Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Életmentő pontok újabb öt óbudai közintézményben
A kerület közterület-felügyeletének egyik járőrautóját is hordozható defibrillátorral látták el

Újabb öt óbudai közintézményben alakított ki életmentő pontot a kerületi önkormányzat, és a városrész közterület-felügyeletének egyik járőrautóját is hordozható defibrillátorral látták el - tájékoztatta 2013. július 19-én az önkormányzat az MTI-t. A mostani három életmentő készülékkel nyolcra növekedett a kerületben lévő életmentő pontok száma.


A tájékoztatatás szerint a kerület egy 2011-es kormányzati pályázaton három, az újraélesztéshez használt félautomata defibrillátort nyert. A kerület a kezdeményezést továbbgondolva öt újabb életmentő pontot létesített, februárban pedig a kerületi rendőrség térfigyelő járőrautóját szereltette fel egy hordozható készülékkel, hogy a mentő kiérkezése előtt kéznél legyen a segítség.

A közlemény a mentőszolgálat adatait idézve ismertette: Magyarországon évente több mint 20 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt; ez napi 70 esetet, 20 percenként egy-egy ember elvesztését jelenti. A III. kerületi rendőrségtől tudják, hogy a járőrök gyakran elsőként érnek ki a balesetekhez vagy az utcán kell segítséget nyújtaniuk a készülékkel.

Ebből kiindulva döntött úgy Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere, hogy hordozható berendezést szerez be a közterület-felügyelete járőreinek is. Noha a defibrillátor használata laikusok számára is könnyű, az életmentő pontokon és a járőrautóban is olyanok segítenek az esetleges rosszulléteknél, akik újraélesztési tanfolyamot végeztek.

Óbuda-Békásmegyeren kerületben nyolc életmentő pont van: az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Kiskorona utcai épületében, a Szérűskert Nyugdíjasházban, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban, a polgármesteri hivatalban, az Aquincum Általános Iskolában, az Óbudai Kulturális Központban, valamint annak Békásmegyeri Közösségi Házában, továbbá a Harrer Pál utcai okmányirodában.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu