Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gyanús közbeszerzéseket talált az LMP Szekszárdon
Hadházy Ákos szerint extrém címeken csorgattak ki uniós pénzeket magánkézbe a tolnai megyeszékhelyen

Az LMP felszólítja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vizsgálja ki a magyarországi európai uniós közbeszerzéseket – közölte 2014. június 6-án a korábban a szekszárdi trafikmutyit leleplező Hadházy Ákos, a párt önkormányzati képviselője. Hozzátette, feljelentést tesznek jövő héten, mert sok közbeszerzési ügyben felmerül a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúja.


A szekszárdi városvezetés több esetben távoli, ismeretlen, gyakran honlappal sem rendelkező cégeket hívott meg ajánlattételre. Hadházy Ákos azt állítja, „extrém címeken” csorgattak ki uniós pénzeket magánkézbe, például 15 millió forintot költöttek teremfoglaltsági szoftverre, de ugyanennyit fizettek ki egy gyerekek számára rendezett kétnapos rendezvényre is.

Hozzátette: az LMP jogászai több közbeszerzési ügyet is megvizsgáltak, sok esetben egyértelműen bizonyítható a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés tényállás. Ezek miatt a jövő héten feljelentést is tesznek – közölte a politikus. Elmondta, több közbeszerzésnél is előfordult, hogy az ajánlattevő cégeknek megegyeztek az adataik, telephelyük, tulajdonosi körük.

Amikor a polgármestert megkérdezte, miért épp ezeket a cégeket hívta meg a pályázatra, azt válaszolta, nem emlékszik – tette hozzá.

A képviselő, aki 130 közbeszerzést nézett át, az mondta, 120 esetben szinte fillérre megegyezett a városvezetés által a projektre szánt becsült ár és az ajánlattételi összeg. Mindezek alapján Hadházy Ákos úgy véli, egy olyan szervezett céghálózatról lehet szó, mint amilyenről Zuschlag János, a börtönből nemrég szabadult volt szocialista képviselő ügyében, aki szervezett céghálózatot hozott létre, hogy ifjúsági támogatásokat kiszervezzen magánkézbe.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta: az LMP nyilvánosságot és átláthatóságot követel az uniós források elosztásánál. A politikus szerint 2010 előtt is komoly problémák voltak az uniós pénzek felhasználásában, 2010-ben pedig az addig némi átláthatóságot garantáló civilek kikerültek a pályázatértékelő bizottságokból, és helyükre – az LMP szerint vélhetően Fideszhez közeli – szakértők kerültek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu