Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bemutatták a Normafán történt első fejlesztéseket
Helyreállították a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret

Bemutatta a Normafa rehabilitációjának első ütemében elkészült fejlesztéseket Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere 2015. november 16-án, Budapesten, sajtótájékoztatón. Elmondta: eredeti állapotában állították helyre a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret, új utcabútorokat helyeztek el, és találkozási pontokat alakítottak ki.


Pokorni Zoltán az Anna-réti játszótér előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Normafa különleges hely, amely Budapest közigazgatási határain belül található, mégis természetvédelmi terület. Hozzáfűzte: ez a főváros második leglátogatottabb közparkja, ahová egy szép, napsütötte hétvégi napon akár 10-15 ezren is ellátogatnak, és ez gondot is jelent, mert a környékre évek óta jellemző a túlhasználat.

A program célja nem csupán a hegygerinc, hanem az egész János-hegy rendbetétele – mondta, hozzátéve: nagyon fontos, hogy csökkentsék a túlhasználatot, elérjék, hogy a kilátogatók ne csak a gerincet, hanem az egész hegyet birtokba vegyék.

Pokorni Zoltán kiemelte: az önkormányzat a fejlesztések élővilágra gyakorolt hatását feltáró Natura 2000-es hatásvizsgálatot készíttetett a mintegy 360 hektáros területről, és társadalmi egyeztetés keretében több száz civil szervezettel, sportszervezettel, természetvédelmi szervezettel vette fel a kapcsolatot.

Emlékeztetett rá: idén májusban népszavazáson dönthettek a kerületiek a programról, a referendumra szavai szerint „kiemelkedően sokan jöttek el”, és többségük, 80 százalékuk támogatta a tervet.

A kerület vezetője kitért arra is, hogy tart a fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának tervezése. Az önkormányzat célja, hogy minél többen jöjjenek föl a Normafára közösségi közlekedéssel vagy akár gyalog, de ne autóval.

Az Anna-réti játszótérrel kapcsolatban jelezte, hogy integrált játszóteret hoztak létre, ahol mozgássérült gyerekek is játszhatnak.

Váczi János alpolgármester részletezte: a szülők javaslatait is figyelembe véve tizennyolc új játszóeszköz került a játszótérre, amely ütéscsillapító burkolatot is kapott. Harminc háttámlás, tíz támla nélküli padot, öt új találkozási pontot alakítottak ki.

Tájékoztatása szerint a két és fél kilométer hosszú ösvény felújítása, a játszótér áthelyezése, az új játszóeszközök, utcabútorok, illemhelyek, táblák elhelyezése és a kerékpáros-sífutó út előkészítése 315 millió forintba került, ezzel az önkormányzat „a büdzsén belül” tudott maradni.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu