Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A legtöbb pénzt Vác, Óbuda, Monor és Hódmezővásárhely kapta – Döntöttek Pest megye és Budapest szétválásáról

Az Orbán-kormány december 29-i döntésével közel 18 milliárd forintot csoportosított át 135 magyarországi település önkormányzati feladatainak támogatására. A Magyar Közlönyből kiderül, hogy sok más egyéb mellett uszodák, sportcsarnokok, utak építését, közintézmények, járdák felújítását fedezik az önkormányzatok a kétmillió­tól kétmilliárd forintig terjedő pluszpénzből, valamint egyéb beruházások önrészét és hitelkiváltást.


A Magyar Hírlap értesülései szerint a jelenlegi fejpályaudvar szerepét a kelenföldi veszi majd át

Nemsokára megszűnhet a budapesti Déli pályaudvar, lebonthatják – értesült kormányközeli forrásokból a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, a mostani építmény helyét a Délivel határos Vérmező park „folytatása” foglalhatja el. A vasúti síneket felszedik, a terület azon részén P+R parkolót létesítenének. 


Az önkormányzatok számára 2016-ban juttatandó előirányzatok felosztásáról a kultúráért felelős miniszter döntött

A 2016-os költségvetés összesen mintegy 18 milliárd forintot biztosít települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű városi múzeumok, megyei könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataira.


A Fővárosi Önkormányzat a rendőrséghez fordul a bontás akadályozása és az új oszlopok felállítása miatt

A Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatban, mivel a cég akadályozza a bontási munkákat – mondta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok 2016. január 3-án az MTI-nek. Közölte: a Fővárosi Önkormányzat az októberi közgyűlésén szerződést bontott a Mahir Cityposter Kft-vel, mivel a cég nem teljesítette maradéktalanul az abban foglaltakat. 


Gödöllő és Budaörs polgármestere szerint az NGM és a főváros megállapodása miatt nem állhat le a közlekedés

Orbán Viktor és Tarlós István nem fog találkozni a közeljövőben – tudta meg az ATV Híradója a miniszterelnök sajtófőnökétől. Ez azt is jelenti tehát, hogy nem lesznek további tárgyalások a BKV finanszírozásáról. Az agglomerációs körzet két érintett polgármestere – Gémesi György és Wittinghoff Tamás – szerint mától nem állíthatják le a közlekedést, hiszen hivatalos megállapodás van a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a főváros között.


Hegedűs Istvánt „a tisztség betöltésére való alkalmatlansága okán” mondatnák le

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselőinek többsége rendkívüli közgyűlés haladéktalan összehívását kezdeményezi – közölte 27 önkormányzati képviselő nevében Berényi László, Gáspár Szilvia, Csóka János, Dancs Mihály és Balogh János 2016. január 4-én az MTI-vel.


Pogácsás Tibor: A szociális tüzelőanyag-támogatást tavaly megkapta az érintett 2185 önkormányzat

A rászorulóknak február 15-ig meg kell kapniuk az ingyen tüzelőt – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára 2016. január 5-én az M1 aktuális csatorna műsorában. Pogácsás Tibor elmondta: a szociális tüzelőanyag-támogatást tavaly megkapták az érintett önkormányzatok, a tüzelő kiszállítása folyamatban van.


A pályázati keret várhatóan idén is hetven millió forint lesz

A tárca az előző évek hagyományait folytatva 2016-ban is kiírja a Zöld Forrás pályázatot, melyre a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában részt vállaló civil szervezetek pályázhatnak. A pályázati keretet a minisztérium – a 2016. évi költségvetési törvény alapján – várhatóan a tavalyi évhez hasonlóan az idén is 70 millió forintban határozza meg. 


Szaló Péter az Integrált Településfejlesztési Stratégia keretében kidolgozott koncepciókról

Országosan 140 város és 15 fővárosi kerület vett részt az Integrált Településfejlesztési stratégiában, amelynek célja a települések olyan szintű fejlesztése, amelyek egyszerre felelnek meg a gazdasági, a társadalmi, a környezeti és az infrastrukturális kihívásoknak. A jelenlegi forráselosztás helyett alulról építkező rendszerre lenne szükség, így ténylegesen az adott településen szükséges fejlesztések valósulhatnának meg – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Szaló Péter, szakértő. 


A Mahir az összes nemzetközi fórumot megkeresi, ha a fővárosi önkormányzat a bírósági ítélet előtt folytatja akcióját

Újabb fejezetéhez ért a Simicska Lajos cége, a Mahir és a fővárosi önkormányzat közti hirdetőoszlopok eltávolításáról szóló ügy – írja a Magyar Idők. A Mahir jogi képviselője, Magyar György ügyvéd bejelentette: a Mahir Cityposter Kft. az összes nemzetközi fórumot megkeresi, akár Strasbourgig is elmegy, ha a fővárosi önkormányzat a bírósági ítélet megszületése előtt folytatja a hirdető­oszlopai ellen meghirdetett törvénysértő akcióját. 


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak keretösszege összesen 81 milliárd forint

A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését segíti 81 milliárd forinttal az a négy új pályázati felhívás, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2015. január 5-én jelent meg – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t.


A Magyar Munkáspárt elnöke a párt jelöltjeként indul a posztért – Megválasztása esetén népi dolgozói fórumot indítana

Thürmer Gyula pártja önálló jelöltjeként indul a 2016. február 28-i salgótarjáni polgármester-választáson. A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.


Eger, Göd, Hajdúböszörmény, Miskolc és Nagykamarás díjat, további 35 önkormányzat oklevelet kapott

Több mint 40 szervező vehetett át elismeréseket a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján 2016. január 6-án, Budapesten. 2015-ben a legjobb szervező önkormányzat díjban részesült Eger, Göd, Hajdúböszörmény, Miskolc és Nagykamarás önkormányzata.


Az ötmilliárdos beruházás nyomán 15-30 új munkahely jöhet majd létre a Duna-parti városban

Új kereskedelmi kikötő épül mintegy ötmilliárd forint beruházással Mohácson 2017 végéig – tájékoztatta a Duna-parti város polgármestere 2016. január 7-én az MTI-t. Szekó József (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a konténerek és darabáru rakodására alkalmas új közforgalmú kikötőn keresztül a baranyai és a dél-dunántúli régió vállalkozásai könnyebben juttathatják majd el termékeiket a világpiacra.


Az összesen 471,6 millió forint értékű támogatást az OEP 2015 végén átutalta a háziorvosoknak

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen a jól működő egészségügyi rendszer elengedhetetlen feltétele az erős alapellátás. A 2015. július 6-án elfogadott alapellátási törvény az alapellátás prevenciós célú megerősítésének támogatása mellett annak kapuőri szerepét is növelni kívánja.


Már a mostani ciklusban átterelnének a versenyszférába 100-150 ezer embert – A munkaadók támogatják a kormány tervét

Hosszútávon 600 ezer fővel csökkentené a közalkalmazottak számát a kormány, a terv már ebben a kormányzási ciklusban 100-150 ezer ember átterelését jelentené a versenyszférába. Az érintettek attól tartanak, hogy az ígéretek ellenére tömegek kerülnek utcára – olvasható az atv.hu hírportálon.


A közfoglalkoztatás 2016-os költségvetése 340 milliárd forint – A kormány januárban dönt a közfoglalkoztatottak idei béréről

Huszonötezer közfoglalkoztatottnak segíthet a január elsejével bevezetett elhelyezkedési juttatás – közölte 2016. január 7-én a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor elmondta: a juttatás lényege, hogy aki legalább egy hónapja közfoglalkoztatottként tevékenykedik, illetve a megelőző két éven belül legalább 180 napig közfoglalkoztatási jogviszonya volt, piaci elhelyezkedése esetén megkaphatja a közfoglalkoztatási szerződése még hátralévő idejére járó támogatást.


A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 43,2 milliárd forint

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Zöld város kialakítása” című (TOP-2.1.2-15 kódszámú) felhívás. A pályázat célja a települések általános környezeti állapotának javítása, a település fenntartható fejlődési pályára állításának segítése, a kijelölt akcióterületen található zöldfelületek megújítása. A felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására a városi jogállású települések helyi önkormányzatai jogosultak.


A megelőző évi ellenőrzés során feltárt hiányosságokat a Fővárosi Önkormányzat az ellenőrzött időszak alatt megszüntette

Összességében rendben találta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2015. évi fővárosi forrásmegosztást, vizsgálata során csak kisebb hiányosságokat tárt fel, amelyek az ellenőrzés végére megszűntek – közölte az ÁSZ 2016. január 7-én a Magyar Távirati Irodával. 


Az önkormányzatok számára jó hír, hogy a nem jövedelemtermelő fejlesztések esetében nem kell önrészt fizetni

Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára 2016. január 8-án az MTI-t.


Szabó Lóránd polgármester szerint az intézményfenntartó nem fordított elég pénzt a város iskoláira

Pert indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen a dombóvári önkormányzat. A Tolna megyei város vezetése szerint az állami iskolafenntartó nem fordít elég pénzt a település tanintézményeinek karbantartására, és így gyorsan romlik az épületek állaga – írja a Népszabadság a 2016. január 8-i számában.


Orbán Viktor és Tarlós István megbeszélésén felmerült, hogy a helyiérdekű vasutakat teljes hálózatukkal átvenné az állam

Tarlós István nem tartja elképzelhetetlennek, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson – ezt 2016. január 8-i sajtótájékoztatóján jelentette be. A Budapestinfón azt mondta: ha valaki eldönti, hogy végleg kiszáll, akkor elkezdik nem komolyan venni, és „felpaprikázta” az a helyzet, ami kialakult – írja a Magyar Idők.


Sem a Magyar Önkormányzatok Szövetségének, sem a Magyar Mérnöki Kamarának nem nyerte el a tetszését a változtatás

Az önkormányzatok és a mérnökök tetszését sem nyerte el maradéktalanul az a változás, hogy a 300 négyzetméternél kisebb lakóházak építéséhez január 1-jétől nem kell engedélyt kérni. Nyilatkozatban kérte a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, hogy vonják vissza azt a módosítást, amelynek értelmében a 300 négyzetméternél kisebb lakóházak építéséhez január 1-jétől nem kell engedélyt kérni.


A Zala megyei kistelepülésen a független Szabó Krisztián szerezett legtöbb szavazatot

A független Szabó Krisztián személyében új polgármestert választottak 2016. január 10-én, Magyarszentmiklóson, ahol a négy testületi hely közül hármat az eddigi képviselők nyerték el – tájékoztatta az időközi választás eredményéről Szekeres András, a zalai település körjegyzője az MTI-t.


Magyarországi önkormányzatok csatlakozását is várja az idősbarát környezet megteremtése érdekében alakult szervezet

Covenant on Demographic Change (Szövetség a demográfiai változások jegyében) néven új szövetség alakult meg az Európai Unióban az idősbarát környezet megteremtése érdekében. A szervezethez 2016. január 15-ig lehet csatlakozni alapító tagként az EU területén működő önkormányzatoknak és szervezeteiknek (teljes körű alapító tagként), civil szervezeteknek, egyetemeknek (rendes alapító tagként, szavazati jogokkal) és cégeknek (társult alapító tagként, szavazati jog nélkül). Tagként később is várja a csatlakozókat a szövetség.


Vona Gábor pártelnök „építő embernek” nevezte az önkormányzat pénzügyi bizottságában tevékenykedő mérnököt

Hulitka István gépészmérnököt, az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagját indítja a Jobbik Salgótarjánban a február 28-ai időközi választáson – a jelöltet Vona Gábor pártelnök mutatta be 2016. január 11-én. Vona Gábor „építő embernek” nevezte Hulitka Istvánt, akinek hivatása mérnök, karakteréből adódóan pedig nem a megosztást, a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi.


Az új személyazonosító okmány használatára fokozatosan történik majd az átállás

Átadták az első új típusú, elektronikus személyazonosító igazolványt 2016. január 11-én, Budapesten. Az okmányt elektronikus aláírásra is lehet használni, valamint az a TAJ-kártya és az adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja. Az okmányt Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára adta át a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEK KH). 


A kormány úgy döntött, nem terheli rá a csekély bevételű turisztikai területen működőkre a pénztárgépek bevezetését

Mentesülnek a falusi vendégfogadásból élő magánvállalkozók az online pénztárgép bevezetésétől, noha januártól nekik is kötelező lett volna elektronikus kasszával kiállított nyugtát adniuk. A hivatalosan regisztrált közel háromezres piacon azonban akkora terhet jelentene a gépek üzemeltetése, hogy többen felhagynának a tevékenységgel, elveszítve megélhetési forrásukat. Ezért engedményt tesz a kormány, a falusi turizmusban marad a forgalom önkéntes bevallása – írja a Magyar Idők.


Az ösztöndíj összege havonta 50 ezer forint – A Miniszterelnökség pályázatára január 11-24 között lehet jelentkezni

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók számára. A Magyar Közlönyben megjelent felhívás szerint – a várhatóan február végén induló – program célja a szakmailag elhivatott, munkatapasztalattal nem rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatók ösztöndíj-támogatással megvalósuló, szakirányú munkatapasztalat-szerzésének biztosítása. 


A Fővárosi Törvényszék ideiglenes intézkedésként eltiltotta a Fővárosi Önkormányzatot az utcabútorok eltávolításától

A Fővárosi Törvényszék 2016. január 12-i, nem jogerős végzésével, ideiglenes intézkedésként eltiltotta a Fővárosi Önkormányzatot a kihelyezett utcabútor bontásától – közölte a törvényszék az MTI-vel. A végzés nem jogerős, de fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható. A jogvita érdemi elbírálására irányuló per folytatódik a törvényszéken – tették hozzá.


A bűncselekmény hiányában felmentett szocialista városvezető szerint minden ellene felhozott vád politikai indíttatású

Bűncselekmény hiányában felmentette Schwartz Bélát, Ajka szocialista polgármesterét 2016. január 12-én a Veszprémi Törvényszék a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntettében ellene emelt vádak alól. A törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel közölte: a Veszprémi Járásbíróság tavaly január 23-ai felmentő ítéletét hagyták helyben. 


Tavaly 178 időközi önkormányzati választást tartottak az országban

Az elkövetkező hónapokban negyvenhat településen tartanak időközi önkormányzati választásokat – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból. Van ahol egyéni képviselőt, máshol az egész testületet vagy polgármestert, illetve mindkettőt kell választani, így összesen 63 szavazásra kerül sor – írja a Magyar Hírlap. 


A TÖOSZ titkársága által üzemeltetett központ ingyenes helyszínt biztosít a magyar önkormányzatok rendezvényei számára

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ nyílt 2016. január 12-én, a budapesti Damjanich utcában. A MANORKA projekt célkitűzéseként megvalósított, s a TÖOSZ titkársága által üzemeltetett önkormányzati központ ingyenes helyszínt biztosít bármely magyar önkormányzat számára, legyen szó megbeszélésről, vagy rendezvényről, emellett a TÖOSZ által kidolgozott képzési programok és felhalmozott tudásbázis is elérhetőek lesznek itt. 


A Mahir Cityposter Kft. most hatszáz millió forint kárbiztosítéki letét megfizetését követeli a fővárostól

Nekilátott kihelyezni a hirdetőoszlopait a Mahir Cityposter Kft. azokon a pontokon, ahonnan korábban a fővárosi önkormányzat eltávolíttatta őket Összesen 169 hirdetőoszlopot bontott el a főváros, melyeknek a pótlását 2016. január 13-án kezdte meg a Mahir – mondta el az MNO-nak Puskár Anett, a cég tanácsadója. Kiemelte: az Andrássy útról korábban négy oszlopot vittek el, ezeknek a pótlása már folyamatban van.


Újra összeült a Közszolgáltató Érdekegyeztető Fórum – További egyeztetésre van szükség az álláspontok közelítéséhez

Ismét ülésezett a Közszolgáltató Érdekegyeztető Fórum, hogy mielőbb megállapodás születhessen a Kormány, az önkormányzatok és az érdekvédelmi szakszervezetek között arról, miképpen válhat lehetővé a modern, szolgáltató állam kereteibe illeszkedő, a szakmai képzettséget és teljesítményt elismerő állami tisztviselői kar megújulása.


Az önkormányzati érdekszövetség a polgármesteri illetmények rendezését is ismételten kezdeményezi a parlamentnél

Bírálta az önkormányzatoknak juttatott állami pénzek elosztását a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ). Rendkívüli támogatások címén a Belügyminisztérium még december közepén néhány százezer és 200 millió forint közötti támogatásokat küldött szét az önkormányzatoknak – tudósít a Somogy TV. 


Készen állnak a HÉV átvételére, a HÉV és a MÁV integrációjára is

A kormány és a főváros közötti tárgyalások megegyezéssel lezárhatók: az állam átveszi az agglomerációs közlekedés működtetését és kész a HÉV átvételére is. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter erről 2016. január 14-én, a Kormányinfó 36 nevű sajtótájékoztatón beszélt, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.


Az állatvédelmi szakjogász szerint az állatvédők kevesebbet nyertek és többet veszítettek a módosítással

Sok vitára ad okot az a 2016. január elsején hatályba lépett állatvédelmi jogszabály, melynek értelmében tilos kutyát tartósan láncra verni. A jogszabály nemcsak az állattartókat kötelezi, hiszen a kormány állatvédelmi hatóságként a jegyzőt és a megyei kormányhivatal járási hivatalát jelöli ki. A kérdés az, hogy az új szabályozás és annak következményei mekkora terhet rónak az önkormányzatokra, ugyanis a kóbor állatok befogása már most is milliókkal terheli meg a költségvetésüket – írja az MNO.


Magyar település lesz 2023-ban Európa egyik kulturális fővárosa – Idén Wroclaw és San Sebastián viseli a címet

Magyar település lesz Európa egyik kulturális fővárosa 2023-ban, a cím elnyerésére már idén lehet pályázni – jelentette be az emberi erőforrások minisztere 2016. január 15-én Pécsett, amely város 2010-ben viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Balog Zoltán hangsúlyozta: a nyílt pályázaton bármely magyar város indulhat, a kiválasztásba a magyar kormány „még csak ajánlás” szintjén sem szólhat bele. 


A Zala megyei település képviselői a kezdetektől nem tudtak érdemben együtt dolgozni a polgármesterrel

Egyhangú szavazással feloszlatta magát 2016. január 14-én a Zala megyei Söjtör képviselő-testülete, és a polgármester is lemondott. Könyves Gábor (független) polgármester január 15-én az MTI-nek elmondta: a képviselő-testület már a megalakulása óta nem tudott érdemben együtt dolgozni vele. 


Felcsút polgármestere a földprivatizáció kapcsán érdemelte ki az LMP által alapított „kitüntetést”

Az LMP 2015-re ismét Mészáros Lőrincnek ítélte oda „a legnagyobb közpénzlenyúlónak” járó, az ellenzéki párt által alapított „Aranytalicska-díjat” – közölte 2016. január 15-i budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia vidékfejlesztési szakszóvivő. Azt mondta, a felcsúti polgármester a földprivatizációban felmutatott teljesítményével érdemelte ki a díjat, mert „ekkora hatalmas pofátlansággal végrehajtott lenyúlás nem történt az elmúlt időszakban”. 


Az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a jövő héten kezdődik az NFM és a Fővárosi Önkormányzat között

Jövő héten kezdődik az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között – tájékoztatta a Magyar Időket a Főpolgármesteri Hivatal. Elmondták: Tarlós István főpolgármester és Seszták Miklós miniszter fogják vezetni a tárgyalódelegációkat, az átadás-átvétel részleteit fogják megbeszélni. Az agglomerációs buszjáratok és a HÉV-vonalak állami kezelésbe vétele kapcsán a Fővárosi Közgyűlésnek is döntést kell hoznia. 


Hajdúszoboszlón az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület, Szolnokon a Fidesz jelöltje nyert

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szolnokon és a Hajdú-Bihar megyei Hajdúszoboszlón tartottak időközi önkormányzati képviselő-választást 2016. január 17-én. Szolnokon a fideszes Rezák László János, míg Hajdúszoboszlón Németi Attila Sándor, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület képviselőjelöltje kapta a legtöbb szavazatot.


Egy nyíregyházi vállalkozó súlyos állításokat tett a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampánya kapcsán

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és „feketekasszából” fizettek nekik ezért.


Megkezdődtek a tárgyalások a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzetgazdasági Minisztérium között

Befejeződött az első tárgyalás Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István főpolgármester között a budapesti agglomerációs közlekedésről, az álláspontok sokat közeledtek a megbeszélésen – közölte a szaktárca és a Fővárosi Önkormányzat 2016. január 18-án az MTI-vel.


A településeknek január végéig kell jelezniük, hogy átadják-e a lakossági szolgáltatást, vagy továbbra is maguk látják el

A parlamenti szavazás előtt kikerült a kéményseprőtörvényből az a kétharmadot igénylő paragrafus, ami kiszedte volna az önkormányzatok feladatai közül a kéményseprést. A kormány szerint ez nem probléma, mert a feladatokat a törvény nem előírja, csak lazán felsorolja. Ráadásul egyelőre és elvben a katasztrófavédelem és az önkormányzatok osztozni fognak a feladaton. Ha az önkormányzatok meglévő szerződései kifutnak, és már minden kéményseprő otthagyta a cégét, csak a katasztrófavédelem marad majd a piacon – írja az Origo.


A polgármesterek bíznak benne, hogy az új támogatási rendszer nemcsak a nagyvárosokban hozza meg az építési kedvet

Előbb a nagyvárosokban indulhatnak el az otthonteremtési program révén az építkezések, de – vidéki polgármesterek szerint – a jövő évtől a kisebb településeken is egyre több csokos házépítés várható. A válság évei előtt sok összközműves telket alakítottak ki, amelyek azóta üresen állnak – olvasható a Magyar Idők cikkében. 


A kormány azzal számol, hogy az idén a korábbinál kétszer annyi, nyolcezer helyett tizenhatezer új lakás épülhet

Nemzeti Otthonteremtési Közösség létrehozását javasolja a kormány – az angol building society mintájára –, hogy versenytársat támasszanak a lakástakarékoknak – közölte 2016. január 18-án Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Az otthonteremtési közösségről egy hónapos társadalmi vitát terveznek, parlamenti döntés március közepén várható róla.


Az ellenzéki párt szerint az intézményfenntartó központ felszámolja az intézményi autonómiát és veszélyes a tanszabadságra

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felszámolását kezdeményezi a Magyar Liberális Párt, a közoktatás szervezését és irányítását ugyanis szerintük az önkormányzatoknak kell végezniük. Bősz Anett ügyvivő 2016. január 19-i budapesti sajtótájékoztatóján kártékony intézménynek nevezte a Kliket, amely szerinte szakmailag és financiálisan sem képes eleget tenni feladatának. 


A Miniszterelnökséget vezető miniszter várja a települések terveit, javaslatait a források hatékony felhasználására

Ülést tartott a Paksi Társadalmi Tanács. A 2016. január 19-i érdekegyeztető fórumon részt vett a térség 41 polgármestere, illetve országgyűlési képviselői mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve Süli János Paks város polgármestere, akik egyben a testület társelnökei is, Bán Tamás, az MVM Paks II. Zrt., valamint Nagy Róbert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója.


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége szerint idén akár a hazai települések fele is élhet az adó kivetésének lehetőségével

Tavaly 23 település élt a földadó kivetésének lehetőségével, idén pedig számuk tovább növekszik annak ellenére, hogy korábban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, az agrártárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sem értett egyet az új adónem bevezetésével. Pedig az elmúlt időszakban az önkormányzatoktól úgy vontak el forrásokat, hogy közben sok közfeladatuk megmaradt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.


A Pest Megye Lapja havonta legalább ötvenezer példányban jelenik majd meg

Márciustól újból lesz saját újságja Pest megyének. A vegyes profilú Pest Megye Lapja próbaszámát január végén juttatják el az olvasókhoz – tájékoztatta a megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke 2016. január 20-án az MTI-t. A havonta megjelenő lap ingyenes lesz, terjesztésének módjáról még nincs végleges döntés – tette hozzá Ambrus András. 


Szepessy Zsoltot azzal vádolják, hogy csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak segített pénzért magyar állampolgárságot szerezni

Megkezdődött Szepessy Zsoltnak, az Összefogás Párt vezetőjének, Monok korábbi polgármesterének büntetőpere 2016. január 20-án, a Nyíregyházi Járásbíróságon. A korábbi önkormányzati vezetőt és társait azzal vádolja az ügyészség, hogy 2013-ban csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak segítettek pénzért magyar állampolgárságot szerezni.


A KKDSZ képviselői petíciót adtak át az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkárnak

Azonnali bértárgyalást követel a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), amely 2016. január 20-án az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elé szervezett akciót. A szakszervezet képviselői petíciót adtak át Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkárnak. A petícióban a szakszervezet az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Belügyminisztériummal követel tárgyalásokat. 


A Kúria felülvizsgálta, majd megtagadta a népszavazási kérdések hitelesítését, megváltoztatva az FVB határozatait

A Kúria megtagadta az olimpiával, valamint a Városligettel kapcsolatos népszavazási kérdések hitelesítését, megváltoztatva ezzel a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) határozatait. Az FVB 2015. december 14-én hitelesítette mindkét helyi népszavazási kérdést. A Kúriára mindkét kérdés ellen felülvizsgálati kérelem érkezett, ezt bírálta el a testület.


Koncepciók, gyakorlati tapasztalatok, megoldási kísérletek a település- és közlekedésfejlesztésben

Az elmúlt időszak jelentősen átalakuló mobilitása, s ehhez kapcsolódóan a Smart Cityt, mint a település- és közlekedésfejlesztés legújabb megoldási kísérlete voltak a központi témái annak nemzetközi szakmai konferenciának, amelyet „Smart City – Smart Mobility: Fenntartható mobilitás a városfejlesztésben” címmel rendeztek 2016. január 22-én, Budapesten. A konferencián Gémesi György, a MÖSZ elnöke a városfejlesztési tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal és felhívta a figyelmet arra, milyen szempontoknak kellene megfelelnie az önkormányzati fejlesztéseknek. 


„Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében” – 2016. február 4., Budapest

A társasházak, lakásszövetkezetek működése hosszú évek óta esetenként kriminalizálódott, néhol ellehetetlenült, másutt kaotikus helyzet alakult ki, ami igencsak megnehezíti a jegyzők és a területtel foglalkozó önkormányzati dolgozók munkáját. Ebben a nehezen átlátható helyzetben szeretne segítséget nyújtani a „Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében” című konferencia, amelyet 2016. február 4-én rendeznek Budapesten. 


Az építészekkel közösen akarják meghatározni azokat a garanciákat, amelyek biztosítják az építési szabályok betartását

A kormány február 3-án két új rendeletben foglalja majd össze az otthonteremtési program szabályait – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a „Kormányinfó 37” sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott 2016. január 21-én. Lázár János a családok otthonteremtési kedvezményével (CSOK) kapcsolatban elmondta: az egyik rendelet szól majd a használt lakáshoz jutásról, a másik az új lakáshoz jutás feltételeiről. 


Az elmúlt években 30 milliárd forintból hétezer új férőhelyet hoztak létre, valamint további ötezret újítottak fel

Mintegy 100 milliárd forintból hatvanezerre nő a bölcsődei férőhelyek száma 2018-ig Magyarországon – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2016. január 22-én, Budapesten.


Veszprémben és Iszkaszentgyörgyön egyéves rendezvénysorozattal mutatják be a finnugor kultúrát

A Magyar Kultúra Napján, 2016. január 22-én nyitották meg a Finnugor Kulturális Főváros programsorozatot Veszprémben. Mint Porga Gyula, a város polgármestere hangsúlyozta, a cím két birtokosa, Veszprém és Iszkaszentgyörgy egész éven át tartó rendezvénysorozattal mutatja be a finnugor kultúrát, közvetítve annak értékeit egész Európa felé.


A bürokráciacsökkentés kapcsán 72-73 állami szerv, háttérintézmény érintett – A köztisztviselők körülbelül 20 százalékától válnak meg

Akár 10 millió forintos végkielégítést is kaphatnak azok a köztisztviselők, akik távoznak a megszűnő kormányzati háttérintézményektől – derül ki a Népszabadság birtokába került dokumentumból. Még azok is kaphatnak 600 ezret, akiknek nem járna végkielégítés, a feltétel csak az, hogy hat évig elkerüljék az állami és az önkormányzati szférát.


Hazánk második legnagyobb városa 2004-ben kandidált a 2010. évi cím elnyerésére, de akkor Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa

Debrecen megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be – jelentette be a település polgármestere 2016. január 22-én a térség országgyűlési képviselőivel tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Papp László felidézte, Debrecen 2004-ben kandidált a 2010. évi cím elnyerésére, de akkor Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa.


A kormány elfogadta a Vidékfejlesztési Program 2016-os éves fejlesztési keretét

Jóváhagyta a kormány a Vidékfejlesztési Program 2016-os éves fejlesztési keretét (ÉFK), amelynek eredményeképpen idén több mint 800 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra pályázhatnak a gazdálkodók. A most rendelkezésre álló keretből a Miniszterelnökség 59 darab felhívás megjelentetését tervezi, amelyből 4 pályázat közbeszerzési eljárással kerül meghirdetésre.


Kisherend, Bodrogkisfalud és Aszaló független vezetőt választott, Nyírcsaholyban a Fidesz-KDNP jelöltje nyert

Négy településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. január 24-én az országban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban Magyar Csabáné, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, míg a Baranya megyei Kisherenden Varga Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkisfaludon Ádám László, a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón pedig Mészáros István független jelölt kapta a legtöbb szavazatot.


A Magyar Faluszövetség bemutatja „A falvak hatékonyságának vizsgálata” című tanulmányt

A Magyar Faluszövetség önkormányzati fórumot hív össze 2016. február 4-én Öttömösre, ahol bemutatásra és megvitatásra kerül a MANORKA projekt keretében, a Magyar Faluszövetség „A falvak hatékonysági hálózatának kiépítése” alprojektje során született eredmények szintetizálása, valamint a falusi önkormányzatok helyzetértékelésének és jövőképének összegzése révén készült „A falvak hatékonyságának vizsgálata” című tanulmány. 


A Bács-Kiskun megyei nagyközség alpolgármestere szerint a polgármester és a testület képtelen együttműködni

Feloszlatta magát 2016. január 26-i rendkívüli ülésén a lakiteleki képviselő-testület. A feloszlatást Madari Andor (Fidesz-Nemzeti Fórum) alpolgármester kezdeményezte, mert szerinte a testület és Zobokiné Kiss Anita polgármester nem tud együttműködni. Az időközi választásig továbbra is a mostani összetételű képviselő-testület irányítja a Bács-Kiskun megyei települést.


Balog Zoltán: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem működhet belső korrekciók nélkül

Köznevelési kerekasztal alakul a felsőoktatási kerekasztal mintájára, amelyen a köznevelés aktuális kérdéseit tekintik majd át – jelentette be Balog Zoltán, miután a Nemzeti Pedagógus Karral és szakmai szervezetekkel tárgyalt. Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár közölte: az egyeztetésen konszenzus jött létre, így egyharmadára csökkenhetnek a pedagógusok adminisztrációs terhei. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy értékelt: a találkozón közeledtek az álláspontok.


Pogácsás Tibor: a következő pár napban a még fennmaradó mennyiség is megérkezhet a rászorulókhoz

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint a támogatási összeg kétharmadának megfelelő mennyiségű tűzifát már kiszállították a sikeresen pályázó rászorulóknak. Pogácsás Tibor 2016. január 24-én az MTI-nek azt mondta: előrejelzéseik szerint a következő pár napban a még fennmaradó mennyiség is megérkezhet.


A párharc a Fidesz és a baloldal között dőlhet el, megfordulhat a 2014-es eredmény

Salgótarjánban négy polgármester-jelölt vág neki a 2016. február 28-i időközi választásoknak. Simon Tibort a Fidesz-KDNP, Fekete Zsoltot, a baloldali összefogás, Thürmer Gyulát a Magyar Munkáspárt, Hulitka Istvánt pedig a Jobbik indítja a salgótarjáni polgármester-választáson – derült ki január 25-én Tóthné Kerekes Andrea salgótarjáni jegyző szavaiból. A párharc a Fidesz és a baloldal között dőlhet el, megfordulhat a 2014-es eredmény – írja a Magyar Hírlap.


A Magyar Urbanisztikai Társaság 2016. március 7-ig várja az önkormányzatok pályázatait

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2016-ban 35. alkalommal adományoz települési Hild János-díjat, a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak. A díj elnyeréséért települési önkormányzatok pályázhatnak. A települési Hild János-díj egy alkalommal legfeljebb három pályázónak adható. A díjazottak emlékérmet és az adományozásról szóló oklevelet kapnak.


Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjprogramban részt vevő fiatalok

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjprogram résztvevői. A 35 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű ötven fiatal számára ez kiváló lehetőséget jelent a szakmai gyakorlat megszerzésére – mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár a program nyitó rendezvényén, 2016. január 26-án, Budapesten.


A következő helyszínek: Kisbér, Győrújbarát, Berettyóújfalu, Tokaj, Szolnok, Csenger és Kaposvár

Márciusig hét újabb helyszínen várja a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az érdeklődő őstermelőket, kistermelőket, egyesületeket, önkormányzatokat a Helyi termék éve országos fórumsorozat következő állomásain. Legközelebb január 27-én, Kisbéren találkozhatnak az érdeklődők a témával foglalkozó szakemberekkel.


A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a budapesti olimpia mestertervét – Felmondják az MNF-BKK megállapodásokat

Csaknem 40 napirendi pontot tárgyalt meg 2016. január 27-i rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Elfogadták a 2024. évi, tervezett budapesti olimpia mestertervét, amely a világverseny helyszíneit is meghatározza. Határozatban mondta ki a közgyűlés, hogy a továbbiakban nem tudja biztosítani államtól átvett feladatként az agglomerációs közösségi közlekedést, mivel az állam nem ad forrást a feladatra.


A fővárosban és minden megyeszékhelyen létrehoznak majd egy-egy hasonló intézményt

Az ország első Új Nemzedék közösségi terét adták át 2016. január 27-én, Salgótarjánban. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az eseményen elmondta: ötmilliárd forintos keretből húsz közösségi teret hoznak létre a megyeszékhelyeken és Budapesten. A fiatalok segítséget kapnak itt a pályaválasztáshoz, információhoz jutnak az őket érintő kérdésekben, az otthonteremtési támogatástól a külföldi ösztöndíj-lehetőségekig.


Jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek Jászapátiban

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) feltételeinek megfelelő családok – közölte 2016. január 28-án Farkas Ferenc, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetője az MTI-vel. A polgármester elmondta: a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyen telket, ha megfelelnek a csok feltételeinek.


Magyarország eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófája során tízen vesztették életüket

Felmentette a vörösiszapper mind a tizenöt vádlottját a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vádja alól első fokon 2016. január 28-án a Veszprémi Törvényszék.


Az adót azoknak kellene megfizetniük, akik a kerület Városrendezési és Építési Szabályzatában előírtaktól eltérően építik meg házukat

Giccsadót vezet be az óbudai önkormányzat. A kerület vezetése ugyanis attól tart, hogy az építési engedélyezési eljárás eltörlése az építészeti minőség és a településkép romlását eredményezi. Az új települési adó bevezetésére vonatkozó javaslatot 2016. január 28-i ülésén fogadta el a képviselő testület. A részleteket tartalmazó rendelettervezetet a következő ülésen tárgyalják – írja a NOL. 


A megyeszékhelyek közül Győrött és Szombathelyen dolgoznak legtöbben, Salgótarjánban a legrosszabb a helyzet

Az országban 36 településen nincs munkanélküliség, legalábbis hivatalosan. Legalacsonyabb a munkanélküliség Győrben és Szombathelyen, Budapest csak a harmadik helyen áll – írja a VS.hu. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az állástalanok aránya országos átlagban tavaly december végén 4,89 százalék volt.


Az egészségügy prevenciós kapacitásának támogatására eddig 61 járási hatáskörű egészségfejlesztési iroda jött létre

Várhatóan 2020-ig a járások kétharmadában működik majd egészségfejlesztési iroda, és az eddig méhnyakszűrésre képesítést szerzett 1400 védőnő mellett továbbiak képzését is szeretnék megvalósítani – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére.


Keretösszeg: 41 milliárd forint – Helyi önkormányzatok is jogosultak támogatási kérelem benyújtására

Turizmusfejlesztést támogató pályázati felhívás jelent meg 2016. január 28-án a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 41 milliárd forint keretösszeggel – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.


Gémesi György szerint a változtatás nemcsak a szomszédok közötti konfliktushoz, de korrupcióhoz is vezethet

Eltörölték a háromszáz négyzetméternél kisebb ingatlanok építésügyi engedélyét, ezzel együtt megszűnt a polgármesterek azon jogosítványa, hogy az egységes településképre hivatkozva megvétózzák az építkezéseket. „Ez nemcsak a szomszédok közötti konfliktushoz, de korrupcióhoz is vezethet” – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Gémesi György. A MÖSZ elnöke szerint ugyanakkor a lakásépítések áfájának csökkentése fehérítheti az építőipart.


A hazai települések közül eddig Debrecen, Veszprém és Tokaj jelezte pályázási szándékát

Tokaj is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 címre - jelentették be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és a térség vezetői sajtótájékoztatón pénteken a Tisza-parti településen. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, 2023-ban Magyarország egyik városa kaphatja meg ezt a rangos címet, Tokaj pedig a gazdag kulturális-történelmi öröksége és hagyományai miatt esélyes lesz ezen a pályázaton.


Ha „Pest régió” 2020 után átkerül a kevésbé fejlett régiókategóriába, többletforráshoz jut a 2021-ben kezdődő fejlesztési ciklusban

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál – ezt a megyei közgyűlés 2016. január 29-i ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.


Vezér Mihály polgármester Facebook-oldalán közölte a hírt, miután Csányi Sándorral tárgyalt a beruházásról

Akkor sem Százhalombattán épül fel a Homatech Recycling Zrt. tervezett gumifeldolgozó üzeme, ha bebizonyosodik, hogy a beruházás egészségre ártalmatlan – közölte Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere 2016. január 29-én, Facebook-oldalán, miután találkozott Csányi Sándorral, a beruházó döntéshozó tulajdonosával. 


A szervezők február 18-ig várják az önkormányzatok, oktatási intézmények és civil szervezetek pályázatait

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina hetedik alkalommal megszervezett programjába olyan saját vagy bérelt földterületekkel rendelkező pályázókat várnak, akik vállalják, hogy az elnyert zöldség – többek között burgonya, paradicsom, paprika – vetőmagokat elvetik, gondozzák, betakarítják, majd a terményeket nehéz sorsú családoknak, időseknek, fogyatékkal élőknek adják.


A Pest megyei város önkormányzata visszavonta korábbi népszavazási kezdeményezését

Visszavonta Nagykőrös önkormányzata a helyi népszavazási kezdeményezését, amely alapján Bács-Kiskun megyéhez csatlakozott volna a település – közölte a polgármesteri kabinetiroda 2016. január 31-én az MTI-vel. A kezdeményezés visszavonását a január 29-i képviselőtestületi ülésen szavazták meg.


Óbuda-Békásmegyer félmillió forintos giccsadót vetne ki évente azokra, akik eltérnek a kerület arculatától

Az önkormányzatoknak definiálniuk kell, hogy mi a giccs, mielőtt büntetőadót vetnek ki – ezt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének illetékese nyilatkozta a Hír TV-nek. Az egyik baloldali kispárt szakpolitikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az ingatlanok átépítéséhez, illetve bővítéséhez változatlanul kell engedély – nem elég bejelenteni a munkálatokat.


A Tolna megyei településen három független jelölt közül választhattak a szavazópolgárok

A település eddigi alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást 2016. január 31-én, a Tolna megyei Györén – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Visnyei Gabriella elmondta: a három független jelölt közül Filamella Tibor 234 szavazatot kapott, Vercse Lászlóra 110-en, Müllerné Kulcsár Krisztinára 33-an voksoltak. Az 562 jogosultból 378-an vettek részt a választáson, egy szavazat érvénytelen volt – tette hozzá.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu