Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fogaskerekűvel a Széll Kálmán térről a Normafáig
Minkét irányba meghosszabbítanák a népszerű vasút útvonalát

A fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának közös tervezéséről, valamint elektromos autóbuszok beszerzéséről állapodott meg a XII. kerületi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. Nyúl Zoltán, BKK stratégiai és innovációs igazgatója kiemelte, hogy már készülnek a tervek a fogaskerekű bevezetéséről a Széll Kálmán térre, ez várhatóan 2017-ben kezdődhet el és a 2018-ban érhet véget.


„Ez egy együttműködési megállapodás, amit a XII. kerületi önkormányzat és a BKK köt, amelynek elsődleges célja az együttműködés erősítése. Rengeteg olyan terület van, ahol egy kerület és a főváros közlekedésszervezője együtt tud működni. Ha beruházásra, illetve előkészítésre gondolunk, akkor ebből a fogaskerekű felújítása, illetve bővítése az elsődleges. Ennek a tervezése 2015 májusa óta folyik” – mondta el Nyúl Zoltán.

A BKK stratégiai és innovációs igazgatója hozzátette: „a mostani fogaskerekű egyik végét a Széll Kálmán térre behozzuk, ez a jelenlegi villamoshálózatra történő becsatlakozást jelenti. Tervezzük az északi végén, a hegyvidéki részen, a Széchenyi-hegy és a Normafa közötti bővítést is. A tervezés jelenleg az engedélyes terv stádiumában van, azzal számolunk, hogy 2016 végére az engedélyek rendelkezésre állnak, és 2017-ben a kivitelezése is megindulhat, ha lesz hozzá forrás, ez egyelőre bizonytalan. Ilyen ütemezéssel 2018-ra fejeződhet be a beruházás, akkor lehet a kibővített vonalon, az új járművekkel utazni.”

„A megújulás kétirányú lehet, azzal, hogy hosszabbodik a fogaskerekű vonala, mindenképpen igényel némi átszervezést a környéken, a másik pedig környezetvédelmi szempontból is lényeges, hogy nulla-emissziós járművekkel történjen a közlekedést, amelyek nem szennyezik a környezetet, ezt szolgálja a megállapodásban szereplő elektronikus buszok elterjesztésére tett közös szándék kifejezés is” – fogalmazott Nyúl Zoltán.

A 70-es évek óta járó szerelvények cseréje mintegy 8 milliárd forintba, a pálya felújítása és meghosszabbítása 10-12 milliárd forintba kerülne, amihez a kerület és a BKK uniós forrásokat venne igénybe.

Forrás: InfoRádió - MTI

 

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu