Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Meleg ételt kapnak a gyerekeknek a nyári szünetben
A kormány támogatásával közel 1200 településen összesen 5,5 millió adag ételt biztosíthatnak az önkormányzatok

A kormány 2,4 milliárd forintos szociális gyermekétkeztetési programjában összesen 110 ezer rászoruló gyermek jut napi egyszeri meleg ételhez a nyári szünetben - közölte Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója, Budapest VIII. kerületének polgármestere 2013. július 22-én, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.


A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a kabinet az önkormányzatokkal együttműködve mindent megtesz a gyermekek és családok megélhetésének könnyítésére. A kormány támogatásával közel 1200 településen összesen 5,5 millió adag ételt biztosíthatnak az önkormányzatok - mondta Kocsis Máté, összehasonlításképp hozzátéve: 2005-ben az erre szánt állami támogatások összege még csak 300 millió forint volt, amiből mindössze 70 ezer gyermek kaphatott ennivalót.

Tájékoztatása alapján a jelenlegi rendszer két újítása, hogy a kormányzati támogatást a leghátrányosabb települések adatai alapján a valóban leginkább rászoruló gyermekek vehetik igénybe. Az étkeztetésben pedig az önkormányzatok figyelnek arra is, hogy a helyi kistermelőktől származó alapanyagokból főzzenek - fejtette ki Kocsis Máté.

Józsefváros polgármestere az általa vezetett városrészről szólva elmondta, a kerületben 50 napon át 234 gyermek nyári étkeztetését biztosítják a kormány programjában, 12 ezer adat ételt biztosítva ötmillió forintból. Kocsis Máté megjegyezte továbbá, hogy a kerület napközis táborokkal és szabadidős programokkal is segíti a gyermekek nyári felügyeletét. Ezeken a foglalkozásokon tízórait és uzsonnát is biztosít az önkormányzat.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a gyermekétkeztetés mellett európai szinten is mintaértékűnek nevezte az Erzsébet-programot, amelyben az idén 73 ezer gyermek vesz részt. A rászorulók már egy-, kétezer forintból is teljes ellátású nyári táborban üdülhetnek egy héten át. Kocsis Máté hasonlóan értékes kezdeményezésnek nevezte azt is, hogy a kormány az idei évtől, felmenő rendszerben ingyenessé teszi a tankönyveket az általános iskola első nyolc osztályában.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu