Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az MSZP szerint nyílt háborút folyik Budapest ellen
Horváth Csaba úgy véli, a módosított önkormányzati választási rendszer választási csalással ér fel

Budapest ellen nyílt háborút folytat az Orbán-kormány, a módosított önkormányzati választási rendszer választási csalással ér fel – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője 2014. június 11-i budapesti sajtótájékoztatón. Az önkormányzati választási rendszer módosítása ahhoz kell – mondta a párt főpolgármester-jelöltje –, hogy a Fidesz megpróbálja megszerezni a fővárosi többséget, ez a törvény arról szól, hogyan lehet a kisebbségből többséget csinálni. 


Horváth Csaba szerint azért tartotta szükségesnek a Fidesz-KDNP az önkormányzati választási rendszer módosítását, mert április 6-i országgyűlési választáson sem sikerült többségbe kerülnie a fővárosban.

Kijelentette: a főpolgármesternek kötelessége lenne a városért harcolnia, eközben hónapok óta nem hallani a hangját, és a módosítás kapcsán sem tudni, hogy mi a véleménye a főváros felszabdalásáról, tönkretételéről, értékeinek elhurcolásáról. Hozzátette: egyes minisztériumok elköltöztetése egy hadjárat része, „a budapestieket bünteti az Orbán-kormány azért, mert szabadok és tisztességes polgárok”.

Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese közölte: indítványt nyújtanak be, hogy Tarlós István főpolgármester hívjon össze rendkívüli közgyűlést.

Miközben Székesfehérvár testülete összeült, hogy üdvözölje a Honvédelmi Minisztérium odaköltöztetésének bejelentését, az lenne a minimum, hogy a főváros vezetője kiálljon, és megvédje azt, ami Budapesten van – mondta. Hozzátette: a minisztériumok elköltöztetése Budapesten több ezer álláshely elvesztését jelenti majd.

Tüttő Kata szerint a törvénymódosításnak két oka van: egyrészt a Fidesz „biztosra akar menni”, az új törvénnyel ugyanis 25 százalékkal több mandátumhoz jut majd a Fidesz-KDNP, másrészt a Fideszben van egy nagyon erős Budapest-ellenesség.

Forrás: MTI - InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu