Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Havi 200 ezerrel támogatják a leendő háziorvosokat
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén szeretnék vonzóvá tenni a gyermek-és háziorvosi pályát

Jövő januártól havi 200 ezer forintos támogatást kapnak azok a leendő gyermekorvosok vagy háziorvosok, akik a rezidens támogatás keretében vállalják, hogy szakképesítésük megszerzését követően a XVIII. kerületben fognak praktizálni. Mint azt a Rádió Orientnek Ughy Attila polgármester elmondta, a gyermekorvos-utánpótlás kérdése mára égetővé vált, hiszen néhány éven belül nem lesz, aki ellátja a lakosokat. 


A XVIII. kerület önkormányzatának képviselő testülete 2015. november 12-én napirendi pontként tárgyalta a rezidens-támogatás bevezetését, amellyel a gyermek-és háziorvosi pályát szeretnék vonzóvá tenni. Miután megszavazták a rendeletet, így jövő januártól havi 200 ezer forintos támogatásban részesülnek azok a rezidensek, akik vállalják, hogy szakorvosi vizsgájukat követően gyermek-vagy háziorvosként Pestszentlőrinc-Pestszentimrén vállalnak praxist. 

Mint azt a polgármester elmondta, a kerületben a gyermek háziorvosok kétharmada 55 év feletti és több mint a fele már a 60 éves kort is betöltötte. „Muszáj volt tehát egy, a támogatásukat szolgáló programot indítanunk, mert rövid időn belül fennakadások keletkeznének az ellátásban” – hívta fel a figyelmet Ughy Attila. Hozzátette: mivel a program jövő év januárjában indul, leghamarabb másfél év múlva állhat szolgálatba új gyermek-háziorvos a kerületben.

Az országosan is jellemző gyermek, illetve háziorvos-hiánynak a polgármester szerint csak az egyik oka az anyagi háttér, a másik a munkakörülmények. „Fontos az is, hogy mekkora szakmai hátteret, továbbképzési lehetőségeket tud biztosítani az adott önkormányzat, hiszen egy háziorvosnak bizonyos településrészeken pszichológiai és szociális jellegű feladatokat is el kell látnia” – mutatott rá. Hozzátette: a most meghirdetett program a szakvizsga letételéig és a tényleges munka megkezdéséig szól, hogy utána milyen egyéb támogatást tud nyújtani az önkormányzat, az jellemzően az adott praxistól függ. 

Forrás: OrientPress Hírügynökség

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu