Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati élelmiszerboltot nyitottak Sarkadon
Az új üzletben közmunkaprogramokban megtermelt, előállított termékeket kínálják eladásra

Sarkadon jelenleg 530 főnek biztosítanak munkát az értékteremtő önkormányzati közmunkaprogramok, melyek keretében egyre több és egyre jobb minőségű termékeket állít elő a város. Ezért régi gondolat egy Önkormányzati Bolt megnyitása, amely most vált realitássá, amikor ünnepélyesen megnyitotta kapuit az üzlethelység az önkormányzat által üzemeltetett Vásártéren, a csütörtöki városi piac napján.


Az Önkormányzati Boltban kizárólag a város által működtetett közmunkaprogramokban megtermelt, előállított termékeket kínálják eladásra, többnyire élelmiszereket, s abból is csak azt, ami nem kerül kiosztásra a programokban résztvevőknek, illetve amit nem tud felhasználni a helyi Közétkeztetési Intézmény.

A polgármester kihangsúlyozta, nem a konkurenciateremtés és az élelmiszerárak leverése céljából jött létre a bolt, hanem azért, hogy a közmunkások által megtermelt, de fel nem használt jó minőségű termékekhez a helyi lakosság is hozzájuthasson. Természetesen a helyi kereskedők előtt is nyitva áll az üzlet, a kínált árucikkeket, élelmiszereket egy tételben is meg lehet vásárolni.

Dr. Mokán István az üzlet megnyitóján elmondta, hogy ezzel az üzlettel nem törekednek a lakosság teljes körű ellátásra, csak azt fogják árulni, amit a közmunkaprogramokban megtermelnek. Az árukészlet biztosítását megalapozza az, hogy egyre jobb eredményeket érnek el a Startmunka Mintaprogram által működtetett, 13,5 hektáron zajló zöldségkertészetben, továbbá idén 100 tojótyúk beállításával az állattartás is megkezdődött, amit jövőre tovább kívánnak fejleszteni. Sőt, az állattartás távlati célja a sertéstartás és egy önkormányzati vágóhíd létesítése, ami a közétkeztetés számára biztosíthatja a friss, jó minőségű húsféléket – tette hozzá a polgármester.

A termékpalettát megnézve látható, hogy a boltban többnyire szezonális termékeket árulnak, most burgonya, paprika, jó minőségű fűszerpaprika, fokhagyma, különböző zöldségfélék és tojás képzi az élelmiszerkínálatot, de a szintén közfoglalkozás keretében előállított drótháló is megvásárolható. Az eladók szintén közfoglalkoztatottak, a bolt nyitva tartása pedig igazodik a helyi piac működéséhez, a piacra járók vásárlási szokásaihoz.

Forrás: hír6.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu