Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megoldódott a szemétszállítás problémája Martfűn
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki a feladatra

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője 2013. július 31-én közérdekű szolgáltatóként a többségében önkormányzati tulajdonú Remondis Szolnok Zrt.-t jelölte ki arra, hogy elszállítsa a hulladékot Martfűről.  Varga Béla tűzoltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató szolnoki sajtótájékoztatóján elmondta: a szolgáltatót a személyi és tárgyi feltételek megléte és a szabad kapacitás alapján jelölte ki, a határozat ellen fellebbezésre nincs lehetőség.


A szolgáltató kijelölésénél a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a július 27. óta hatályos kormányrendelet szerint járt el. A határozatot azonnal végre kell hajtani, a kijelölés az új közszolgáltatási szerződés megkötéséig, legfeljebb kilenc hónapos időtartamra szólhat - közölte Varga Béla.

Lits László, a Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a feladatot a társaság magától értetődően vállalta, mert „nem szerettük volna, hogy a martfűi lakosok tovább szenvedjenek a helyzettől, mivel elmondásuk szerint rengeteg szemét van a településen".

Bejelentette, hogy az utcákon lévő szemét gyűjtéséhez már augusztus 1-jén hozzálátnak, a gyűjtőedényeket pedig hetente háromszor, először pénteken, majd hétfőn és szerdán ürítik ki.

Lits László egy kérdésre válaszolva jelezte, a szolgáltatás díjáról előzetes kalkuláció még nem készült, utólagos elszámolás lesz, a lakosoknak a vonatkozó jogszabályok alapján kell majd fizetniük.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban július 24. óta nincs hulladékszállítás, miután a korábbi szolgáltatónak, a Kun Hulladék Kft.-nek lejárt a szerződése, felhagyott a munkával, a gyűjtőedényeit elvitte.

Az önkormányzat a gyűjtők pótlásáról azonnal gondoskodott, és az elmúlt hétvégén önkéntesek és a polgármesteri hivatal dolgozóinak bevonásával minden háztartást és vállalkozást ellátott gyűjtőedénnyel vagy speciális hulladékgyűjtő zsákkal. Egyúttal arra kérték a lakosságot, hogy addig, amíg nem oldják meg a hulladék elszállítását, csak azt a szemetet vagy felesleges holmit helyezzék a zsákokba, illetve a konténerekbe, amelyet feltétlenül szükséges.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu