Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Térfigyelő kamerarendszer, fokozott rendőri, polgárőri, valamint közterület-felügyelői jelenlét

Térfigyelő kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadóállomás mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen – jelentette be a város polgármestere 2015. július 1-jén, sajtótájékoztatón. Az önkormányzat saját költségén 15 millió forintból 15 kamerát szereltet fel a tábor bejáratától a Sámsoni út mentén, egészen a Kassai útig – mondta Papp László (Fidesz-KDNP) a debreceni tábor bejáratánál tartott tájékoztatón.


A támogatások egy részére önkormányzatok, másik hányadára magánemberek pályázhatnak

Öt célterületen vissza nem térítendő támogatást ad az állam idén a tanyafejlesztési program előirányzatában, 1 milliárd 415 millió forint összegben. A támogatások aránya 75-100 százalékig terjed. Az egyes célterületekre külön pályázati felhívás és adatlap készül, amelyeket az agrártárca honlapján, a kormányzati portálon és a Herman Ottó Intézet saját honlapján lehet majd elérni 30 napon belül.


Az Államkincstárt és a Fővárosi Önkormányzatot forrásmegosztási rendeletét is vizsgálná az ÁSZ a második félévben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Domokos László átadta a számvevőszék 2015. második félévi ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének – tudatta 2015. július 2-án az ÁSZ. A terv szerint sor kerül egyebek mellett a Magyar Államkincstár hatósági tevékenységének, egyes adóbeszedési eljárásoknak, valamint egyes központi intézmények és az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) ellenőrzésére.


A földművelésügyi miniszter rendelete 2015. július 3-tól érvényes

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre 2015. július 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.


A szocialisták szeretnék ha bármelyik üzlet nyitva tarthatna a hét minden napján

Az MSZP felszólítja a települések jegyzőit, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazásig minden üzletet, amely ezt igényli, nyilvánítsanak piaccá ugyanazokkal a feltételekkel, mint ahogy az a CBA balatonfenyvesi és balatonakali boltjai esetében történt.


A két helyért három független jelölt indult – Bertalan Péter Zoltánné és Varga Zsolt került be a testületbe

Érvényes és eredményes volt a 2015. július 5-én tartott időközi önkormányzati képviselő-választás a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodakon – tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t. Veilandics Eszter elmondta, hogy reggel 6 és este 7 óra között egy szavazókörben a 304 választásra jogosult ember közül 121-en jelentek meg. Mindegyik szavazat érvényes volt, rendkívüli esemény nem történt.


A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos július 8-án éjfélig a legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el

A napsütéses időjárás nyomán több településen meghaladta az ózonterhelés az egészségügyi határértéket – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) 2015. július 6-án az MTI-vel. A levegő magas ózontartalma miatt 17 település (Budapest, Százhalombatta, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Győr, Esztergom Tatabánya, Veszprém, Hernádszurdok, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Oszlár, Salgótarján, Eger, Szolnok) kapott kifogásolt minősítést.


Az alapellátás továbbra is az önkormányzatok feladata marad

A szakorvosi vizsgával rendelkező háziorvosok, házi gyermekorvosok, alapellátást nyújtó fogorvosok szakorvosként is történő finanszírozását, a háziorvosi praxisvásárlás megkönnyítését, továbbá a kollegiális szakmai vezető kinevezését is rögzíti az egészségügyi alapellátásról szóló törvény, amelyet 2015. július 6-án fogadott el az Országgyűlés 151 igen szavazattal, 38 nem ellenében. 


Találkozó a keleti partnerség jegyében – Egyezmény született a MÖSZ és a CALM között

A pénzügyi decentralizáció és az önkormányzatok fenntartható fejlődése volt a témája annak a workshopnak, amelyet a Magyar Önkormányzatok Szövetsége rendezett a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával 2015. július 7-én, Gödöllőn a keleti partnerség önkormányzati szövetségei képviselőnek, illetve magyar települések polgármesterei, önkormányzati szakemberei részvételével, s amelyen a MÖSZ együttműködési megállapodást kötött a Moldovai Önkormányzatok Kongresszusával (CALM).


Interaktív címerkiállítás és országos nyereményjáték a Magyar Önkormányzatok Szövetsége támogatásával

Több mint 400 magyar település címere tekinthető meg azon az interaktív címerkiállításon, amely 2015. július 8-án nyílt meg a WestEnd City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg hazánk „legforgalmasabb piacterén”. A kiállítás kísérőrendezvényeként izgalmas, országos nyereményjátékot is indul.


Kovács Zoltán szerint az alapoktól kell az új rendszert felépíteni a közszolgálati dolgozók bérezésében

Az alapoktól kell új rendszert építeni a közszolgálati dolgozók bérezésében, mert a rendszer „torzult” – mondta Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán. Kovács Zoltán felidézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015. július 2-i bejelentését, amely szerint jövőre 25 milliárd forintot szánnak a közszolgálati dolgozók felmenő rendszerben történő béremelésére.


A vasárnapi zárva tartás életbe lépése óta a KSH adatai szerint több mint kétezer embert küldtek el a kereskedelemből

Az egyetlen málnaárus kevésnek bizonyulhat a balatonfenyvesi üzlet vasárnapi nyitva tartásához – a nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bezáratná a Balaton-parti településen a termelői piacra hivatkozva a hét utolsó napján is kinyitó boltot. A Balatonakaliban működő piacot viszont rendben találták. Az NGM azonban csak a két Balaton-parti bolt esetét vizsgálta, a multiáruházláncok által várt általános minisztériumi állásfoglalás azonban még késik.


A helytörténeti gyűjteménynek, kreatív foglalkoztatónak, valamint kiállításoknak helyet adó intézmény 25 millió forintba került

A több mint 100 éves közfürdőházat alakította helytörténeti gyűjtemények, kiállításoknak és kreatív foglalkoztatónak helyet adó épületté a nádudvari önkormányzat. A Leader program 15 millió forintos pályázatából kezdték felújítani az épületet, mely végül 25 millió forintba került. A képviselő-testület megszavazta a hiányzó 10 millió forintot, így megújult az egykori fürdő, és újra kinyitott a Kincsesház – írja a Turizmus Online.


Bátaapátiban átadták a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló interaktív látogatóközpontját

Magyarország kiemelt figyelmet fordít az energiaellátás biztonságának fenntartására és a jövő generációk védelmére – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló interaktív látogatóközpontjának 2015. július 8-i átadásán.


A Főkert válságstábot hozott létre a július 8-i vihar miatt a budapesti közparkokban keletkezett károk felszámolásához

Nagyjából 800-1000 köbméternyi fa dőlhetett ki a fővárosban, és körülbelül 200 köbméternyi ág szakadhatott le a szerdai viharban – nyilatkozta 2015. július 9-én Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A kidőlt fák egy része teljesen egészséges volt. A vihar erejét jelzi, hogy 80-100 centiméter átmérőjű fákat is tövestül csavart ki a földből, helyenként a járdát is felszakítva.


Jelenleg 105 településen végzi a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató a szemétszállítást

Az eddigi 1 év és 9 hónap helyett 3 évre jelölheti ki a szemétszállítót a katasztrófavédelem azokon a településeken, ahol az önkormányzat nem tudta megoldani a szemét elszállítását – egyebek között ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.


A települést egyelőre Csirik László alpolgármester irányítja, időközi polgármester-választás kiírásáról később döntenek

Súlyos betegségben elhunyt Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere. 68 éves volt – írja a Délmagyarország. A polgármester hetek óta kórházban volt, de korábban nem betegeskedett, ezért bíztak a felépülésében. Az egész falut mélyen megrázta és váratlanul érte a halálhír – mondta Csirik László alpolgármester.


A GYEA pályázatán Aranyosapáti, Dudar, Jánkmajtis, Petőfibánya, Kaposfő, Kéthely, Lábod, Sződ, Tiszapüspöki és Zsáka nyert

A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) nyilvánosságra hozta: melyik az a tíz falu, ahol 2015. július 1-jétől a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő kismamák és gyermekek településenként havonta 100 ezer forint értékben egy éven át ingyenesen juthatnak gyógyszerekhez, tápszerhez, vitaminokhoz. A GYEA pályázatán Aranyosapáti, Dudar, Jánkmajtis, Kaposfő, Kéthely, Lábod, Petőfibánya, Sződ, Tiszapüspöki és Zsáka önkormányzata nyert.


Kaposváron csaknem 400 olyan ingatlant tártak fel az internetes program segítségével, amelyek után nem fizettek helyi adót

Többmilliós adótartozást szedett be a kaposvári önkormányzat a Google utcakeresőjének (Street View) segítségével, tudta meg a Sonline.hu. A portál szerint a város vezetése az internetes program segítségével csaknem négyszáz olyan ingatlant – többnyire garázst, melléképületet – tárt fel, amelyek után eddig nem fizettek helyi adót tulajdonosaik. 


Idén nyolc település részesült a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elismerésében

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) – közölte a szervezet az MTI-vel. Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Alsómocsolád, Budapest XVI. kerülete, Dévaványa, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tata és Veszprém.


Már nagyobb városok is felkerültek arra a listára, ahol a helyi adóbevételek nem biztosítják a segélyekre költhető összeget

Törvénymódosítást sürget a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), mert sok önkormányzat állami támogatásra szorul, hogy a segélyeket ki tudják fizetni. 2800 település vezetésének okoz gondot a rászorulók támogatása – tudósít a HírTV. 


Az időközi választást a korábbi településvezető áprilisi lemondása miatt kellett kiírni

Lendvai Miklóst (független) választották polgármesternek 2015. július 12-én, a Zala megyei Bocföldén – közölte Császár László jegyző az MTI-vel. A jegyző tájékoztatása szerint az időközi önkormányzati választáson a település 961 választásra jogosult lakosa közül 348-an adták le voksukat a két független jelöltre. A szavazatok közül 9 volt érvénytelen. Lendvai Miklós 183 szavazatot, Rákosáné Vizsi Andrea eddigi alpolgármester pedig 156 voksot kapott.


Egyelőre egy százötven méteres ideiglenes mintaszakaszt építenek

Mórahalom külterületén 2015. július 13-án elkezdődtek a munkálatok a határőrizeti célú ideiglenes kerítés mintaszakaszának megépítésére. A munkálatok jelenlegi szakaszában egy 150 méter hosszúságú mintaszakasz megépítését a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium illetékes szervei együttesen végzik.


Nyírbogát volt polgármesterének juttatását felesége, a település jelenlegi vezetője indítványozta

Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Bors Online 2015. július 13-án megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata.


Az 500 millió forintos beruházással hazánk legnagyobb büntetés-végrehajtási Intézetét alakították ki

Ötszázmillió forintos beruházás keretében csaknem hétszáz hellyel bővítették a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet. Az új körleteket Pintér Sándor belügyminiszter, Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át 2015. július 13-án.


Orosz Mihály Zoltánt közösség elleni uszítás bűntettével vádolják

Folytatólagosan elkövetett, közösség elleni uszítás bűntette miatt vádat emelt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség. Zsíros Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője az MTI-hez eljuttatott 2015. július 15-i közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint Orosz Mihály Zoltán 2014 nyarán egy ünnepségen a község polgármestereként beszédet mondott az önkormányzat épülete előtt. 


Nyíregyházán óvodákat korszerűsítenek, Hódmezővásárhelyen folytatják a belváros rehabilitációját

Nagyon sok hazai önkormányzat él a lehetőséggel és hajt végre fejlesztéseket olyan forrásokat felhasználva, amelyek az előző európai uniós költségvetési ciklusból ragadtak bent. Ilyen maradványpénzből korszerűsítenek három óvodát Nyíregyházán és épülhet gyalog-, valamint kerékpárút Dunaújvárosban – írja a Napi Gazdaság Online.


A BÖSZ jótékonysági kezdeményezése eredményeképpen több mint 46 millió forint értékű adományt kaptak a rászorulók

Több mint 46 millió forint értékű adománnyal segíti a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) a kárpátaljai magyarokat – tudatta a szervezet 2015. július 16-án az MTI-vel. A Tarlós István főpolgármester, BÖSZ-elnök és Kovács Péter társelnök által jegyzett közlemény felidézte, hogy a szövetség március végi közgyűlésén kérte fel a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat, hogy lehetőségükhöz mérten segítsék a Kárpátalján élőket.


A Habitat for Humanity szerint a központi lakásfenntartási támogatás megszűnését nem tudják pótolni az önkormányzatok

Március 1-jével megszűnt a normatív lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás. Tavasz óta már az önkormányzatok saját döntési hatáskörébe tartozik, hogy nyújtanak-e támogatást az adóságokkal és lakhatási problémákkal küzdő háztartásoknak, és ha igen, kiknek és milyen feltételekkel. A Habitat for Humanity Magyarország felmérte, hogyan változott a lakhatási támogatások mértéke, a segélyezettek köre, és milyen hatással lehet ez a rászorulók lakhatási helyzetére.


Ha egy önkormányzat idén már kapott támogatást, akkor már csak három hónapra járó összeget ítélhetnek meg a településnek

Augusztus 15-ig ismét pályázhatnak az önkormányzatok rendkívüli szociális támogatásra, a benyújtott igényekről szeptember 30-ig dönt a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter – tudta meg a Napi Gazdaság a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárságától. A tájékoztatás szerint, ha egy önkormányzat idén már kapott támogatást, akkor annak a településnek csak három hónapra járó összeget ítélhetnek meg októberre, novemberre és decemberre.


Somogyviszlón polgármestert, Bezedeken képviselőket, Felsőgagyon polgármestert és képviselőket választottak

Három településen tartottak időközi választást 2015. július 19-én. A Somogy megyei Somogyviszlón Szabó Béla Györgyöt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagyon Szabó Krisztiánt választották meg polgármesternek, míg a Baranya megyei Bezedeken Borok István, Armbruszt Erika, Fölker Tamás László és Tóth Imre Ferenc került be a képviselő-testületbe.


Várja a csatlakozókat a Nulla Hulladékos Települések Hálózata

A Humusz Szövetség olyan elkötelezett önkormányzatokat keres, amelyek szívesen csatlakoznának egy hazai és nemzetközi hulladékcsökkentést támogató hálózathoz. A cél: olyan helyi körülményeket is figyelembe vevő Nulla Hulladék Terv kidolgozása, amely hosszútávon nyújt megoldást a település hulladékproblémáira. 


Tizenhat településen kapnak a gyerekek étkezési támogatást

Tizenhat településen összesen 480 rászoruló gyerek kap fél éven át élelmet a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel elnevezésű programjának keretében a Raiffeisen Bank adományából. Dömsöd, Drávapiski, Tolmács, Tolcsva, Heresznye, Bolhó, Baskó, Ináncs, Bácsbokod, Gyód, Mánfa, Tiszainoka, Tiszabezdéd, Szentpéterszeg, Tatárszentgyörgy és Jászboldogháza településeken 30-30 gyermek részesül étkezési támogatásban.


A várossá nyilvánítás márciusban, visszamenőlegesen módosított feltételeinek egy sem felel meg a 23 pályázó közül

Az Origo információi szerint egyetlen magyar település sem fogja elnyerni idén a városi címet. Pedig 23 község és nagyközség pályázott erre, a végső döntést a köztársasági elnök hozza meg. A városi címre vágyó községek közül a legnagyobb lélekszámúban 7500-an élnek, a legkisebben pedig alig több mint ezren.


Lehet, hogy az allergiás, vagy a rákos megbetegedések egy része is a „szennyezett” anyagokat tartalmazó élelmiszerekre vezethető vissza

Történelmi jelentőségűnek nevezte Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy a több mint négy éve tartó kormányzati erőfeszítéseknek köszönhetően Magyarországon az elsők között alakulhatott GMO-mentes egyesület. A 11 tagot számláló egyesület létrejöttét a politikus 2015. július 20-án, a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. dabasi székhelyén jelentette be.


Az Országgyűlés az elmúlt két év tapasztalatai alapján felülvizsgálta és módosította az információbiztonsági törvényt

Az Országgyűlés az e-kártya megvalósításához szükséges egyes törvények, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény módosításáról szóló 2015. évi CXXX. törvény elfogadásával módosította az információbiztonsági törvényt. A módosítások 2015. július 16-án léptek hatályba. A legfontosabb változásokat Misák István információbiztonsági tanácsadó foglalja össze.


Gémesi György: ha a körülmények nem változnak, szeptemberben a katasztrófavédelem veszi át a hulladékgyűjtést a 106 településen

Folytatódik az északkelet-pesti és a nyugat-nógrádi szemétszállító vergődése. A 106 települést kiszolgáló nonprofit kft. múlt héten arról értesítette ügyfeleit, hogy mostantól nem szállítja el a hulladékot azoktól, akiknek díjhátralékuk van. Hiába lett kisebb a rezsicsökkentés miatt a szemétszállítás tarifája, a háztartások fele nem egyenlíti ki határidőre a számláit, a tartozás összege elérte a félmilliárd forintot – írja a Világgazdaság.


Összesen 256 település helyreállításhoz kapcsolódó támogatásáról döntött a Belügyminisztérium

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint hat ütemben történtek kifizetések vis maior támogatások címen ebben az esztendőben. Az utolsó segítségről 2015. július 20-án született döntés, melynek települési önkormányzatok szerinti felosztása elérhető a kormány weblapján.


Tállai András: minden harmadik önkormányzat kért ingyenes gyermekétkeztetést

Az ingyenes gyermekétkeztetésre minden harmadik önkormányzat pályázott az országban; 953 pályázat érkezett, összesen 28 milliárd forintos igényt nyújtottak be – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára 2015. július 22-én, az M1 aktuális csatorna délutáni hírfolyamában.


Csaknem 60 millió forinttal többe kerülne a városnak, ha az állam venné át az intézmények működtetését

Salgótarján önkormányzata eredeti szándéka ellenére továbbra is működteti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) fenntartásában lévő iskolákat – erről 2015. július 23-án, rendkívüli ülésen döntött a megyei jogú város közgyűlése, miután megszületett a tárcaközi bizottság döntése. Eszerint csaknem 60 millió forinttal többe kerülne Salgótarjánnak az, ha az állam venné át az iskolák működtetését.


Hamarosan megjelenik a Belügyminisztérium pályázata az ötezer fő alatti települések számára

A kormány 3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés „Helyi önkormányzatok támogatásai” fejezetén belül, a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.


Nemcsak a hivatali helyiségek hűtése, klimatizálása kerül sokba az önkormányzatoknak

Sok százezres, akár milliós kiadásaik vannak az önkormányzatoknak a folyamatos hőségben. A településeknek többletfeladataik is adódnak a kánikulában, kiemelten kell figyelni a közfoglalkoztatottakra, az idősekre és az állatállományra is. A fővárosban több tíz millió forintra tehető a hőség miatti pluszkiadás – írja a Napi Gazdaság Online.


Mindkét településen független jelöltet választottak polgármesternek

Két időközi polgármester-választást tartottak 2015. július 26-án az országban. A Pest megyei Püspökszilágyon Tordai Sándor független jelölt, a Vas megyei Felsőcsatáron pedig a szintén független Kratochvill Attila kapta a legtöbb szavazatot települése választópolgáraitól. 


A békés és „sportszerű döntetlen” minkét fél érdeke – A tét a 14 milliárdos önkormányzati vagyon megosztása

Megegyezéssel zárulhat a Balatonkenese és Balatonakarattya közötti nézeteltérés. A több éve folyó küzdelem Balatonakarattya önállósodásával robbant ki, és a közelmúltig úgy tűnt, reménytelen a megegyezés. A tét nem csekély, 14 milliárdos önkormányzati vagyon megosztása – írja a Napi.hu.


AAz érintett Csongrád megyei településeken összesen kétszázötven közmunkást foglalkoztatnak az önkormányzatok

A közfoglalkoztatottak is részt vehetnek az érintett megyékben a magyar–szerb határzár felépítésében. Az érintett Csongrád megyei településeken összesen 250 közmunkást foglalkoztatnak az önkormányzatok – ha kell, másokkal pótolják őket, amíg a kerítést építik – írja a Délmagyarország.


A Miniszterelnökség több mint ezernyolcszáz kérelmet támogat

A gyors ügyintézésnek köszönhetően várhatóan már a héten értesítést kapnak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) azok a gazdák, akik támogatásban részesülnek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból új, környezetbarát, energiahatékony kertészeti gépek beszerzésére. A Miniszterelnökség az intézkedés keretében több mint 1800 kérelmet támogat, mintegy 18 milliárd forint értékben.


A jövőben már csak egyszer kell majd valamilyen adat változását jelezni az állam felé

A jövőben gyorsabb és egyszerűbb lesz a közigazgatási ügyintézés, miután az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára 2015. július 28-án az M1 aktuális csatornán.


Tavaly 163 eljárást indítottak és több millió forint bírságot szabtak ki

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelyet idén a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság helikoptereivel végeznek augusztus végéig. Tavaly 163 eljárást indítottak mintegy 160 hektár parlagfűvel fertőzött terület miatt és 102 alkalommal, több millió forint bírságot szabtak ki.


A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adataiból is jól látszik az ország kettészakadása

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) havonta összegyűjti, hogy egyes településeken hány álláskereső van. A legfrissebb adatok az április 20-ai állapotokat mutatják, ekkor országosan 414,9 ezer regisztrált álláskereső volt az állami szervezet rendszerében, ami a munkavállalási korú népesség 6,01 százalékának felelt meg. Rossz hír, hogy ezen magyarok negyede (100 647 fő) egy évnél több ideje keresett állást – írja a Napi.hu.


Az Olaszliszkán meglincselt tanár családja még mindig nem kapta meg a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítést

Augusztustól a város egykori neves pedagógusa, a bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt Szögi Lajos nevét viseli Tiszavasváriban a Zalka Máté utca – tudta meg a Bors. „A képviselő-testület nemrég döntött az átnevezésről, az önkormányzat természetesen a hozzátartozókat is értesítette – közölte a lappal a Szögi családot képviselő jogász, dr. Helmeczy László.


Ha egy település elveszíti a halmozottan hátrányos státust, kevesebb támogatást kap az államtól

Mivel a közmunkás foglalkoztatottak kikerülnek az állástalanokat nyilvántartó statisztikából, az elmaradott régiók amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzatai több területen a korábbinál is nagyobb slamasztikában találhatják magukat egy idő múlva – írja a Világgazdaság. A problémára az Észak-Magyarország cikke hívta fel a figyelmet. 


Az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad – Segítség a praxisvásárláshoz – Lehetőség praxisközösségek létrehozására

Augusztus 1-jén lép hatályba az egészségügyi alapellátási törvény, amely azt is rögzíti, hogy az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad, az orvosok segítséget kapnak a praxisvásárláshoz, valamint kedvezményekkel ösztönzik a részvételt az állami szűrővizsgálatokon. A törvény praxisközösségek, illetve csoportpraxisok létrehozására is lehetőséget ad.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu