Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb népszavazást kezdeményeznek Nagykőrösön
A referendum egyik kérdése a Pest megyei település Bács-Kiskun megyéhez csatlakozása

Két kérdésben kezdeményezett helyi népszavazást Nagykőrös polgármestere, illetve képviselő-testülete, az aláírásokkal ellátott dokumentumot 2015. november 26-án adták át a helyi választási iroda vezetőjének. Az egyik kérdés a Pest megyei település Bács-Kiskun megyéhez csatlakozása, amelyről 2013-ban már volt népszavazás, az az alacsony, 32 százalékos részvétel miatt eredménytelenül zárult. Akkor egyébként a voksolók 89 százaléka támogatta a megyeváltást. 


Czira Szabolcs (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a majdani népszavazáson két kérdést tennének fel a helyi választóknak. Az első így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Nagykőrös városban a szennyvízelvezetéshez kapcsolódó önrésztámogatás az érdekelteket illesse meg?”

Hozzátette: azért kérdeznék meg erről a témáról a lakosságot, hogy egyértelmű legyen, az önkormányzatot vagy a víziközmű-társulat érintett tagjait (több mint ötezer háztartást) illeti meg a több száz milliós összeg.

A másik kérdés egy régi óhajt fogalmaz meg, szerintük ugyanis Nagykőrös több szempontból is jobban boldogulna, ha kiválva Pest megyéből és a szomszédos Bács-Kiskunhoz tartozna. A kérdés így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Nagykőrös város Bács-Kiskun megyéhez csatlakozzon?”

Czira Szabolcs korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Budapesttel közös közép-magyarországi régióhoz tartozásuk miatt a szükségesnél lényegesen kevesebb uniós forráshoz jutnak hozzá, a változással a munkahelyteremtés és a pályázati esélyek szempontjából is jobban járna Nagykőrös.

A polgármester kiemelte: a dél-alföldi régióba, például a Nagykőröstől csupán 15 kilométerre fekvő Kecskemétre sokkal szívesebben viszik a pénzüket a nyugati befektetők, mint a közép-magyarországi régió fővárostól távolabb eső területeire.

Erről a kérdésről egyszer már volt népszavazás, 2013-ban, de a referendum az alacsony, 32 százalékos részvétel miatt eredménytelenül zárult. Akkor egyébként a voksolók 89 százaléka támogatta a megyeváltást.

Czira Szabolcs közölte, a kezdeményezők bíznak abban, hogy az újabb népszavazáson sokkal többen jelennek majd meg.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu