Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A közművagyon védelme mindannyiunk közös érdeke
Egyeztetést folytatott a MEKH és az Állami Számvevőszék elnöke

A nemzeti vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzésének aktuális kérdéseiről, illetve a közművagyon védelméről egyeztetett 2013. július 24-én délután Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), illetve Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.


Domokos László a számvevőszéki munka és az ellenőrzések általános bemutatását követően hangsúlyozta: az ÁSZ jelenleg is ellenőrzést folytat az öt nagy regionális víziközmű-szolgáltatónál, illetve az ország egyik legnagyobb hulladékkezelő társaságánál, a fővárosi FKF Zrt-nél. „Az Állami Számvevőszék arra törekszik, hogy a két hivatal azonos körben kialakított ellenőrzési tevékenysége egymásra tekintettel legyen" - mondta az ÁSZ elnöke, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy mindennek kapcsán figyelembe vegyék a két szervezet függetlenségét.

Dorkota Lajos a víziközmű-szektor ellenőrzése kapcsán elmondta: a két szervezet közös érdeke, hogy a közműszolgáltatók gazdálkodási és műszaki szempontból is hatékonyan, magas szakmai színvonalon lássák el a feladatukat. „A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény megszületése előtt a víziközmű-szektor szabályozatlan volt, és átláthatatlan működési viszonyok jellemezték. A közel 400 víziközmű-szolgáltató különböző színvonalon és eltérő díjakat alkalmazva látta el a feladatát. A Hivatal célja, hogy felügyelete alatt olyan egységes, szabályozott piac jöjjön létre, melynek szereplői a hatékony működés mellett magas szakmai színvonalon látják el a feladatukat" - mondta a MEKH elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a hivatal emellett kiemelt figyelmet fordít az ellátásbiztonság garantálására is.

A felek az egyeztetésen egyetértettek abban, hogy a nemzeti és a közművagyon közös örökségünk, így védelme, fenntartása és a jövő nemzedék számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége. A MEKH ennek keretében felügyeli, hogy a szolgáltatók felelősséggel bánjanak a rájuk bízott vagyonelemekkel, az ÁSZ pedig az érintett közvagyon, illetve közpénz felhasználását ellenőrzi.

Forrás: asz.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu