Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A legjobb példákból minden önkormányzat profitál
Tetétlen, Dunaújváros és Alsómocsolád „A legjobb önkormányzati gyakorlatok” program idei nyertesei

A legjobb helyhatósági gyakorlatokból a teljes önkormányzati rendszer profitál, ezért szükség van újításokat bemutató fórumokra – hangoztatta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az e célból indított program záró konferenciáján, 2015. november 5-én, Budapesten. 


Az államtitkár felidézte, hogy az önkormányzatiság 25 évvel ezelőtti születésekor sok esetben még a politika sem tudta, mire vállalkozik, számos szabályozást menet közben kellett kitalálni, alakítani.

Egyetlen állandó dologként hivatkozott arra, hogy minden településen van egy önkormányzat, egy polgármester, egy választott testület, amelyhez a lakosság kötődik.

Számos szimpátia-felmérés mutatja, hogy az önkormányzatban bíznak az emberek, támaszkodnak rájuk – közölte Pogácsás Tibor, aki utalt arra is, hogy a polgármesterek szélesebb feladatokkal találkoznak, mint amiket a vonatkozó jogszabályok rögzítenek, például áramszünet vagy jégverés esetén is hozzájuk fordulnak az emberek.

A feladatokat nem egyformán végzik a települések vezetői – mutatott rá, jelezve: nem minőségbeli, hanem módszer- és megoldásbeli eltérésekre gondol.

A legjobb önkormányzati gyakorlatok elnevezésű programban a polgármesterek elmondhatják, bemutathatják, hogy milyen újításaik vannak, legyen szó jól levezetett közfoglalkoztatási programról vagy gazdálkodási tevékenységről – mondta az államtitkár, kiemelve, hogy így az érintetteknek lehetőségük van tanulni egymástól.

A programot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) 2008 óta hirdeti meg, a megvalósításában részt vesz a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A legjobb ötleteket idén is díjazták, a közfoglalkoztatásban Tetétlen, a roma nemzetiségi és települési önkormányzati együttműködés területén Dunaújváros, a gazdálkodó település kategóriában Alsómocsolád munkáját ismerték el.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu