Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kormányablak-ügyintézői bizonyítványokat adtak át
Eddig 2800 leendő ügyintéző fejezte be a képzést és tett záróvizsgát

Új közszolgálati szellemiség kialakítása, a polgárok szolgálatát szem előtt tartó hozzáállás visszaállítása a kormányzat célja - mondta a Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára 2013. július 19-én, Budapesten. Biró Marcell a kormányablak-ügyintézők bizonyítványátadó ünnepségén elmondta, olyan közigazgatást szeretnének, amely az állampolgárokkal való találkozás során segítőkészen, felkészülten áll rendelkezésre.


Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormányablak-ügyintézők lesznek az „állam nagykövetei" az ügyfélszolgálatban. Hangsúlyozta, ez egy olyan szemlélet alapján kialakult rendszer, amely alapvető változást hoz az államszervezet életében.

A kormányablak ügyintézői képzésre jelentkezők kiválasztási eljáráson estek át, ezt a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal koordinálta. A hivatal elnöke, Csonka Ernő kiemelte, hogy a képzés iránt kiemelkedő volt az érdeklődés. A kompetenciavizsgálatra 11 ezren jelentkeztek, a kompetenciatesztet 9 ezer ember teljesítette sikeresen. Megítélése szerint a kormányablakok biztosítják a minőségi közigazgatás megvalósulását. Alapvető feltétel, hogy a kormányablakban dolgozó emberek kiemelt szakmai, illetve ügyfélszolgálati kompetenciákkal rendelkezzenek - tette hozzá.

Februárban 6800 ember képzése kezdődött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezésében a megyeszékhelyeken és a fővárosban. Patyi András, az NKE rektora köszöntőjében szólt arról, hogy a pénteki már a huszadik bizonyítványosztó ünnepség. Eddig több mint kétezer kormánytisztviselőnek adtak át kormányablak-ügyintéző képzés elvégzését igazoló okiratot - közölte. Eddig 2800 leendő kormányablak-ügyintéző fejezte be a képzést és tett záróvizsgát július közepéig, a Budapesti Kongresszusi Központban megtartott ünnepségen mintegy négyszázan vettek részt.

Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja közölte, Budapestről 1100 ember vesz részt a képzésben. Szólt arról, hogy a főváros különleges helyzetben van, ugyanis az ország közigazgatási ügyeinek hatodát Budapesten intézik.

Forrás: MTI - KIM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu