Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bormúzeumot nyitottak Tokaj egykori Serházában
A 650 millió forintból kialakított intézmény 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld 10 világörökségi borvidékét

Közel 650 millió forintból készült el Világörökségi Bormúzeum Tokajban, melyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár és Mengyi Roland országgyűlési képviselő nyitott meg 2015. november 12-én. A múzeum 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld tíz világörökségi borterületét, köztük a Tokaji Borvidéket. 


A kulturális infrastruktúra az elmúlt években hatalmas fejlődésen esett át – mondta Hoppál Péter. „E fejlesztéseket nem elég csupán a fővárosra korlátozni, a vidék számára is lehetőséget kell teremteni arra, hogy e közösségek is meg tudják élni saját identitásukat. Abban, hogy ma Magyarországot világszerte kultúrnemzetként tartják számon, jelentős érdeme van a páratlan hagyománnyal rendelkező Tokaj-Hegyaljának.”

A tokaji önkormányzat a közel 650 millió forintos támogatással valósította meg a régi, romos Serház épület fejlesztését és felújítását. Ebben az épületben jött létre a Világörökségi Bormúzeum, amely 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld tíz világörökségi borterületét, köztük a Tokaji Borvidéket. A látogatók ezen kívül megismerkedhetnek a város helytörténetével is, és a múzeum három szintjén különböző kiállításokat tekinthetnek meg. A Bormúzeum kialakítása a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ harmadik és egyben befejező szakasza: az interaktív kiállítóhely a tokaji kultúrnegyed befejezése.

Hoppál Péter, az EMMI kultúráért fellelős államtitkára keddi, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett látogatását Mezőkövesden kezdte, ahol átadta a mezőkövesdi Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum fejlesztéseit, valamint miniszteri oklevelet adott át az alapító Hajdu Ráfis Jánosnak. Ezt követően Szegilongra utazott, ahol a helyi könyvtárban átadta azokat az adományokat, amelyeket az államtitkárság tagjai gyűjtöttek a szegilongiak számára a jótékonysági világnap alkalmából.

Forrás: EMMI

 

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu