Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre is lesz bérkiegészítés a szociális szektorban
Az ágazatban dolgozók bérpótlékára és bérkiegészítésére összesen huszonnyolc milliárd forintot biztosítanak 2016-ban

Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók a kormány november 19-i döntése értelmében – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár 2015. november 23-i sajtótájékoztatóján. Czibere Károly elmondta, jövőre az ágazatban dolgozók bérpótlékára és bérkiegészítésére összesen 28 milliárd forintot biztosítanak; ez 8 milliárddal több, mint az idén.


Közölte: a bérpótlékot és a bérkiegészítést – a közalkalmazotti bértáblán felül – a szociális életpálya bevezetéséig biztosítják a területen dolgozóknak; az életpálya bevezetésére legkorábban 2017 elején vagy közepén lehet számítani.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az összeget nemcsak az állami, hanem az önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményekben dolgozóknak is meg kell kapniuk, mert azt 100 százalékban a központi költségvetésből biztosítják. Jelezte: ez ugyan eddig is így volt, mégis sok fenntartó nem hívta le az állami többletforrást a munkatársainak.

„Ez nem egy kegy, nem egy adomány, ez a bérük, ezért megdolgoztak, ezért a fenntartó nem teheti meg, hogy visszatartja, vagy nem igényli le ez a bérkiegészítést” – szögezte le az államtitkár.

A múlt heti döntésre utalva azt hangoztatta: a kormányzat fontos célkitűzése, hogy a szociális, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti területen dolgozó mintegy 93 ezer ember áldozatos munkáját ne csak „elviekben” ismerjék el, hanem anyagilag is.

Czibere Károly emlékeztetett arra, hogy a kormány 2014 óta nyújt bérpótlékot valamennyi a területen dolgozó embernek. Hozzátette: ezen felül 2015. július 1-jével bevezették a bérkiegészítést a 63 ezer „legfelkészültebb”, a leghosszabb ideje a területen dolgozó, magasabb végzettségű szakember számára. Ez pedig szavai szerint azt jelenti, hogy a szociális területen dolgozók 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban összesen bruttó 60 milliárd forinttal többet kapnak a közalkalmazotti bértáblán felül.

Az államtitkár a példák között említette, hogy egy egyetemi végzettségű, 25 éve a területen dolgozó munkatárs számára a pótlék és a kiegészítés összesen 26 százalékos emelést jelent.

A szociális életpálya bevezetésének időpontjára vonatkozó kérdésekre azt mondta: haladéktalanul fel kell gyorsítani az ezt előkészítő bizottságok munkáját, hogy az ütemtervről szóló javaslatukat 2016 közepére a kormány elé tudják terjeszteni. Jelezte: a munkacsoportokat decemberre hívják össze. Kérdésre válaszolva Czibere Károly arról is beszélt, az életpálya bevezetése a mostani tervek szerint további béremelést jelent majd a szociális területen dolgozók számára.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu