Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hosszúra nyúlik a Magasház bontása előtti eljárás
Az állam csak akkor ad pénzt a munkálatokra, miután az épület a pécsi önkormányzat tulajdonába került

Több mint két hónap már eltelt a pécsi Magasház lebontására adott féléves határidőből, azonban eddig még semmi nem történt, a szellemház teljes valójában éktelenkedik. A városházán azt mondják, az önkormányzati tulajdonba kerülését követően a „lehető leghamarabb” elkezdődhet a munka – írja a Pécsi Újság.


A kormányhivatal szakhatósága még 2014 áprilisának végén jóváhagyta a Magasház bontási tervét azzal, hogy az épület eltüntetésére hat hónap áll rendelkezésre. Azóta már több mint két hónap eltelt, ám hírük-hamvuk sincs a toronydaruknak.

A Pécsi Újság megkérdezte a városházán, hogy áll jelenleg az ügy, ám csak szűkszavú választ kapott. Úgy fogalmaztak, az épület továbbra sem az önkormányzaté, még mindig magántulajdonban van. A cég, a La Torre felszámolás alatt áll, az eljárás eredményeképpen lehet a város ismét birtokon belül. Azonban az, hogy ez mikorra várható, a felszámolás menetétől függ, így a bontás is, amit a lehető leghamarabb szeretnének elkezdeni. A munkálatok érdemi előkészítése már megtörtént. A felszámolóval egyeztettek, az eljárás a jogszabályi előírásoknak megfelelő ütemezéssel zajlik.

Annak, hogy ki az épület tulajdonosa, a bontás szempontjából óriási jelentősége van. A munkálatokra a pénzt (egymilliárd forintot) az állam adja, ámde csak akkor, ha a ház már a városé. A felszámolás során azért kerülhet az önkormányzat kezére az épület, mert a jelenlegi tulajdonos a városházának (is) tartozik.

Maga a felszámolási procedúra viszont – a hírportál értesülése szerint – viszont még akár további hónapokig is elhúzódhat.

Korábban dr. Hargitai János – akkor még kormánymegbízottként – azt nyilatkozta, a bontás szerinte legkorábban májusban elkezdődhet, sőt, akár még korábban is. A bontási határozat kiadása, és a tervek jóváhagyása után viszont a kormányhivatalnak már nincs ráhatása arra, ki és mikor bont.

Legkorábban akkor léphetnek az ügyben, ha letelik a féléves határidő és a ház még mindig áll: akár milliós tételű bírságot is kiszabhatnak, ráadásul többször is – kérdés persze, hogy ennek a gyakorlatban milyen hatása lenne az adósságban már nyakig úszó cégre.

Forrás: Pécsi Újság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu