Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 10.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több pénzt adna a kistelepülések vezetőinek az LMP
A párt módosító javaslatot nyújt be az 500 és az 1500 fősnél kisebb települések polgármestereinek javadalmazására vonatkozóan

Várhatóan a jövő héten nyújt be egy módosító javaslatot az LMP, amellyel a párt szeretné felemelni az 1500 főnél kevesebb lakosú települések polgármestereinek javadalmazását – jelentette be Sallai R. Benedek 2014. június 3-i, Ikotity Istvánnal közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.


A politikus elmondta, hogy a törvényi szabályozás alapján az ötszáz főnél kisebb települések vezetői a helyettes államtitkári illetmény húsz százalékára, vagyis kevesebb, mint bruttó 150 ezer forintra, míg az 1500 főnél kisebb településeken a helyettes államtitkári illetmény negyven százalékára, vagyis bruttó 299 ezer forintra jogosultak.

Az LMP javaslata ezeknek a polgármestereknek a fizetését az államtitkári illetmény harminc, illetve ötven százalékára vagyis körülbelül bruttó 224 ezer és 374 ezer forintra emelné. A szabályozást úgy képzelik el, hogy a második, 50 százalékban megállapított illetmény ne csak az 1500, hanem a 2000 fős települések polgármestereire is vonatkozzon.

Ikotity István az előzményekről azt mondta, hogy a Fidesz ellenzékben még a kistelepülések védelmezőjeként tűnt fel, védte a vasútvonalakat, tiltakozott az iskolák és a kisposták bezárása ellen. Kormányra kerülve viszont a kistelepülések kárára változtatták meg a közigazgatási és az önkormányzati törvényeket közölte.

A képviselő azt mondta, hogy az 500 fő alatti településeken a polgármesterek díjazása annyira lecsökkent, hogy az alkalmazottaik bérénél is kevesebb tiszteletdíjban részesülnek. A csökkentés következményeként előfordulhat, hogy a kistelepüléseken már nem is indulnak majd a polgármesteri posztokért tette hozzá.

Sallai R. Benedek azt firtatta: lehet, hogy pont az volt a törvényalkotók célja, hogy minél kevesebb jelölt induljon a választáson? A képviselő szavai szerint, ha a kormánypárt engedi, hogy a kistelepüléseknek ne legyenek kompetens vezetői, akkor hibázik. Ha viszont a Fidesz el akarja tántorítani a pályázókat és egy esetleges későbbi módosítással fogja felemelni a polgármesterek juttatásait, akkor azzal bűnt követ el ismertette feltételezéseiket.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu