Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kétmilliárd forintos pályázat turisztikai fejlesztésre
A helyi vagy térségi feladatokat ellátó TDM szervezetek 10-85 milliós vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el

Kétmilliárd forintos pályázati felhívás jelent meg turisztikai fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, amelyre turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezetek pályázhatnak – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára 2015. november 16-án az MTI-nek.


Rákossy Balázs hozzátette: a Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése című felhívás keretében helyi vagy térségi TDM feladatokat ellátó non-profit szervezetek terveikhez minimum 10 millió, maximum 85 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A desztináció egy olyan egy vagy több településből álló turisztikai terület, ahol a látogatók számára vonzó turisztikai attrakció mellett megtalálható az alapvető igényeket (szállás, vendéglátás, egyéb programok) kielégítő szolgáltatások kínálata is - ismertette.

A felhívás célja egy adott turisztikai régió versenyképességének javítása, a turisztikai kínálati elemek egységes szolgáltatási csomaggá alakítása. Fontos az adott turisztikai desztináció vonzerejének javítása és az ott elérhető szolgáltatásoknak és színvonaluknak pontosan meghatározott utazási célcsoportok igényeihez való alakítása – tette hozzá az államtitkár. További célja a pályázatnak, hogy erősödjön a TDM szervezetet alkotó turisztikai szolgáltatók közötti együttműködés, tartós partnerség alakuljon ki az érdekelt köz- és magánszférabeli szereplők között – emelte ki Rákossy Balázs.

Fontos szempont az államtitkár szerint az is, hogy a fejlesztések eredményeként növekedjen az adott régióban a látogatószám és a költés értéke, valamint csökkenjen a vendégforgalom szezonális ingadozása. A felhívás keretében az NGM nyilvántartásában szereplő TDM szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet; a helyi TDM szervezet esetében elvárás az, hogy legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkezzenek – ismertette az NGM államtitkára.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu