Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Konferencia a közfoglalkoztatás aktuális kihívásairól
A közfoglalkoztatásnak is jelentős szerepe van abban, hogy az elmúlt öt évben közel 12-ről, 6,5 százalékra csökkent

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága, valamint a Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja konferenciát szervezett „A közfoglalkoztatás aktuális kihívásai – javasolt fejlesztési irányok” címmel 2015. november 25-én, a Belügyminisztériumban. A konferencia védnöke dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, a Belügyi Tudományos Tanács elnöke volt.


A tanácskozás célja az volt, hogy segítse a különböző szakterületek nézőpontjainak összeegyeztetését, és az elméleti és gyakorlati szakemberek álláspontjainak megismerésével megalapozza a hatékony fejlesztéseket. A konferencia lehetőséget biztosított a különböző szakmai szempontok és nézőpontok felszínre kerülésére, amellyel beazonosíthatóvá váltak az aktuális kihívások, valamint fejlesztési irányok.

Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára megnyitó beszédében többek között elmondta: „a Kormány és a Belügyminisztérium prioritása továbbra is az, hogy a közfoglalkoztatásban részt vevők mielőbb el tudjanak helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.” Ennek a szándéknak a maradéktalan teljesüléséhez elengedhetetlen azon munkaerő-piaci tendenciák ismerete, amelyek alapjaiban határozzák meg a foglalkoztatáspolitikai elvárásokat, valamint a közfoglalkoztatás jövőbeni stratégiáját.

A különböző tudományterületek átfogó elméleti keretei eltérő elvárásokat fogalmaznak meg a közfoglalkoztatással szemben, ugyanakkor a közfoglalkoztatás főbb céljai és sarkpontjai – a társadalmi elvárásoknak is megfelelve – a gazdaság aktuális kihívásaitól függően változhatnak. A stratégiai célok teljesüléséről, az aktuális kihívásokra adott válaszok helyességéről a főbb folyamatok elemzése, a tendenciák felrajzolása ad tájékoztatást.

A közfoglalkoztatás évente átlagosan 200 ezer olyan – jellemzően alacsony iskolázottságú, szakképzés nélküli – embernek nyújt lehetőséget, akik olyan térségekben élnek, ahol a közfoglalkoztatás jelenti az egyetlen esélyt a munkavállalásra, egy szakma kitanulására, a rendszeres jövedelemszerzésre, a gyermekeik eltartására.

A tartós gazdasági növekedés mellett a közfoglalkoztatásnak is jelentős szerepe van abban, hogy 25 éve nem volt annyi embernek munkája, mint napjainkban, a munkanélküliségi ráta az elmúlt öt évben közel 12%-ról, 6,5%-ra csökkent.

Forrás: BM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu