Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A közvilágításon próbálnak meg spórolni Nagyréven
Minden ötödik köztéri lámpát kikapcsolják a 700 lelkes községben

A települést megvilágító köztéri lámpák egynegyedét kikapcsoltatja az áramszolgáltatóval Nagyrév önkormányzata, hogy érzékelhetően csökkentse áramszámláját, és ily módon is takarékosodjon kiadásaival - mondta a tiszazugi község független polgármestere 2013. július 2-án az MTI-nek.


Sej János közölte, a 700 lakosú községben 196 közterületi lámpa található, ebből a képviselő-testület döntése alapján 44 világítótest a jövőben kikapcsolnak, a technikai kivitelezésről a szolgáltató céggel megállapodást kötöttek. Várhatóan ősszel végeznek a lámpák kikapcsolásával.

A polgármester tájékoztatása szerint a testület egy területi bejárást követően arról határozott, hogy elsősorban az egymáshoz közel álló lámpák egyikét, illetve külterületen világítók egy részét kapcsoltatja ki. Ezzel a lépéssel számításuk alapján kereken egymillió forintot spórolnak meg, így a jelenlegi csaknem hárommillió forintos közvilágítási költséget egyharmadával tudják csökkenteni.

Arra a kérdésre, számítanak-e lakossági reklamációkra, Sej János azt válaszolta: valószínűleg kapnak panaszos bejelentéseket, de mindezeket annak alapján kell elbírálni, hogy elsődleges céljuk, az önkormányzati alkalmazottak minden hónapban megkapják azt a bért, amiért megdolgoztak.

A polgármester beszámolt arról is, hogy anyagi megfontolásból idén sem üzemeltetik a Nagyrév és Tiszakécske között a Tiszán közlekedő révet. Ennek okaként elmondta: nem tudják kitermelni a működtetéshez szükséges 10 millió forintot, miután évente csak nagyjából egymillió forint bevételt hoz a vízi szállítás.  Vállalkozásba is adnák, de több szakképzett révész sem ítélte nyereségesnek a gyér forgalom miatt üzemeltetetését - tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu