Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Felszentelték a „Nemzetiségek Házát” Máriapócson
Az egyházi beruházásból épült intézmény a hitéletet és a nemzeti identitást egyszerre szolgálja

Egymilliárd forint összegű pályázati forrás áll rendelkezésre a Magyarországon élő 13 nemzetiség kultúrájának megőrzésére – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2015. november 23-án, Máriapócson a Nemzetiségek háza felszentelési szertartásán.


A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a nemzetiségeket identitásuk, kultúrájuk és önazonosságuk megtartásában segítő egyházak is pályázhatnak programjaikkal. A „Nemzetiségek Háza” olyan egyházi beruházás, mely a magyarországi nemzetiségek megmaradását segíti. Egyszerre szolgálja a hitéletet és a nemzeti identitást. A nemzetiségek mindig őrizték hitüket és támogatták egyházukat.

Hosszú távú megmaradásuk, erősödésük záloga a jövőben is az egyházakkal való jó kapcsolat – mondta a helyettes államtitkár és utalt arra, hogy a görögkatolikus egyház mindenekelőtt a ruszinok, ukránok, románok és romák önazonosságának, kultúrájának megőrzésében jár elől.

Egy ezer éve keresztény állam kormányának nincs más teendője, mint támogatni az egyházakat és a nemzetiségek megmaradását és az ezer éves kárpát-medencei magyarságnak nincs más teendője, mint megtartani és ápolni a jó kapcsolatokat az őshonos nemzetiségekkel. Ennek tesz eleget a kormány, amikor soha nem látott mértékben támogatja a nemzetiségeket 2016-ban, és 2,3 Mrd Ft támogatást ad a Metropólia megalakításához.

Máriapócson, ahol a görögkatolikusok nemzeti kegyhelye található, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája és Orosz Atanáz, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója szentelte fel a Nemzetiségek házát, valamint a Csodák tornyát, amelyek két, együttesen 756 millió forint értékű fejlesztési program részeként épültek meg.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu