Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Felavattak a Dunántúl legnagyobb kormányablakát
A 232 millió forintból megvalósult székesfehérvári kormányablak 25 ügyfélszolgálati állomásán 43 kormánytisztviselő állt munkába

Átadták a Dunántúl legnagyobb kormányablakát 2015. november 11.-én, Székesfehérváron: a Koch László utcai integrált ügyfélszolgálatot európai uniós, állami és önkormányzati forrásból 232 millió forintból valósítottak meg. L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy az emberek erős és határozott államot szeretnének, amely megvédi őket, ugyanakkor elvárás még az állammal szemben, hogy ne látszódjon.


Mindez akkor valósul meg, ha a kórházban keveset kell várni, vagy a hivatalban nem kell hosszú ideig sorban állni, vagyis amikor nem látszik az állam, akkor jól végzi a dolgát – fogalmazott. Hozzátette: ennek jegyében születtek meg a kormányablakok, amelyek ezeket a célokat képesek megvalósítani.

L. Simon László emlékeztetett arra, hogy a 2010-es kormányváltás után elindított, Magyary Zoltán nevét viselő közigazgatási reformprogram nagy célokat tűzött ki a lehető leggyorsabb megvalósítással. Szerinte minderre azért volt szükség, mert 20 évvel a rendszerváltozás után a stabil alkotmányos rend ellenére a közigazgatási és önkormányzati rendszer megújításra szorult.

Az államtitkár hangsúlyozta: az államot közelebb kellett vinni az emberek mindennapjaihoz, ami a megyei kormányhivatalokkal, és az 1983-ben felszámolt járási rendszer visszaállításával sikerült.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szimbolikusnak nevezte a kormányablak létrejöttét, mert megmutatta, mekkora erő van abban, amikor a nagyváros és az állam, az önkormányzat és az állami hivatal összefog.

Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint önmagában az új létesítmény nem sokat ér, akkor lesz hasznos a polgárok számára, ha a dolgozók megtöltik élettel és lelkiismeretesen igyekeznek megoldani a különböző problémákat.

Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte, hogy 2011 óta több mint 283 ezer ügyfél 355 ezer ügyben fordult a kormányablakokhoz Fejérben.

Megjegyezte, hogy a székesfehérvári a tizedik kormányablak a megyében, egyben a legnagyobb a Dunántúlon 25 ügyfélszolgálati állomással, 3 fotófülkével és 43 kormánytisztviselővel.

Jelezte, a megyében még három helyen terveznek kormányablakot nyitni. Novemberben adják át a gárdonyi kormányablakot, míg Bicskén 2017-ig új járási hivatali épület épül, amiben szintén lesz integrált ügyfélszolgálat, továbbá a megújuló székesfehérvári vasútállomáson is kialakítanak egy kisebb kormányablakot.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu