Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kezdődik a Vidékfejlesztési Program társadalmi vitája
A következő hétéves uniós költségvetési időszakban több mint három milliárd euró áll Magyarország rendelkezésére

Elkészült a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program előzetes társadalmi vitára alkalmas változata, így megkezdődhet a széleskörű konzultáció, amely segíti a program végleges formába öntését - jelentette be 2013. július 2-án V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


V. Németh Zsolt emlékeztetett: a program finanszírozására a következő hétéves uniós költségvetési időszakban több mint 3 milliárd euró áll Magyarország rendelkezésére. Így a - 25 százalékos - nemzeti társfinanszírozással együtt 1300 milliárd forint fordítható a vidékfejlesztési célok megvalósítására. Több vidékfejlesztési célkitűzést - például turisztikai, vagy mikro- és kisvállalkozások segítését - más minisztériumokkal közösen felhasználható pénzügyi keretből lehet majd támogatni - fűzte hozzá az államtitkár.

A Vidékfejlesztési Programban kiemelt szerepet kap a versenyképesség növelése, erre fordítják a felhasználható források 42 százalékát - mondta. Ezt 26 százalékos aránnyal követi a mezőgazdaságtól és az erdészettől függő ökoszisztémák állapotának helyreállítása, megőrzése, javítása. Nagy figyelmet fordít a program a társadalmi befogadás ösztönzésére, a szegénység csökkentésére és a gazdasági fejlődés feltételeinek javítására, amit a 17 százalékos forrásarány is jelez.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta. kiemelt jelentősege van más operatív programokkal való együttműködésnek. Példaként hozta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot, amellyel szoros együttműködésben valósulhat meg a kis- és közepes vállalkozások, valamint a turizmus fejlesztése a Vidékfejlesztési Program keretében.

Ilyen lehet még a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program, amelynek segítségével - az államtitkár szerint - öntözésfejlesztési beruházásokat lehetne megvalósítani. Az operatív programok közötti további együttműködés sajátos területe lehetne a közösség vezérelt - LEADER szemléleten alapuló - helyi fejlesztési programok megvalósítása - vélte az államtitkár.

Medgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnöke arról beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program társadalmi vitája, amelyben az MNVH jelentős szerepet tölt majd be, a vidéken élők boldogulásának előmozdítását tartja szem előtt.

A társadalmi vita szeptember végéig tart. Ezt követően készül el a Vidékfejlesztési Program végleges változata.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu