Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

400 millió forint szociális intézmények felújítására
A kormány által a költségvetésben elkülönített támogatásból idén huszonegy település részesült

Idén 21 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból, amely idősek, hajléktalanok és gyermekek gondozását ellátó önkormányzati intézmények fejlesztését, felújítását biztosítja – idézte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye Berczik Ábelt, az NGM kincstárért felelős helyettes államtitkárát.


A 2015. november 19-i, az MTI-hez eljuttatott közleményben részletezték: olyan intézmények fejlesztése, felújítása valósulhat meg, amelyek idősek átmeneti és tartós, hajléktalanok tartós bentlakásos ellátását biztosítják, és gyermekek átmeneti gondozását szolgálják.

Mint írták, a nemzetgazdasági miniszter márciusban írt ki pályázatot arról, hogy vissza nem térítendő költségvetési forrást biztosítanak az említett önkormányzati intézmények fejlesztésének, felújításának támogatására. A támogatás mértéke pályázónként legfeljebb 20 millió forint volt, az önkormányzatoknak saját erőt is biztosítaniuk kellett.

A pályázatokat április közepéig kellett benyújtani, első körben június 5-én döntöttek a támogatandó projektekről. Tizenöt olyan intézmény fejlesztése, felújítása valósulhat meg, amelyek évek óta nem tudtak eleget tenni a jogszabályokban előírt feltételeknek, így csak ideiglenes engedélyük volt a működésre. További hat településen olyan fejlesztés, felújítás várható, amely szintén a jogszabályi rendelkezések teljesülését és az ellátottak érdekeit szolgálja – idézi a tárca közleménye a helyettes államtitkárt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter november 18-án döntött egy újabb, tartaléklistán szereplő pályázat támogatásáról az időközben felszabadult keretösszeg egy részének terhére, így Tiszavalk önkormányzata is felújíthatja az általa fenntartott  szociális intézményt – olvasható a közleményben. A pályázatokról szóló döntés az NGM honlapján érhető el.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu