Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az MVH felkészült a VP pályázatainak végrehajtására
A Vidékfejlesztési Program felhívásai közül év végéig 32, ezt követően további, közel 40 jelenik meg

A Vidékfejlesztési Program (továbbiakban VP) elfogadását követően 2015. október 6-án megjelent a Vidékfejlesztési Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1721/2015. (X. 6.) Korm. határozat, amely alapján 2015. december végéig 32 VP felhívás kerül kihirdetésre. A tervek szerint szorosan ezt követően további, közel 40 felhívás jelenik meg 2016-ban.


A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési hivatal (MVH) a VP végrehajtási folyamatában a támogatási kérelmek kezelését az Irányító Hatóság által kijelölt Közbenső Szervezetként, a kifizetési kérelmek kezelését és a pénzügyi folyamatokat Kifizető Ügynökségként végzi. Ennél fogva kiemelten fontos feladatának tekinti a forráskihelyezés és kifizetések felgyorsítására irányuló célok teljesülését, és maradéktalanul meg kíván felelni az ezzel összefüggő elvárásoknak.

A felhívások elkészítése, valamint a végrehajtáshoz kapcsolódó feltételrendszer megteremtése az Irányító Hatóság feladata, felelőssége. Az MVH állandó tagokkal részt vesz a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért felelős Helyettes Államtitkársága által működtetett pályázati előkészítő munkacsoportok (PEMCS) munkájában, melyek feladata az adott intézkedés keretében az éves fejlesztési terv alapján meghirdetetésre kerülő felhívások előkészítése.

Az MVH a korábbi programozási időszakok végrehajtásában szerzett szakmai tapasztalatokat felhasználva segíti az Irányító Hatóságot a VP végrehajtásához elengedhetetlenül szükséges, több intézkedést érintő horizontális kérdések megoldásában és a technikai háttér biztosításában (kérelembenyújtás informatikai felülete, adatkapcsolat, ügyintézés informatikai háttere).

Az MVH mellett ugyanakkor kiemelt jelentőséggel bír a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért felelős Helyettes Államtitkárság Irányítóság Hatóságának szerepe a VP végrehajtásában, amelynek hatáskörébe tartozik a program irányítási- és kontroll- rendszerének kialakítása.

Forrás: FM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu