Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elmarad a „Királyi Szakácsok Nyomdokán” fesztivál
A Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját megtartják Nagyszakácsiban

Elmarad Nagyszakácsi nemzetközi hírű gasztronómiai programja, a Királyi Szakácsok Nyomdokán reneszánsz fesztivál, melyet 2013. augusztus 3-án rendeztek volna. A szintén hagyományos Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját, amely évről évre megelőzi a nagyrendezvényt, megtartják.


Kövér István polgármester július 31-én azt mondta: az országnak, a szakmának el kellene döntenie, hogy a számolatlanul kínálkozó, s így egymás dolgát is óhatatlanul megnehezítő rendezvények közül melyiket támogatja. Azokért viszont érdemes volna az államnak garanciát vállalni. Ezzel kiszámíthatóvá tenné nemcsak a rendezők, de a résztvevők és a közönség életét is. Igencsak körülményes ugyanis egy hagyományos, az éves turisztikai programsorolókban meghirdetett rendezvényt lemondani, s ezt a hírt megnyugtató bizonyossággal eljuttatni a közönséghez.

Nagyszakácsi a múlt évben 20. alkalommal rendezte meg a királyi szakácsok versenyét. A tradíciót történelmi vonatkozás indította el: Mátyás és Zsigmond korában is földet kaptak ezen a vidéken a királyi lakomák szakértői. Megalapozott pályázatokat írhattak tehát a szervezők, a Nemzeti Együttműködési Alap (korábban Nemzeti Civil Alapprogram) Közösségi környezet kollégiuma a 3,6 millió forintos pályázatukat kiválóra értékelte. De forrásszűke miatt mégis csak a 159. helyre sorolták őket. A testület tanácsának Csizmadia László az elnöke, tagja volt korábban a kaposvári Sebők László, az Éléstár Egyesület elnöke, összességében pedig egyetlen somogyi van a döntnökök között: Udvaros Renáta civilszakértő a Társadalmi felelősségvállalás kollégiumban.

A polgármester szerint belépőben nem is érdemes gondolkodniuk. Amikor a Balaton-part ontja magából a kiváló ingyenes programokat, halálra ítélné a rendezvényét az a kistelepülés, ami pénzt kér érte. Miután „hiénáknak eladni" nem akarták a rendezvényt, maradt a kínkeserves kilincselés a források után. Kapolcs is így jutott vissza gyökereihez, két településre szűkítve a kínálatát, de legalább megmaradva a fesztiváltérképen, mondta az 500 lelkes község első embere.

Megtudtuk: a helyi LEADER közösség minden második évben támogat eseményeket. Jövőre ezzel számolhatnak, s így talán már nem az éhkopp jut a Királyi szakácsok földjének. Amint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, mint stratégiai partner is megerősödhet annyira, hogy képes legyen csapatot állítani, mert idén már erre sem futotta volna neki.


Sót kérnek a polgármesterek

A Turizmusbarát polgármesterek augusztus 2-án akár a fesztiválrendezés nehézségeiről is szót válthatnak Nagyszakácsiban. A jóféle ételek és borok társaságában talán kisütnek valami okosat úgy, hogy azért a tartalom ne feküdje meg a hallgatóság gyomrát. Hiszen a nap a kikapcsolódásé, számos kulturális programmal. Idén egyébként horvát csapat is megmérkőzik a pogácsasütő és a polgármesterek kedvenc ételei versenyben, így a versenypörköltek mellett talán csevapcsicsa vagy pljeskavica is illatozik majd (némi pelinkovac vagy sligovica mellett) az egynaposra besűrűsödött programban.

Forrás: Somogyi Hírek - sonline.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu