Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szombathely még sosem kapott ekkora támogatást
A vasi megyeszékhelyen 80-100 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésekre a Modern városok program keretében

Szombathely történetében még nem kapott ekkora – 80-100 milliárd forintos nagyságrendben – támogatást, amelyet fejlesztésekre tud fordítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök 2015. november 17-én, a Szombathelyi Városi Televízió esti műsorának nyilatkozva azután, hogy Puskás Tivadarral, (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármesterével együttműködési megállapodást írt alá a Modern városok program keretében megvalósuló helyi fejlesztésekről.


Orbán Viktor a műsorban elmondta, hogy a megállapodás szerint újabb 5 milliárd forintos támogatást kaphat a Szent Márton városfejlesztési program, erről a szerdai kormányülésen tárgyalnak majd. Ebbe a programba illeszkedik a jelenleg a belvárosban lévő autóbusz pályaudvar kiköltöztetése a vasútállomás mellé.

Szintén több milliárd forint támogatást igényel a kormányfő szerint a Szombathely és környékének árvízvédelmét szolgáló dozmati tározó megépítése, amelynek költségeit teljes egészében az állami költségvetés állja majd.

A megállapodásban felsorolása szerint szerepel az is, hogy a várost elkerülő utak kétszer kétsávos gyorsforgalmú utak lesznek, Szombathelyet és Kőszeget szintén kétszer kétsávos úttal kötik össze, illetve a Zalaegerszeg és Szombathely közötti gyorsforgalmi utat is kétszer két sávval építik meg. Hozzáfűzte: a megállapodásban szerepel még az ipari park korszerűsítése is.

„Szombathely történetében talán nem volt még olyan megállapodás, ami ebben a nagyságrendben, mintegy 80-100 milliárd forint értékben tudott volna fejlesztésekre fordítani” – mondta.

A kormányfő a vasi megyeszékhely további fejlődési esélyeiről szólva fontosnak nevezte, hogy a jövőben is megfelelő számban álljon majd rendelkezésre munkaerő, hiszen Szombathelyen 3 százalék alatti a munkanélküliség és már munkaerőhiány tapasztalható.

„Ahhoz viszont, hogy a város vonzerejét meg lehessen növelni, több száz lakást kell felépíteni” – mondta. Annak vizsgálatára, hogy milyen kormányzati segítséggel lehetne ezt a lakásépítési programot beindítani, egy közös munkacsoport felállításáról állapodtak meg – fűzte hozzá.

A miniszterelnök az interjú végén a honvédelmi miniszteri posztról lemondott Hende Csabáról, a város országgyűlési képviselőjéről szólva úgy fogalmazott: továbbra is jó a kapcsolatuk, „bajtársias közös történelmük” van, nagyon nehéz időket csináltak végig együtt, melynek során mindig számíthatott rá, ezért szavai szerint hosszabb távon számít még a munkájára. „Most, hogy kormányzati munka nem nyomja a vállát, teljes erővel Szombathelyért dolgozik, így szerintem egyetlen helyen nyertek a változtatással, itt Szombathelyen” – jelentette ki a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu