Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Normatíva nélkül leállhat a városi tömegközlekedés
Németh Lászlóné fejlesztési miniszter segítségét kéri több vidéki nagyváros polgármestere

Nyár végére csődbe mehetnek a tömegközlekedési cégek, ha a kormány nem talál megoldást a helyi közösségi közlekedés támogatására - állítják egybehangzóan nagyvárosi szocialista és fideszes polgármesterek, akik levelet írtak Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek.


Botka László szegedi polgármester már februárban elmondta, Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével és Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével lobbizik a kormánynál, hogy idén is megkapják a nagyvárosok a tömegközlekedési normatívát. Január elsejétől ugyanis elvonta a kormány a nagyvárosok önkormányzataitól a helyi közösségi közlekedés normatív támogatását. Szeged 501 millió forintot veszített.

A Délmagyarország információja szerint nemrégiben a fideszes Kósa Lajos, Debrecen, Kriza Ákos, Miskolc, Páva Zsolt, Pécs, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a szocialista Botka László levélben fordult az ügyben Németh Lászlóné fejlesztési miniszterhez.

Levelükben egyebek mellett azt írják, hogy a vidéki települések, különösen a nagyobb városok közlekedési közszolgáltatásának biztosítása ma az élhető város egyik fontos alapfeltétele, és az Európai Unió elvárása. „Azonban az állami kompenzáció folyamatos szűkítése, majd a normatív támogatás - átmenet nélküli - megszűnése a települési önkormányzatokat szinte megoldhatatlan feladat elé állítja a közösségi közlekedés fenntartását illetően" - áll a levélben.

Debrecen 526 millió forintot, Miskolc 529 milliót, Szeged 501 milliót, Pécs 238 milliót, Kaposvár pedig 77 millió veszített a normatíva megszűnésével. A polgármesterek számítása szerint 2006 óta a szociálpolitikai menetdíjkedvezmények változatlanul hagyása és az ingyenes utazások miatt keletkező bevételkiesés Debrecennél 921, Szegednél 906, Miskolcnál 644, Pécsnél 608, Kaposvárnál pedig 131 millió forint.

„A kialakult jelentős probléma megoldására nincs sok időnk, az év második felét követően, várhatóan augusztus-szeptember hónapban több, a szolgáltatást végző vállalat eléri finanszírozhatóságának határát, így csődhelyzetek is bekövetkezhetnek" - írják levelükben Németh Lászlónénak a polgármesterek, akik várják a fejlesztési miniszter időpontjavaslatát a helyi közösségi közlekedés támogatásával kapcsolatos egyeztetésre.

Forrás: Délmagyarország

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu