fennáll a méltatlanság a tavasszal jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyömrői polgármesterrel, Gyenes Leventével szemben, így hiába mondott le korábban tisztéről, majd nyert ismét az augusztus 28-i időközi polgármester-választáson, tisztségét nem tarthatja meg – közölte 2016. augusztus 29-én az MTI érdeklődésére Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.


Jövőre 500 millió forint jut a vidéki fesztiváloknak – A cél, hogy ne kizárólag Budapest központú legyen a magyar fesztiválélet

A kormány jövőre több mint egymilliárd forintot fordít a fesztiválok támogatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Nyíregyháza polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján 2016. augusztus 29-én, a nyírségi megyeszékhelyen. Rétvári Bence hangsúlyozta: stabil a fesztiválok állami támogatása, az erre a célra fordítható összeg a 2017-es költségvetésben rendelkezésre áll.


Érettségit adnak a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák is – Növekszik a hiányszakmás ösztöndíjasok köre

Szeptember elsejétől már éles üzemben indulnak az új szakképzési intézmények, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák – jelentette ki Varga Mihály 2016. augusztus 29-én, Kecskeméten az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó ünnepségen. A miniszter hangsúlyozta: a gazdasági növekedés fenntartásához elengedhetetlen, hogy minden területen megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak Magyarországon.


Új alapszervezet alakult a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt vezetésével

Kizárták a Fideszből Horváth Richardot, Hatvan polgármesterét, és a többségéről is lemondott a kormánypárt a helyi önkormányzatban. A térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt jelentette be, hogy vezetésével új alapszervezet alakult, mert szerinte a polgármester alkalmatlan a tisztségre, miután százmilliókról csúszott le a város európai uniós pályázatokon – tudósít az RTL Klub Híradója. 


A város a referendum 20 millió forintos költségét inkább járdák építésére és felújítására fordítja

Nem lesz népszavazás a gumihulladék-feldolgozóról, Kaposvár közgyűlése 2016. augusztus 29-én elutasította az erről szóló népszavazás elrendelését, mert a kérdése okafogyottá vált – tudósít a Somogy TV. A város a referendum 20 millió forintos költségét inkább járdák építésére és felújítására fordítja – jelentette be Szita Károly polgármester. 


A Belügyminisztérium – a Pest megyei kormányhivatallal ellentétben – nem lát okot a méltatlansági eljárás lefolytatására

Nem mond le ismét megszerzett mandátumáról Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör), Gyömrő 2016. augusztus 28-án újraválasztott polgármestere annak ellenére sem, hogy a megyei kormányhivatal szerint ezt kell tennie. A politikus egy belügyminisztériumi állásfoglalásra hivatkozva úgy véli: a tavasszal rá kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés miatti joghátránya mára okafogyottá vált.


Az ellenzéki pártok többsége nem támogatja, hogy Közigazgatási Bíróságot hozzanak létre

Az Igazságügyi Minisztérium 2016. szeptember 2-ára, péntekre hívta egyeztetésre a pártok frakcióit, hogy áttekintsék az önálló közigazgatási bíráskodás újbóli szabályozását. Az önálló közigazgatási bíráskodás megteremtése a rendszerváltás elmaradt adóssága – áll a minisztérium MTI-nek eljuttatott közleményében.


A társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével elnevezésű pályázat keretösszege 14 milliárd forint

A helyi közösségek fejlesztéséért hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) civil és egyházi szervezeteknek, polgári közösségeknek – jelentette be 2016. augusztus 31-i sajtótájékoztatóján Balog Zoltán. Elmondta: a társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével elnevezésű pályázat keretösszege 14 milliárd forint, egy szervezet 18 és 25 millió forint közötti összeget nyerhet el, így akár 700 szervezetet is tudnak támogatni.


Újabb fontos döntések: módosította a hajléktalanrendeletet és kerékpáros fejlesztésekre pályázik a Fővárosi Közgyűlés

Csaknem 60 napirendi pontot tárgyalt meg 2016. augusztus 31-i, rendes ülésén a közgyűlés. Novembertől kiválik a HÉV-ágazat a BKV-ból, megújul a Pók utcai felüljáró, módosult a hajléktalanrendelet. Folytathatja munkáját a Madách és az Újszínház vezetője, a Thália igazgatója Kálomista Gábor lett. A Főváros 18 kerületet érintő kerékpáros fejlesztésekre pályázik, valamint töltőhálózat épülhet az elektromos járműveknek – tudósít a Budapest.hu.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu