Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Orosházán létesül az első korszerű SOS gyermekfalu
A gyerekek és nevelőszüleik 2015 őszén költöznek be – Battonya nem járul hozzá a gyermekfaluja kiürítéséhez

Magyarországon elsőként Orosházán létesül új, a XXI. század igényeinek megfelelő integrált gyermekfalu – jelentette ki 2014. június 26-án Gosztonyi Gábor, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány ügyvezető igazgatója, a Békés megyei település városházáján tartott sajtótájékoztatón.


Az ügyvezető igazgató kifejtette: a Battonyáról átköltöző gyermekfaluban mintegy 70 gyermek és nevelőszüleik önálló otthonokban élhetnek majd, a helyi társadalomnak ugyanolyan szereplői lesznek mint a többi család és gyermekeik. A költözéssel kapcsolatban azt mondta, az alapítvány nem hagyja magára Battonyát, a családmegerősítő programot indít 50 hátrányos helyzetű családnak. 

Zalai Mihály (Fidesz-KDNP), Orosháza megbízott polgármestere a tájékoztatón bejelentette: Orosháza szívesen fogadja a battonyai SOS Gyermekfalut, a város képviselő-testülete az erről szóló polgármesteri előterjesztést egyhangúlag fogadta el a június 26-i közgyűlésen.

Elhangzott: az alapítvány jelentős összegű támogatást nyert egy adományozó által kiírt pályázaton egy integrált gyermekfalu létrehozására. A támogatásból lakóingatlanokat vásárolnak és újítanak fel. A képviselő-testület vállalta, hogy a gyermekfalu részére önálló közösségi házat létesít, ahol fogadják és programokkal várják a városban élő gyermekes szülőket. A gyermekfalu lakói a tervek szerint 2015 őszén költöznek Battonyáról Orosházára. 

A városházán váratlanul megjelent Battonya polgármestere. Karsai József (független) sérelmezte, hogy a sajtótájékoztatóra nem kapott meghívást. A hivatalos tájékoztató előtt a jelen lévő újságíróknak elmondta: Battonya nem hagyja magát, nem járul hozzá a gyermekfalu kiürítéséhez, az értékes ingatlanegyüttes lepusztulásához. A településen 15 munkahely szűnik meg, barátságok, kiváló együttműködések bomlanak föl. 

A vasfüggöny mögött Battonyán épült fel az első gyermekfalu, jól működött, ezért is érthetetlen a kiürítése - jelentette ki Karsai József. Utalt arra, a település fontolgatja, hogy az SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szövetségéhez fordul jogorvoslatért. 

Gosztonyi Gábor, az alapítvány ügyvezető igazgatója Karsai József tiltakozásával kapcsolatban a sajtótájékoztatón kifejtette: a battonyai ingatlant el akarják adni, a pénzből szeretnék növelni a gondozott gyermekek számát a régióban és Békés megyében. A battonyai gyermekfalut az ügyvezető korszerűtlennek nevezte, ahol az üzemeltetési költségek az átlagnál nagyobbak. Utalt arra is, hogy a Battonyai önkormányzattal és a polgármesterrel tárgyaltak az elköltözésről és annak feltételeiről, az erről szóló jegyzőkönyvet mind a két fél aláírásával hitelesítette.

Magyarországon Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen működnek SOS gyermekfalvak. Az alapítvány jelenleg 370 fiatalt gondoz, aki valamilyen okból nem nevelkedhet saját családjában.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu