Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Józsefvárosban elsőként segítik a devizahiteleseket
A VIII. kerületben 20 önkormányzati bérlakásra írtak ki pályázatot

Elsőként Józsefváros Önkormányzata dobott mentőövet a kerületben élő devizahiteles családoknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium március elején arra kérte az önkormányzatokat, hogy vállaljanak részt ennek a súlyos társadalmi problémának a közös megoldásában a tulajdonukban lévő üres lakások szociális alapú bérbeadásával. Józsefváros most 20 önkormányzati bérlakásra írt ki pályázatot.


Egy bajba jutott józsefvárosi devizahiteles családnak sem kell szétszakadnia azért, mert nem tudja törleszteni jelzáloghitelét - mondta Kocsis Máté a www.jozsefvaros.hu oldalnak. A polgármester jelezte: az önkormányzat régóta dolgozik azon, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel miként tudna segítséget nyújtani a kilakoltatás előtt álló devizahiteles családoknak. Józsefváros Önkormányzata több ízben egyeztetett a bankokkal és a kerületben működő végrehajtókkal annak érdekében, hogy a pályázat valódi segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak.

A pályázaton azok a józsefvárosiak vehetnek részt, akik legalább három éve a kerületben élnek, nem tudják törleszteni deviza alapú jelzáloghitelüket, a szerződésüket a bank már felmondta, és jelzáloggal terhelt józsefvárosi ingatlanuk közvetlen végrehajtás alatt áll.

A feltételek között szerepel az is, hogy a család egyik tagjának jövedelemmel kell rendelkeznie. Az önkormányzat egy évre szóló bérleti szerződést köt majd a nyertesekkel, akik előbérleti jogot élveznek majd. Az egy év időtartam alatt az adós és a bank a jelzáloggal és végrehajtási joggal terhelt ingatlant közösen értékesítheti, amellyel az adós az őt terhelő devizahitelétől megszabadulhat.

Kocsis Máté elmondta: nem csak a kerületiek, de a bankok is üdvözölték a pályázatot, annak kidolgozásában folyamatosan együttműködtek. Hozzátette: ez az első olyan önkormányzati mentőcsomag, amely szociális alapon nyújt segítséget az eladósodott devizahiteles családoknak.

Forrás: jozsefvaros.hu - OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu