Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Integrált tűzérzékelés és vészhangosítás – III. rész
Korszerű vészhangosítási rendszer, amely a tűzjelző rendszer része

A Bosch vészhangosítási rendszereivel a hangüzenetek kiválóan érthetők, a jelek pedig tiszták és egyszerűen értelmezhetők. A rendszer az irányítható, előre rögzített üzeneteken és jeleken túl, háttérzenét és kereskedelmi hirdetéseket is képes közvetíteni a mindennapos működés során.


A rendszert a bővíthetőséget szem előtt tartva tervezték, így bármilyen eszköz és periféria akadálymenetesen működtethető együtt. Kisebb alkalmazásokban az 1200-as sorozatú tűzjelző központ, az 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ és a legfeljebb 60 zónás Plena vészhangosítási rendszer összetevői a rugalmas RS-232 csatolóval integrálhatók. Nagyobb alkalmazásokban az 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ és a több mint 60 zónát támogató Praesideo épület- és vészhangosító rendszer egy épületfelügyeleti rendszeren keresztül, szabványos, nyitott felületű (OPC és Ethernet) protokollal integrálható a kifinomult vezérlések biztosítására. Közvetlen kapcsolat is lehetséges.

Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ legfeljebb 254 eszköz, az 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központokkal felépített hálózatos megoldás akár 32 000 eszköz jeleinek fogadására alkalmas.

A rendszerfunkciók és a hangszóróvonalak állandó felügyelete extra megbízhatóságot garantál.  Akár tűzjelző, vagy más rendszerekkel, akár komplex épületfelügyeleti rendszerrel működve együtt, túlmutatva az egyszerű információ-közlés határain, a hangrendszer különböző szinten képes szolgálni a biztonsághoz kötődő tájékoztatást, mint például veszélyhelyzetben az épületen belüli vagy szabadtéren tartózkodók gyors és rendezett mozgósítását.

 


Költségek

Komplexen nézve a ráfordításokat, a hagyományos információs hangrendszerhez képest a vészhangrendszernél megjelenő, mintegy 20-40 százalékos többlet, más pluszköltség elemeket válthat ki. Mivel a vészhangrendszer része a tűzjelző rendszernek, az alkalmazott hangszórók például szükségtelenné teszik további tűzjelző szirénák használatát. Analóg technikában a Bosch a nagy tradíciókkal rendelkező Plena, digitális megoldásban pedig a Praesideo rendszert kínálja. Az eltérő megoldások különböző árak és műszaki színvonalak mentén szolgálják a biztonságot, szem előtt tartva az autentikus akusztikai elveket.


Hagyományos Bosch minőség és megbízhatóság

A rendszer valamennyi eleme rendelkezik a megfelelő EN 54 minősítéssel, és a Bosch több mint 80 éves vezető technológiai tapasztalataira épül. A többi gyártóval ellentétben, akik csak egy vagy két meghatározott alkalmazásra kínálnak hangszórókat, a Bosch a hangosító alkalmazások teljes tartományát lefedi EN 54-24 jóváhagyású termékeivel, legyen az vészhangosító rendszer, hangosítás, háttérzene, de akár előtérben szóló zene vagy professzionális hangosítás.

A vészhangosító rendszereire és azok elemeire, valamint az 1200-as és 5000-es sorozatú tűzjelző központokra kapott EN 54 minősítéssel a Bosch mostantól teljesen integrált, EN 54 minősítésű tűzjelző és evakuációs hangosítási megoldást kínál minden alkalmazáshoz.


További információ:

Bárány Attila, Robert Bosch Kft. 
attila.barany@hu.bosch.com 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu